Tuntemattoman numeron esto-palvelu

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja kaakelberg, 28/9/08.

 1. kaakelberg Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/08
  Viestit:
  18
  Tykkäykset:
  7
  Nyt rupeaa riittämään puhelut tuntemattomasta numerosta. Soittajan numeroa ei siis näy, vain teksti tuntematon numero näkyy. Kysymykseni kuuluukin, onko jollain gsm operaattorilla palvelua, joka ilmoittaa salaisesta numerosta soittajalle, ettei ko. liittymään oteta puheluita vastaan tuntemattomasta numerosta?

  Pikaisesti löysin elisalta tälläisen palvelun, palvelu liittyy elisan puhekaistaan, tarkoittanee lankaliittymää.
   
 2. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Oletko kokeillut vastaamista, jonka jälkeen soittaja ei yleensä kovinkaan kauan ole tuntematon? Voi olla helpoin ja sosiaalisin ratkaisu jos ei liikaa pelota.

  Häirikköpuhelut ovat toki asia erikseen, ja jos niitä määrättömästi tulee niin asiaa voi poliisin kautt lähteä selvittämään.

  Toki on jokaisen oma asia kenelle vastaa ja kenelle ei, mutta olen aina oudoksunut ihmisiä jotka eivät uskalla vastata, jos eivät näe kuka soittaa (tai pahimmassa tapauksesa: eivät uskalla vastata jos eivät tunnista näkyvää numeroa). Rasittavaa kun vaikka ulkomailta joutuu soittamaan tälläiselle tyypille, ja saa punaista luuri korvaan kun kaverille ei tule mieleen, että sille voi olla ihan syy miksi numero ei näy. (Tai vaihtoehtoisesti jos ja kun unohdan alkuu uuden puhelimen hankinnan tai softan nollaamisen jälkeen vaihtaa asetuksesita numeron näkymään, olkoonkin että siitä yleenäsä joku piankin huomauttaa soittaessa)
  Ehkä olen vain vanhanaikainen kun opin käyttämään puhelinta silloin kun numero ei ikinä näkynyt.

  Edit: Niin ja salainen numero ja numero jota ei näytetä ovat kaksi eri asia. Numero voi olla salainen vaikka se näytetään, ja numeroa ei välttämättä tarvitse näyttää vaikka se tiedustelusta löytyisikin.
   
 3. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1819
  Tykkäykset:
  317
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Jos puhelu tulee ulkomailta ja numero on hukkunut matkan varrella, näytöllä lukee Puhelu, ei tuntematon numero. Harva toki tietää mitä eroa näillä kahdella on. Etenkin kun tuo Nokilaisten käyttämä teksti tuntematon numero on täysin harhaanjohtava. Kun Nokialainen väittää tuntematon numero, numero kyllä tunnetaan, mutta sitä ei suostuta näyttämään.

  Ja sitten kaakelbergin kysymykseen. Asiasta on olemassa jopa EU-direktiivi että estettyjen numeroiden estopalvelua pitää tarjota. Mutta Ficora on sooloillut asiassa ja antanut määräyksen jonka mukaan teleyhtiöiden ei tarvitse täyttää direktiiviä jos heitä ei huvita.

  Tämä on johtanut siihen että Suomessa on vain muutama hassu lankapuhelinyhtiö, jotka tarjoavat estettyjen numeroiden puheluiden estopalvelua. Matkapuhelimiin palvelua ei saa operaattoreilta.

  Onneksi sentään osaan älypuhelimista saa tämän toiminnallisuuden erillisellä apuohjelmalla.
   
 4. kaakelberg Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/08
  Viestit:
  18
  Tykkäykset:
  7
  Joo, minulla ei ainakaan ole ongelmaa vastata tuntemattomiin numeroihin tai puheluihin, joissa numeroa ei näy. Tässä tapauksessa ongelmana on, että puhelut tuntemattomasta numerosta keskeytyy soittajan toimesta ennenkuin puheluihin kerkeää vastata. Puhelin hälyttää kerran tai kaksi ja linja lyödään kiinni.

  Poliisin kanssa olen keskustellut asiasta ja heidän neuvonsa oli, vaihda numeroa. Jotenki tuntuu siltä, että häirikkö tuossa tapauksessa olisi voittanut ainakin ensimmäisen erän. Sen takia ajattelin tuota tuntemattoman numeron esto-palvelua. Sillähän ongelma olisi todennäköisesti ratkennut.

  En vain viitsisi lähteä tuohon numeronvaihto ruljanssiin.

  Tässä minun puhelimessani sony-ericsson w800i:ssä on kyllä ominaisuus, jolla voidaan määrätä läpi tulevat puhelut ja muille tarjotaan varattu ääntä. Sinänsä ok, mutta sulkee myös muut numerot oudoista numeroista.

  Ehkäpä soitonsiirto lankapuhelimeen, jossa tuo ko. palvelu?
   
 5. one

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/11/03
  Viestit:
  155
  Tykkäykset:
  4
  Ihan mielenkiinnosta, onko laittaa linkkiä?
   
 6. Rompe

  Rompe Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/5/03
  Viestit:
  1344
  Tykkäykset:
  33
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z1 Compact
 7. kaakelberg Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/08
  Viestit:
  18
  Tykkäykset:
  7
  Löysin tälläisen: http://www.pocketx.net/products/photocontactspro_ppc/

  Lupaa ainakin tämän: Complete Privacy - Automatically Block (Reject or Hang Up) unwanted callers including Unknown and Private numbers with the new Advanced Call Filter with Profiles.

  Asentuu todennäköisesti kakkos luuriin.
   
 8. kaakelberg Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/08
  Viestit:
  18
  Tykkäykset:
  7
  Asensin tuo Photo Contacts Pron demo version puhelimeen. Käyttöaikaa 5 päivää. Tuossa ohjelmassa on ominaisuus, jolla estetään tulevat puhelut joiden numeroa ei näytetä (ilmoittaa linjan varatuksi) ja sallitaan tulevat puhelut joissa numero näkyy. Tämä on se ominaisuus mitä minä tällä hetkellä tarvitsen.

  Vaikuttaa muutenkin monipuoliselta ohjelmalta. Esim. jos joku soittaa etkä pysty sillä hetkellä vastaamaan, punaisen luurin painaminen lähettää automaattisesti ennalta määritetyn tekstiviestin soittajalle.
   
 9. tahratonteraes

  tahratonteraes

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/2/08
  Viestit:
  665
  Tykkäykset:
  0
  Itselläni ollut iät ajat salainen numero juurikin noiden hemmetin puhelinmyyjien takia. Muutama harva tuntematon numero joka luuriini soittanut ollut väärä numero. Olen siis aina vastannut näihin ihan uteliaisuudesta. Jos esim olisi ollut joku lehtikauppias niin olisi kyllä saanut kuulla kunniansa!
   
 10. tansku

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/9/09
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Tuntematon numero

  Hei!

  Minulle on nyt muutaman kerran soitettu tuntemattomasta numerosta, kun olen vastannut mitään ei kuulu, sitten vähän aikaa aina kuunnellut ja sammuttanut puhelun. Outoa tästä asiasta tekee se, että normaalisti puhelu tallentuu "vastatut puhelut" tai "vastaamattajääneet puhelut", mutta tässä tapauksessa niin ei ole. ihmettelen voiko kyseessä olla jonkinlainen sateliittipuhelin mistä minulle soitetaan? Vai mistä mahtaa olla kyse?

  Kiitos vastauksista!
   
 11. K@rtsa Vieras

  0   0   0

  Tarviiko siihen puheluiden estoon mitään apuohjelmaa? jos luo puhelimeen soitto "Ryhmiä"= laitaa vaikka kaikki simkortissa olevat nimet yhteen ryhmään niin eikö se puhelin sitten blokkaa muut puhelut pois? Soi kyllä kerran mutta jää siihen.
   
 12. mjk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/11/04
  Viestit:
  631
  Tykkäykset:
  104
  Muuten varmaan hyvä idea, mutta samalla puhelin blokkaa myös kaikista sellaisista numeroista tulevat asialliset puhelut joissa numero näkyy mutta joita ei ole puhelimen muistissa. Jos mielikuvitus ei riitä keksimään tällaisia tilanteita, niin jos esimerkiksi joku yrittää soittaa jostain virastosta sinulle ja kyseistä numeroa ei ole sim-kortilla, niin blokatuksi menee. Tai jos kaveri on vaihtanut puhelinnumeroa ja yrittää soittaa sinulle uudella numerolla, niin blokatuksi menee. Etc. etc. etc. etc.
   

Jaa tämä viestiketju