Treo 650 ja soveltuvuus GPS-käyttöön

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja tripatti, 29/12/04.

 1. tripatti Vieras

  0   0   0

  Treo 650 on ollut jo jonkin aikaa saatavilla jenkeissä Sprintin asiakkaille. Suunittelin hankkivani laitteen, hetki kun se on saatavilla myös jenkkien ulkopuolella.

  Tämä uusi mallli vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta kapistukselta. Aikaisempaan kuussataseen Treoon verrattuna parannuksia on tehty reilulla kädellä: PalmOS päivitetty 5.4-versioon, näytön reso nostettu 320x320:een, Prossuteho kasvattu yli kaksinkertaiseksi verrattuna 600-malliin, BT-tuki lisätty sekä connectivity-liitin on muutettu yhteensopivaksi Tungsten-sarjan kanssa. Lisäksi PalmOne näytti oikein lupaavan laitteen ostajille lisämuistikortin, koska luurissa itsessään jäi hieman nihkesti vapaata muistia.

  Laitteesta on kirjoitettu hyvä review, mutta se ei ihan vastaa kaikkiin kysymyksiini :)

  Mitä aikaisempia treoja käyttäneet ovat mieltä soveltuuko Treo ns. oikean matkapuhelimen korvaajaksi? Miten esim. teksti- ja kuvaviestien lähettäminen onnistuu? Onnistuuko se natiivisti vai tarvitaanko siihen erillinen softa? Entä millainen kuuluvuus laitteella on? Entä kestääkö akku yhtä hyvin kuin esim. Tungsten-malleissa?

  Entä miten laite soveltuu GPS-käyttöön? Toimiiko esim. TomTom Navigator for Palm ko. laitteen kanssa? Vai aiheuttaako hieman pienempi näyttö ongelmia vrt. Tungsten T3 320x480 ja Treo 650 320x320? Vai olisiko jokin muu karttasofta parempi esim. Navicore, Genimap yms.? Kartan tulee peittää nyt aluksi ainakin pk-seutu, mutta bonusta olisi, jos myös Keski- ja Kaakkois-Suomi olisi katettuna edes jollain aikataululla :)

  Kukaan ei ole oikein osannut arvioida milloin laite olisi saatavilla Euroopan puolella. Jotain arvioita kuullut maalis-huhtikuusta, mutta aikahan sen näyttää. Vai onko jollain tarkempaa tietoa asiasta?
   
 2. aey

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/04
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Mielestäni treo korvaa hyvin tavallisen kännykän ja on paras pda+puhelin kombinaatio markkinoilla mutta parannettavan varaakin olisi monin paikoin. Esim. treo:n oma puhelin, sms ja mms toiminnot toimivat kätevästi ja hyvin mutta voisivat olla monipuolisempia (esim. puhelimen kontaktitoiminnot, sms folderit puuttuu jne). Ainakaan nämä eivät käsittääkseni ole oleelliset muuttuneet 650:ssa. Kuuluvuus on hyvä ainakin kaupungeissa, maaseudulla en ole käynyt.

  Muutenkin yllättävän vähän toimintoa tulee suoraan mukana ja halutessaan eri ohjelmia saa asennella (ja ostaa?) paljonkin mutta lopputuloksena voi saada lopulta lähes täydellisen laitteen.

  Ainakin tomtom ja mapopolis toimivat treo 600:ssa riittävän hyvin mutta onhan näyttö toki pieni, ei kokemusta T3:sta joten en osaa verrata, oletettavasti isommalla näytöllä varmaan paljonkin mukavampi käyttää.

  Itse ostaisin kyllä myös T650:n vaikka pieni sisäinen muisti on paha puute ja 128MB lisämuistikortti lähinnä vitsi, suurempi kuitenkin käytännössä tilalle.
   

Jaa tämä viestiketju