Tupakka- Ja Nuuskaketju (Ei osto- ja myynti-ilmoituksia!)

Keskustelu osiossa 'Asian vierestä', aloittaja teepees, 30/12/09.

 1. teepees Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/12/09
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Eli tämmöselle näin tarvetta :)
  Onkos muita nuuskan ystäviä? Mitä merkkejä käytätte?
  Apuvälineitä (icetool?)

  Ensi kosketus nuuskaan?

  Itsellä nuuskaamista takana noin 3kk ja vaihtunut pussista löysään ja nyt taas mielellään pussia. IceTool hommattu löysän käyttämisen helpottamista ja en kadu ostosta. Tällä hetkellä menee Göteborgs Rapé white large pussia. <3

  Tupakkaa tuli ennen polteltua baarissa, mutta ikävä puoli oli vaatteiden jatkuva haiseminen röökikopin takia. Muuten varsin hyvä baariseurassa.
   
 2. ayifa

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/11/03
  Viestit:
  102
  Tykkäykset:
  0
  Olen käyttänyt nuuskaa viisi vuotta. Lopetin tupakoinnin nuuskan kanssa. Käytän pusseja. Tiedättekö että nuuskan käyttäjät sairastuvat harvemmin MS-tautiin kuin muut ihmiset (tutkimustuloksia).
   
 3. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  231
  No just... ei muutakuin nuuskapallo huuleen sitten vaan, jos siltä tuntuu, että se joku hopealuoti on. Tollasessa nuuskassa on ainakin sen 3000 yhdistettä raskasmetalleista lähtien ja suurin osa syöpää aiheuttavaa paskaa täynnä.

  Olen kyllä sitä mieltä, että yhteiskunnan pitäs katkassa hoitotakuu kanssanne, jos todetaan yhtään asiaa mikä johtuu käyttämistänne tuotteista. Jos ei, niin voittehan aina perustella, miksi olisitte itse oikeutettu saamaan hoitoa sairaaloissa, kun sen aika tulee. Riskit tietännette, joten tän enempää en paasaa aiheesta.

  Joskus olen nähnyt nuuska huulessa olevia miesmäisiä naisia, rekkalesboja mutten voi sietää semmosia hetkeäkään. Kokemuksia ei ole sen enempää nuuskasta, lienen jäävi puhumaan enempää.
   
 4. Mikozu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  5/10/02
  Viestit:
  339
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 7+
  Itselläni nyt noin 5 vuotta nuuskaamista takana. Aluksi alkoi ihan kokeilulla, ja nyt viimeiset kaksi vuotta mennyt jokapäiväisesti. Ainakin itsellä tulee joskus ajatus että onko tässä mitään järkeä, mutta toisaalta tupakoimiseen verrattuna on niin paljon halvempaa ja pitäähän joku pahe olla. Mieluummin nuuska huuleen kuin kännit joka ilta.. Tavoitteena olisi että jossain vaiheessa pääsisi irti koko aineesta, mutta on se vaan niin hienoa uurastuksen jälkeen heittää biitti huuleen ja nautiskella tunteesta. Paras tavara on kieltämättä Göteborgs Rape pussina, sopivan huomaamaton ja maku on enemmän niin kuin kohdillaan.
   
 5. Mikozu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  5/10/02
  Viestit:
  339
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 7+
  Samaa mieltä kanssasi että toisaalta jos itse ottaa riskin ja aiheuttaa itselleen jonkun sairauden/vaivan, niin mitäs silloin on oikeutettu hoitoon yhteisvastuullisesti. Toisaalta kun ajattelee asiaa niin tupakoinnistakaan ei rankaista tällätavoin, saati sitten muusta paljon vakavemmasta..
   
 6. veikko

  veikko VIPpi

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  18025
  Tykkäykset:
  6419
  Puhelinmalli:
  iPhone X 64 Gt Space Grey
  Tuollaisella perustelulla vain kävisi niin, että esimerkiksi ylinopeutta ajanut kolariin joutunut ei saisi hoitoa, koska voitaisiin sanoa, että ylinopeuden takia joutui kolariin tai jos ei ole ottanut sikainfluenssarokotusta, niin sitten ei hoidettaisi lainkaan jos sattuu sen kuitenkin saamaan. Lisäksi on tavattoman vaikea todeta varmasti, mikä sairaus johtuu mistäkin asiasta, koska perimällä on myös suuri vaikutus siihen mitä ihmiselle tapahtuu.

  Ei, en nuuskaa enkä tupakoi (jälkimmäistä poikana kokeilin parin askin verran tyhmyyksissäni), mutta hoitopäätösten tekeminen tällaisten seikkojen perusteella vaatisi niin suurta tietämystä siitä, mikä asia vaikuttaa mihinkin, että en näe sellaista mahdolliseksi.
   
 7. Slappy Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/10/02
  Viestit:
  163
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 920
  Jep, jos tuolle linjalle lähdetään niin ketään ei enään hoidettaisi, melkeimpä aina kaikki ongelmat/sairaudet on itse aiheutettu tietoisesti tai tyhmyyden vuoksi.

  Tupakkia ja nuuskaa olen maistanut, mutta en käyttänyt. Ihmettelen kyllä miksi joku tuhlaa näihin 'ihmeaineisiin' rahaa.
   
 8. eralumi Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4956
  Tykkäykset:
  30
  Tupakkaa on tullut useampi vuosi poltettua, ja nuuskaakin kokeillut, niin pussi- kuin tykkinuuskaakin.
  Nuuskan ideaa en kyllä ymmärrä. Maistuu ihan p***alle, ja voi sitä tunnetta, kun tykkinuuska leviää pitkin suuta :) Nenänuuskaakin joskus kokeillut, ja se vasta hirveää onkin.
   
 9. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  231
  Jopa joo... Ylinopeuksiin kuolee noin 90 ihmistä vuodessa... sikaflunssaan 10 Suomessa? Tupakkaan 2000 plus sairaudet, hoito jne. tuhansilla ennen kuolemaa. Kerro nyt jotain merkittävämpää esimerkkiä mihin voi vertailla. Et löydä muuta kuin viinan josta vois ihan samanlailla rokottaa käyttäjiä. Johan nyt parissa koulusurmassakin oli merkittävämpiä riskejä tulla ammutuksi vaikka koulua ei olisi käynytkään. Hakuammuntaa nää sun esimerkit verrattuna oikeisiin kuolemantapauksiin, katot vaan kuinka paljon autoja on liikenteessä. Tarpeeksi suuri luku vissiin tupakointiin kuolevia, niin olkaa kohautellaan. Sitäpä vaan ihmettelen, miksi olkaa ei kohautella ylinopeusturmissa joissa 90 vaan kuolee.
   
 10. veikko

  veikko VIPpi

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  18025
  Tykkäykset:
  6419
  Puhelinmalli:
  iPhone X 64 Gt Space Grey
  Menee jo off-topiciksi taas, mutta heitin tuosta vain pari esimerkkiä, koska en ymmärtänyt määrillä olevan merkitystä mielestäsi. Eli sinusta siis saa hoitaa itse aiheutettuja sairauksia, jos niitä ei ole paljon, mutta jos niitä on monella, niin sitten ei saa hoitaa. Todellista tasapuolisuutta.

  No, otetaan sitten vaikka ylipaino esimerkiksi - siitäkin on jo jossain puhuttu, ettei sen aiheuttamia sairauksia hoidettaisi - jos mielestäsi hoitopäätöksiä tosiaan pitää tehdä sen perusteella kuinka moni sairastaa samasta syystä.
   
 11. MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  17069
  Tykkäykset:
  6000
  Puhelinmalli:
  OnePlus 6
  Nuuskaa on tullut joskus "teininä" kokeiltua ja oli kyllä sellasta shittiä, että en vieläkään ymmärrä, miten joku voi sellaista käyttää. En sitä enää laittaisi suuhuni. En edes saanut siitä mitään mielihyvää, samalla tavalla kuin tupakasta.
   
 12. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  231

  Kaikkihan me teemme virheitä joskus, miksi niistä pitäisi rokottaa. Tupakointi ei ole virhe, kyllä siinä puhutaan tyhmyydestä enemmänkin. Tiedetään varmasti kaikki oleellinen.

  90 joskus, 2000 tyhmyys.

  Ylipaino... no jospas tähdättäisiin siihen ongelmaan ihan muilla keinoilla kuten valistus, kouluruokailun parantaminen ja verotuksen koventamista haitallisiksi luokiteltuihin ja keventämistä vähemmän haitallisiin tuotteisiin.
   
 13. veikko

  veikko VIPpi

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  18025
  Tykkäykset:
  6419
  Puhelinmalli:
  iPhone X 64 Gt Space Grey
  Eikö sama valistus, verotus jne. sitten ihan yhtä hyvn sopisi nuuskan käytön aiheuttamien sairauksien vähentämiseen sen sijaan että tarvitsisi ryhtyä arviointiin siitä, mikä tekijä on aiheuttanut sairaudet ja tekemään hoitopäätöksistä pidättäytymisen sen perusteella? Mielestäsi siis jotkin tyhmyydet ovat sellaisia, että niiden takia ihmisten sairauksia ei tarvitse hoitaa, kun taas toiset ovat sellaisia, että hoidetaan.

  Minäkin pidän nuuskaamista ja tupakointia tyhmyytenä, mutta samalla lailla pidän tyhmyytenä monia muitakin asioita. En menisi kuitenkaan kieltämään sairauksien hoitoa näiltä ihmisiltä vain siksi, että heillä on tyhmiä tapoja, koska varmuuden saaminen jonkin sairauden syistä ei ole kovin helppoa. Monilla ihmisillä saattaa jokin sairaus puhjeta siksi, että joutuvat tekemään työtä epäterveellisessä ympäristössä. Pitäisikö mielestäsi heiltä kieltää hoito siksi, että ovat olleet niin tyhmiä etteivät ole lopettaneet työtään siellä ja menneet muualle?
   
 14. Fitz-Hume Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  96   0   0

  Liittynyt:
  2/11/07
  Viestit:
  3789
  Tykkäykset:
  1101
  Puhelinmalli:
  Premium
  Eikö tupakoitsijat jo "rokoteta" veroilla? Yli 600 miljoonaa euroa valtion kassaan vuodessa, ja epäilen vahvasti että hoidot ei sitä maksa. Sitäpaitsi säästyyhän eläkkeitäkin, kun kuolevat pois ennenaikaisesti, eli säästöä siinäkin.
   
 15. MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  17069
  Tykkäykset:
  6000
  Puhelinmalli:
  OnePlus 6
  Niin. Kyllähän me tupakoitsijat maksamme itse sairautemme veron muodossa.
   
 16. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  231
  Valistus ei tehoa tupakkaan? Miksi on 2000 kuollutta joka vuosi plus muut tuhannet sairastuneet. Verotus ei pure kun on kyse eri asioista. Tupakkaa ostetaan pimeiltä markkinoilta helpommin ja nuuskaa, tuskin ruokaa. Kyse aivan eri asioista ja eri merkityksestä.

  Työolot on eri asia.. ei kaikkea voi tietää etukäteen. Mutta aavistaa voi tällä nykytietämyksellä helposti. En kieltäsi hoitoa työoloista välttämättä, ne ovat maksaneet siitä veroa ja saaneet rahaa. Työ on työtä. Verotus on tupakassa, viinassa... tuskin rittää mihinkään haittojen kattamiseen. Kyllä työstä pitää saada asiaan kuuluva ylläpito loppuelämäksi, jos se on laissa annettu mahdolliseksi teettääkin. Valtion vika kun eivät älynneet puuttua, toisaalta en tiedä töitä ja ammattia, jossa kuolisi 2000 henkilöä vuodessa.


  Tuskimpa vain... ja tuhansia muita ihmisiä jotka siitä kärsii. Tupakoiva on itsekäs, oma persaushan se on tärkeintä, ei muilla niin väliä. Olen nähny ne tupakkatauot joilla työnantaja velvoittaa tekemään sen ajan muiden töitä. Tunnin, pari ne saavat lonnittua päivässä helposti.

  No onko sairaalat jotenkin ylimitoitettuja palveluiltaan siihen nähden kun poltatte. Miks se ei näy hoidossa suoraan? Nyt siellä jonottaa syyttömät hyvin elävätkin.... mites nuuskaajat, kelle maksaa veroa? Ruotsin hallituksellekko? Senkiu sinne sitte hoitoa saamaan.
   
 17. teepees Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/12/09
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  JOS nuuska tulisi lähikauppojen hyllyille niinkuin tupakka, niin tottakai siinä olisi myös tupakkavero, jolloin "me" maksaisimme myös saman kuin tupakoitsijat. Ja ruuassa on vero yms. yms.

  eli hieman turha kommentti.
   
 18. MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  17069
  Tykkäykset:
  6000
  Puhelinmalli:
  OnePlus 6
  Sun koko topiccis on turha, jolla yrität vain kerätä viestimäärääsi ja luottoa foorumilla.
   
 19. Mr.Tyson Vieras

  0   0   0

  Komppaan. Ja liekö mitään ps 3:sta edes olemassa, kun näyttää kaupanteko olevan niin vaikeaa.

  Sen nyt tietää ettei tämmöinen ketju aiheuta muuta kuin eripuraa savuttomien ja savullisten välille.. JeeJee jakelee aivan suolesta reväistyjä perusteluitaan ja haukkuu kaikki tupakoitsijat itsekkäiksi k-päiksi jne. Vaikka savuton onkin, niin lupaan ja vakuutan, että enemmän jeejeellä asenteessa parantamisen varaa on kun yhdelläkään tuntemallani savullisella ihmisellä. Sen huomaa hänen jutuistaan tällä foorumilla muutenkin kuin tässä ketjussa..

  E: Kun jaksat niin kamalan pontevasti lässyttää noista 2000 kuolleesta, niin selitä nyt ihmeessä mitä se sua haittaa jos sun mielestä tämmöistä paskasakkia kuolee? Ja jotkut hoitojen kustannukset on ihan tois-arvoinen asia ton kysymyksen kohdalla.
   
 20. teepees Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/12/09
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  kaupanteko ei oo vaikeaa, oon sopinu mahdollisesta noudosta 1.1.2010. Olen pahoillani jos työaikana en kauppoja tee ja Uudenvuoden aaton pyhitän vapaaksi.
  Kuvia saan halukkaille, kylläkin huonolaatuisia (huono nokian kamera), mutta niissä näkyy koko paketti.
   

Jaa tämä viestiketju