Tulossa jo rajan taakse: nämä kiinalaisvalmistajat voivat laittaa älypuhelinmarkkinat uusiksi

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22350
Reaktiopisteet
216

Oppo esitteli lokakuussa jo R9s:n, joka seuraa sen erittäin menestyksekästä R9-mallia.


Suomessa ei kiinalaisista älypuhelinvalmistaja laajemmin tunneta juuri muita kuin Huawei ja sen sisarbrändi Honor. Lähivuosina tilanne saattaa kuitenkin muuttua ratkaisevalla tavalla. Saman kiinalaisen BBK:n alaisuuteen lukeutuvat merkit Oppo ja vivo ovat rantautumassa nyt jo rajan taakse, Venäjän markkinoille.

Venäjällä Oppoa ja vivoa on alkamassa myymään MTS-operaattori, kertoo venäläinen RBC-julkaisu.

Oppo ja vivo ovat vallanneet vauhdilla markkinoita kotona Kiinassa ja nyt jo laajasti myös muualla Aasiassa, josta laajentuminen suunnataan seuraavaksi kohti kehittyviä markkinoita.

Kiinassa Oppo on jo suurin puhelinmerkki. Myös maailmanlaajuisesti toimituksia tarkasteltuna Kiinan hyvän vedon ansiosta sekä Oppo ja vivo sijoittuvat jo korkealle.


vivo V5 Plus.


Gartner laski Oppon markkinaosuudeksi viime vuoden lopulla jo 6,2 prosenttia ja vivon sisältävän BBK Communication Equipmentin 5,6 prosenttia. Yhteenlaskettuna ne olisivat näin jo Huaweita suurempia maailmanlaajuisessa älypuhelinkaupassa.

Itse asiassa BBK vaikuttaa jo myös Suomessa, sillä Oppon ja vivon lisäksi sen ryppääseen kuuluu myös täällä erinomaisesti menestynyt, Elisan myymä OnePlus. Kussakin haarassa on tiettävästi myös erillisiä omistajia esimerkiksi yhtiöiden johdosta, joten BBK ei omista kaikkia kolmea kokonaisuudessaan, mutta vaikuttaa vahvana tekijänä koko kolmikon taustalla.

OnePlussasta poiketen sekä Oppon että vivon tuotevalikoima ulottuu useisiin eri hintapisteisiin.

Kiinassa Oppo ja vivo -puhelinten myynnin kasvun takana on nähty olevan niiden laaja kivijalkakauppojen myyntiverkosto, vahvempi läsnäolo myös Kiinan pienemmissä miljoonakaupungeissa sekä voimakas perinteinen markkinointi – luonnollisesti kilpailukykyisten tuotteiden lisäksi.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom