Tuleeko Sony Ericsson vielä päihittämään Nokian?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Mutka, 11/7/02.

 1. Mutka

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/7/02
  Viestit:
  92
  Tykkäykset:
  0
  Tuleeko Sony Ericsson vielä päihittämään Nokian? Tällä hetkellä tuntuisi kuin Sony Ericsson olisi askeleen edellä Nokiaa, mutta voihan se olla, että Nokia valttikortti on vielä näyttämättä...

  Itse toivoisin, että Nokia jatkasi menestystään, sillä onhan se suomalainen yritys

  Vaikka omapuhelimeni onki tällä hetkellä Sony ericsson
   
 2. nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  Ei taida Nokiassa enää paljon suomalaista olla...
   
 3. Malaco

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  722
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 5, Jolla
  No ainakin pääkonttori ja jokunen tehdas on suomessa :).
  Olen sitä mieltä että Sony ericsson eikä kukaan mukaan matkapuhelin firma tule ikinä ohittamaan Nokiaa!. vaikka muut julkistaisit paljonparempia malleja ennen Nokiaa, niin aina Nokia pistää paremmaksi... sekä tekniikassa ja myynissä. tästä on turha väitellä koska se on totuus =)
   
 4. Gospelist

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  349
  Tykkäykset:
  0
  Sen verran paljon on kuitenkin että itsekin toivon Nokian menestystä, mutta toivon myös SE:n menestyvän huomattavasti paremmin. Nämä kaksi (kolme) valmistajaa ovat periaatteessa suosikkejani, ja lisäksi sympatiani ovat myös Benefonin(?) ja Siemensin puolella.

  Mutta itse asia, en tiedä, mutta toivon molempien valmistajien tulevaisuudessa olevan tasavahvoja kärjessä. Toivottavasti ainakaan Motorola ja Samsung eivät enää kasvata osuuttaan, niin kuin tähän asti ovat tehneet.
   
 5. Tuamas

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  623
  Tykkäykset:
  0
  - Motorolan kasvu on lähinnä tilastoharha. He dumppasivat ja dumppaavat niin paljon halpamalleja aasian markkinoille, että oikea markkinaosuus on hämärtynyt.

  Japanilaisten firmojen suhteellisen pieni osuus koko maailman markkinoista kertoo karua kieltään siitä, ettei pelkällä tekniikalla voiteta kuluttajien sydämiä. Japanissahan on jo iät ja ajat ollut värinäytöllisiä puhelimia ym sälää, muttei näitä sovellutuksia ole saatu tehtyä muotoon jossa ne myisivät myös muualla maailmassa.

  Benefonin taru alkanee olla lopussa, tuotekehitys myytiin tai ollaan myymässä Elqoteqille, eli ei tiedä kuinka kauan kestää, ennenkuin Bene integroidaan johonkin suurempaan...
   
 6. Aero

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2960
  Tykkäykset:
  0
  En usko, että Sony Ericsson menee Nokian ohi koskaan, mutta Samsungilla on siihen hyvät mahikset, ne ovat sentään kasvattaneet koko ajan markkinaosuuttaan ja niiden puhelimissa ei ole muuta vikaa kun melko huonot toiminta-ajat. Samsungin puhelimet ovat tyylikkäitä ja selkeitä käyttää (helppokäyttöiset), sekä uusimmissa malleissa on paljon hyviä ominaisuuksia jne.
   
 7. 3.1415926 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1061
  Tykkäykset:
  2
  Itse toivon SonyEricssonin ainakin yltävän Nokian tasolle, mutta nämä japsikilpailijat vaikuttavat aika pelottavilta, erityisesti Samsunki ja Panasoniikki uudella kamerakännyllään.
   
 8. Harald73

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  568
  Tykkäykset:
  0
  Ei pelkoa ettei päihittäisi jahka kuluttajat tulevat järkiinsä ja luopuvat massasieluajattelusta sekä alkavat arvostaa laatua.
   
 9. Dundee Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  443
  Tykkäykset:
  0
  Ei tule ikinä päihittämään. Ei edes lähelle. Ja mitä tuohon haraldin viestiin, ei se laatu parane ainakaan SE:n tuotteisiin siirtymällä.
   
 10. jarkkoo Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  2221
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SGS @ Saunalahti
  Tuskinpa ainakaan täällä kotomaassa, veikkaan että aika paljon immeisiä on sitä mieltä että kännykkä = nokia. Ainakin monet vähänkin vanhemmat ihmiset joita itse tunnen ajattelevat näin.
   
 11. sm

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/7/02
  Viestit:
  303
  Tykkäykset:
  0
  Askeleen edellä nokiaa? Ja perusteluita kiitos, sillä itse en yksinkertaisesti ymmärrä mihin tämä väite perustuu...
   
 12. Matkamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  107
  Tykkäykset:
  0
  Itse arvion, että Ericsson tulee luopumaan matkapuhelinten valmistuksesta kahden vuoden sisällä ja Sony jatkaa valmistusta vielä jonkin aikaa. Sonykin joutuu Nokian, Motorolan, Samsungin keskellä niin tiukkaan puristukseen, että markkinaosuus tulee laskemaan luultavasti jonnekin alle viiden prosentin alle.
   
 13. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Teknisesti kyllä, eli minkä SE tuo nyt markkinoille Nokia seuraa vastaavan tuotteen kanssa ½vuoden kuluttua.
  Muuten ei taida olla edellä.
  Asiaan:
  SE ei tule menemään Nokian ohi koskaan. Ilman yhteenliittymiä eivät muut valmistajat tule ylipäätään pärjäämään Nokialle. Ellei sitten uusien verkkojen(&laitteiden) myötä Nokia töpeksi oikein kunnolla ja vaikka Samsung vedä pisteitä kotiin. Nokia jäisi "GSM puolen osaajaksi".
  Samsung tulee olemaan vahva kilpailija jatkossa ja melkein veikkaisin että se tulee nialaisemaan pari kolme pienempää kännykkäfirmaa siipiensä suojaan.
  Siemens tulee mp-puolensa kanssa myös varmasti liittoutumaan, ehkä Motorolan kanssa jonka täytyy etsiä pikkuhiljaa kumppania myös.
   
 14. Gospelist

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  349
  Tykkäykset:
  0
  Harald, tiesitkö että viestisi ovat täysin yliampuvaa nokiaflametusta, vaikka kohdallesi onkin mahdollisesti sattunut monta huonoa Nokiaa? On niitä hyviäkin.

  No ei se mitään, itse pakkaan flamettaa taas Samsungia, kun en ylipäätään oikein pidä siitä että rupesivat tekemään kännyköitä. Olisivat pysyneet näytöissä ja DVD/CDRW-asemissa... ;) niin vanhoilla ja turvallisilla kännyköiden valmistajilla olisi edes hieman valoisammat tulevaisuudennäkymät.

  Ehkä vielä jonain päivänä kokeilen Samsungin puhelinta ja joudun koukkuun, jos ne on niin hyviä kuin monet ovat sanoneet.
   
 15. sm

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/7/02
  Viestit:
  303
  Tykkäykset:
  0
  Niinpä... Samsung on niin ikään lisensoinut Nokian series60 alustan... :)
   
 16. murto

  murto Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2394
  Tykkäykset:
  0
  Nokia antaa SE:n ja muiden valmistajien leikkiä ongelmien ja toimimattomuuden kanssa sekä julkaisee paremmin toimivat systeemit myöhemmin. Tästä hyvänä esimerkkinä GPRS. Ajoitus oli sillä preciis oikea ja yhteyden laatu sinä hetkenä muita parempi.
   
 17. Vec

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  463
  Tykkäykset:
  0
  Onko tosta ollut joku lehdistötiedote jossain, kun en löytänyt.
   
 18. PPS

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  203
  Tykkäykset:
  0
  Tuohan on ihan tosiasia on nimittäin rekisteröity tavaramerkki Nokialle siis sana Kännykkä. ;)

  Asiaan. Samsungin nousu johtuu siitä että se on pystynyt ottamaan markkinaosuutta muilta valmistajilta poislukien Nokia ja Motorola ja tämä on tapahtunut sillä että S on panostanut kalliimman hintaluokan laitteisiin, joihin perinteisesti on panostanut esim. Sony Ericsson. Nokia ja Motorola ovat perinteisesti panostaneet halpoihin ja keskihintaisiin puhelimiiin, joiden myyntimäärät ovat huomattavasti suuremmat. Kaiken ratkaisee kuitenkin se mitä jää viivan alle, jos ei tukiaisia makseta, mikä on maan tapa Koreassa.

  Itse puhelinten vertailu on siksi hankalaa ettei maailmalta löydy kahdelta suurelta valmistajalta samoilla ominaisuuksilla varustettuja laitteita lainkaan vaan yleensä niissä on jokin ikävä ero joka tulee ilmi hieman laitteita käytettyään.

  Voin antaa ihan esimerkin muualta kuin matkapuhelimista ostin joskus DVD soittimen ja vertasin kahta laitetta, melkein samat toiminnat. Toisen kaukoohjain näytti huonolta käyttää ja toisen hyvältä ja selkeältä, totuus oli kuitenkin että toisen helpolta näyttänyt ohjain oli aivan surkea käyttää olemattoman näppäintuntuman takia. Tämä tuli ilmi kun oli jonkin aikaa näpytellyt molempia ohjaimia, ts. vanha sanonta pitää edelleen kutinsa "Moni kakku päältä kaunis".
   
 19. Dundee Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  443
  Tykkäykset:
  0
  Erittäin hyvin sanottu, murtonen.
   
 20. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9649
  Tykkäykset:
  421
  Asia ei kyllä ole ihan näin yksinkertainen minun mielestäni.

  Nokialla on esim. Euroopassa lähes määräävä markkina-asema matkapuhelinmarkkinoilla, joten GPRS:n suhteen markkinat jäivät odottamaan Nokian mukaan lähtemistä vaikka markkinoilla oli jo toimivia ratkaisuja.

  Mitä tulee GPRS:n toimivuuteen, niin aika kovia faktoja saa lyödä pöytään jos väittää Nokian toteutuksen hakkaavan esim. Siemensin vastaavan.

  Ja mitä tulee itse kysymykseen...SonyEricsson ei kyllä taida ihan vähään aikaan hätyytellä kärkeä, jos koskaan. Samsung on tosiaan noussut vakavimmaksi haastajaksi, koska on tajunnut juonen. Jos et voi voittaa vihollista, niin liittoudu tämän kanssa. Nyt Samsungeissa toimivat nokialogot ja soittoäänet yms. sekä vielä bonuksena Samsung voi lisätä puhelimiinsa ekstraa, jolla saadaan kilpailuetu, kuten esim. laadukkaat värinäytöt ja polyfoniset soittoäänet.

  Samsung on lisäksi saanut myös ihastelevan vastaanoton Euroopassa, joten Nokian on todellakin syytä pitää varansa, ainakin kalliimman hintaluokan puhelimissa. Bulkkituotteissahan Nokian teinisarja jyrää edelleen ja jyrää niin kauan kunnes joku tuo "yhteensopivan" ja siedettävästi muotoillun + suunnilleen samanhintaisen tuotteen markkinoille.

  Moni ei tunnu ymmärtävän kuinka tärkeää tuo logojen, soittoäänten jne. yhteensopivuus on. No MMS on askel oikeaan suuntaan, samoin Series60-alustan lisensiointi. Hienolla teknolelulla leikkii ehkä viikon tai pari, mutta jos ei ole ketään jolle hienoja viestejä lähetellä, niin homma kuihtuu nopsaan.
   

Jaa tämä viestiketju