Toshiba Portege G900

Keskustelu osiossa 'Windows Phone', aloittaja kumikaksonen, 31/7/07.

 1. kumikaksonen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/7/06
  Viestit:
  150
  Tykkäykset:
  1
  Pisti silmääni tuollainen TODELLA hyvän oloisella näytöllä oleva WM6 kapula ja tietenkin siitä innostuneena pitää heittää ilmoille muutama mielessä väijyvä kysymys: Onko kellään tietoa, onko tulossa Suomeen ja jos niin milloin? Jos ei, niin mistä olisi edullista tilata? Entä onko näitä saatavina muun merkkisinä tai onko esimerkiksi HTC:ltä tulossa vastaavilla näytönspekseillä olevaa puhelinta? Kaikkia muitakin ajatuksia aiheeseen liittyen saa myös toki antaa.

  Ja jotta tämä viesti täyttäisi edes osan hyvän ketjunavauksen perusperiaatteista, lisätään loppuun vielä linkki, mistä näkee kyseisen puhelimen tarkempia ominaisuuksia:
  http://www.pdadb.net/index.php?m=specs&id=707
   
 2. KLaakso

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/7/04
  Viestit:
  16
  Tykkäykset:
  0
  HTC:ltä on (ilmeisesti) tulossa samalla näytön resoluutiolla oleva laite Omni, tosin virallista tietoa ei liene ole ainakaan vielä: http://msmobiles.com/news.php/6506.html

  Olisi kieltämättä hauska päästä kokeilemaan tuota Toshibaa. Hieman noin käytännön kannalta mietityttää tuo melko kova resoluutio ainoastaan 3" näytössä. Normikäyttöähän se ei haitanne, mutta resoluution hyödyntäminen vaikkapa netin selaamisessa voi olla jo hankalaakin tekstin pienuuden vuoksi.
   
 3. halko

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/10/03
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
 4. Leterface

  Leterface

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/4/07
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  E61
  Varsin kiinnostava laite. Toshiba on laatumerkki. Olen miettinyt HTC:n vastaavia laitteita mutta uskon että Toshiba olisi laadukkaampi. Eikä hintakaan ole HTC:tä pahempi, päinvastoin. Toshiba varmaan pystyy valmistamaan laitteensa halvemmalla kuin monet muut kilpailijat sillä Toshiba on eräs maailman suurimmista elektroniikkakomponenttivalmistajista.
   
 5. MarkusM

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/12/02
  Viestit:
  111
  Tykkäykset:
  0
  Valitettavasti arvosteluiden ja foorumijuttujen perusteella Toshiballa on ollut laadun kanssa hakemista tässä puhelimessa. Ensimmäisessä softaversiossa oli paha lukitusongelma jonka vuoksi puhelin meni satunnaisesti jumiin eikä osannut palata valmiustilasta. Toisaalta ihan ymmärrettävää kun vertaa esimerkiksi htc:n joilla on viimevuosilta kymmenien eri WindowsMobile puhelimien kokemus.

  Toisaalta melko halpa hinta, järjetön näyttö ja muutenkin hyvät ominaisuudet(esim: usb host) kiinnostaisi. Kuulemma näyttö on kuitenkin huonosti luettava vastavalossa ja softan kanssa on vielä pieniä ongelmia joten itse ainakin odottelen vielä tulevia malleja ja/tai sitä että kaikki yleisimmät softa alkavat toimia kunnolla WVGA näyttökoolla.

  Linkit pariin arvosteluun:
  http://www.theunwired.net/?item=review-toshiba-portege-g900-windows-mobile-6-professional-smartphone
  http://phonearena.com/htmls/Toshiba-Portege-G900-Review-review-r_1787.html
  http://www.tracyandmatt.co.uk/blogs/index.php/2007/07/24/toshiba_portege_g900_review
   
 6. HumanErection

  HumanErection Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  27/9/05
  Viestit:
  1028
  Tykkäykset:
  67
  Puhelinmalli:
  Oneplus 3T
 7. R-Pelle

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/8/02
  Viestit:
  329
  Tykkäykset:
  0
  Ihmeen hitaalta vaikuttaa noissa Youtuben videoissa. Esim Start-valikko aukeaa niin että ensin piirtyy valikon tausta ja sitten valikon ikonit tulee yksi kerrallaan kuin animoituna. Ja webbisivun vierityksessä oli myös selviä ongelmia. Laitteessa on kuitenkin 500:nen suoritin, mutta noiden perusteella Qtek9100:kin (195MHz) vaikuttaa sulavammalta. Tai ehkä se on muuten nopea mutta isokokoinen ruutu hidastaa juuri ruudunpäivitystä.

  HIEMAN epäselvä puhuja :D Tuli ihan fyysistä päänsärkyä kun pinnisteli tuon läpi.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Nettisivuilla, ja yleensä documenttejä selailessa tarkkanäyttö on hyödyksi, on luettavampi, sitten kun alkaa oikeasti sisältö lukea, pitää tietenkin säätää fonttikoot halutuksi. Tosin jotkut idiootit sivuntekijät on sitä mieltä että fontti koko xx pikseliä. no onneksi nykyisin on selaimia jotka ohittavat tuollaiset ärsyttävät määritykset, mutta siis hyödyntäminen vaatii monipuolisen salaimen.

  Noin tarkka näyttö toki syä myös resursseja reipaasti enemmän kuin pykälää pienempi.
   
 9. kumikaksonen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/7/06
  Viestit:
  150
  Tykkäykset:
  1
  Laitetaanpa tähän ketjuun, kun tällainen näytti olevan olemassa. Ylläpito voisi siirtää kyllä tuonne Windows Mobile -puolelle, ihan vinkkinä vaan.

  Niin, elikkä: Sattuuko kellään oleman hajua, mistä tällaisen otsikonmukaisen luurin saisi Suomeen toimitettuna? Expansys siirtää uuden erän saapumispäivää sitä mukaa kun luvattu päivä lähestyy, eikä ainakaan vielä ole muualta löytynyt verkkokauppaa, joka haluaisi Suomeen näitä lähetellä. Tietenkin se on oma vika, kun tullut jahkailtua uuden puhelimen hankintaa tähän asti, mutta sen siitä saa kun tarkkaan harkitsee.
   
 10. kumikaksonen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/7/06
  Viestit:
  150
  Tykkäykset:
  1
  Laitanpa tämänkin sepustuksen tähän topiciin, kun en viitsinyt käyttökokemuksia koskevaa uutta avata. Edelleenkin on toiveissa koko aiheen siirto tuonne Windows Mobile -osioon, mihin tämä kuuluisi oikeasti.

  Tuli siis vihdoin ja viimein hommattua uusi puhelin ja pitkähkön harkinnan jälkeen päädyin otsikonmukaiseen Toshiba Portege G900 –malliin. Qtek 9100 palveli pari vuotta aktiivisessa käytössä, mikä on mielestäni kohtuullinen saavutus melko keskinkertaiselle älykapulalle muutoin. No, vaihtopäätös oli tosiaan hankalahko runsaan tarjonnan vuoksi, mutta jo näin muutaman päivän tehokäytön jälkeen uskallan sanoa tehneeni oikean valinnan. Alkuviikosta tullut tieto ROMin päivitettävyydestä kotikonstein mahdollisti käytettynä ostamisen melko nopeallakin aikataululla. Kukapa sitä puhelimenvaihtokuumeessa viitsisi kovin kauaa kittuutella. :)

  Niin, ensikokemuksia: ROMin päivityksen jälkeen puhelimeni ei ole kaatunut kertaakaan. Vanhalla 2.17-versiolla en kyllä tehnytkään muuta kuin kokeilin päälle, että verrata en voi, mutta nyt vaikuttaa todella vakaalta, vaikka rämpätty on ja paljon. Harrastajasivusto www.myg900.com on palvellut alustavasti ja siellä tulee todennäköisesti vierailtua jatkossakin ongelmien ja ohjeiden metsästyksessä. Toivottavaa toki, että tämän otsikon alle myös muita suomalaisia puhelimen omistajia ilmaantuu, niin pääsee enemmänkin aiheesta tupisemaan. Näyttö on kerrassaan uskomaton tarkkuudeltaan ja ymmärrän monen tokaisut siitä, että kerran VGA-näyttöistä vehjettä (tässä tosin vielä leveämpi WVGA)näpelöityään ei enää halua vaihtaa takaisin QVGA:han. Selvähän se, että moisesta ominaisuudesta muodostuu tarve ennen pitkää. Monien moittimaa näkyvyyttä auringonpaisteessa ei tietenkään ole voinut testata tähän aikaan vuodesta näillä ilmoilla.

  Kamera on mikä on, kahden megapikselin kai tarkkuudeltaan, joten kuvaushommassa tästä ei suurta apua ole, sikäli kuin mitään kännykkäkameraa voi tosissaan verrata ominaisuuksiltaan oikeaan. Hätätapauksia varten hyvässä valaistuksessahan sillä ainakin näpsii eteentulevia asioita. Käyttöönotossa oli myös tärkeä päästä heti aluksi eroon aivan järkyttävän epäkäytännöllisestä Toshiban featuresta, nimeltään Xt9. Tuon tarkoitus olisi kai olla jonkinnäköinen ennustava tekstintunnistin, muttei se ainakaan minua saati muita käyttäjiä tuollaisenaan paljon palvele. Onneksi siitä pääsi eroon kohtuupienellä vaivalla. Usb-host toimii kuten on toivottuakin, mutta sormenjälkitunnistus vaatii ilmeisesti opettelua aika paljon, ennen kuin sitä voi suuremmin käyttää mihinkään hyödylliseen.

  Joitain ongelmia heti aluksi, jotka voi johtua laitteesta tai sitten WM6 käyttöjärjestelmästä: tällä hetkellä syystä tai toisesta pääsen ainoastaan 3G-verkon alueella nettiin ja sähköpostiin käsiksi. Aluksi toimi ihan ok, mutta ilmeisesti näpsyttelin jotain pahasti pieleen. On kyllä kumma että asetusten laittaminen on tehty noin hankalaksi, mutta sehän on vähän myös oma vika, kun hommaa vehkeen mihin ei kotimaisia apuja asetustenlaittoon löydy. Jos joku aavistelee, mistä ongelma johtuu, saa toki valaista.

  Näihin ja muihin ominaisuuksiin ja omituisuuksiin voi tutustua vaikka Youtuben kautta aiheen niin kiinnostaessa.
   
 11. kumikaksonen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/7/06
  Viestit:
  150
  Tykkäykset:
  1
  Töissä sopivasti aikaa lueskella foorumeita ja vaikka kirjoitellakin välissä jotain, joten josko sanoisi jotain tähän aiheeseen. Jos joku miettii mahdollisesti otsikonmukaisen puhelimen ostoa, eikä kotimaisia kokemuksia aiheesta ole oikein saatavilla, niin palveleehan tämä ainakin sitä.

  Kuherruskuukausi uuden kapulan kanssa alkaa olla ohitse, mutta edelleenkin tyytyväisyys paistaa käyttäjän kasvoilta, mikä ei tietenkään ihan paha asia ole. Näyttöä voisin kehuskella joka välissä ja väitänkin tehneeni wvga-näytöstä itselleni välttämättömän vaatimuksen tulevaisuuden puhelinhankintoja varten. No ehkä se vga:kin kelpaisi hätätapauksessa, mutta ei enää pienempiresoluutioista, ei ikinä. Nettikäytössä lukeminen ja selaaminen on vaivatonta, vaikka toki jossain linkkiviidakossa tarvii tikkua ja nuolinäppäimistöä/padia käytellä kömpelöhkösti yhteistuumin, painalluskohteiden ollessa olemattoman pieniä kauas zoomatessa. Peruskäyttö toimii ongelmitta, eikä aiemmissa päivitysversioissa tutuksitulleita kaatumisia ole sattunut ainuttakaan. Sbp Pocket Plus oli melko ehdoton asennus tuohon today-näyttöön vaikka se mielestäni hidastaakin puhelinta jossain määrin. Iso näyttö on virtasyöppö luonnollisesti ja tuon ohjelman mukanaantuoma helppo ja nopea näytönkirkkaudensäätö ainakin psykologisesti vaikuttaa akun kestävyyden paranemiseen. Erikoisen resoluutionsa takia, ihan kaikkia kolmannen osapuolen softia tuohon ei saa istumaan, joten sikäli leluarvon täysimääräiseen hyödyntämiseen tämä tarjoaa kenties hieman heikommat lähtökohdat qvga-vehkeisiin verrattuna.

  Jottei elämä olisi pelkkää ruusuilla tanssimista, niin jotain huomautettavaakin löytyy. Paljon, ja usein myös nopeaan, kirjoittavana tuo ei aina pysy oikein vauhdissani mukana ja tiputteleekin väleistä kirjaimia pois. Sangen ärsyttävää, vaikka siihen alkaakin ehkä jo tottua. Tämä oli ominaisuutena myös edellisessä luurissani (Qtek 9100), mutta tokihan sitä toivoo asioiden kehittyvän vuosien varrella. Toivottavasti myös tähän löytyy jokin ohjelmistollinen ratkaisu joskus, sillä sekunnin kymmenyksen odottelu painallusten välissä on aika ärsyttävää, varsinkin kun näppäimistö muuten tuntumaltaan on ainakin omalta tuntumaltani huippuluokkaa. Miten muuten Kaiserin kohdalla tuo nopeasti kirjoittelu toimii? Onpahan joku syy haikailla vielä sen perään, jos se, näin varsin oleellisena osana omaa käyttöäni, olisi jossain vehkeessä hoidettu paremmin. Kuulokkeen äänen sain rekisteriä ronkkimalla korvilleni sopivaksi sen ollessa aluksi liian hiljainen ja sittemmin aivan liian kova. Varmasti jotain käyttäjiä tällaisten – tavallaan itsestään selvien - pikkuhommien näpälöinti ja säätäminen häiritsee, mutta itseäni ei kauheasti. Akkua tuo syö ihan kiitettävästi vaikkei kuitenkaan ihan niin paljon mitä uhkailujen perusteella pelkäsin. 3G ja wifi päällä, näyttö täydessä kirkkaudessa käytellen koko ajan kuluu tietenkin hyvinkin nopeaa, mutta omassa käytössäni joku pari kolme päivää menee kuitenkin ihan kevyesti. SPB Pocket Plussan akkumittari valahtaa äkkiä täydestä johonkin 60 prosenttiin, mutta siitä se laskee sitten hitaammin alaspäin, olkoonkin että nollille tuon kanssa tuskin koskaan pääsee. Oman ärsyttävyytensä tuo vielä mukaan se, että kameran oletusasetuksia en löydä mistään. Eli siis sellaisia säätöjä, missä saisin määriteltyä automaattisesti parhaan resoluution ja laadun kuville kun kameran käynnistää. Nyt vaatii turhan välivaiheen kameran käynnistyksen jälkeen, että pääsee kuvaamaan edes etäisesti siedettäviä kuvia.

  Näillä ehdoilla edellisten postauksieni ohessa voin suositella tällaista vehjettä edelleen myös muille, joskin tulee ottaa huomioon, etten omaa muuten kokemuksia kovinkaan laajalti näistä vehkeistä, enkä siten vertailupohjaa. Wm laitteita on ollut käytössä Qtek 9100 ja 9000 sekä niiden lisäksi edelleen kakkosluurina Qtek 8310.
   
 12. eralumi Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4956
  Tykkäykset:
  30

  Aivan sama ongelma on myös Kaiserissa, joten ei tarvitse sen takia Kaiserin perään haikailla, ja sama juttu myös Kaiserin Edeltäjässä TyTNissä. Näyttää tuokin "vika" olevan enemmänkin ominaisuus näissä win mobile-luureissa.
   
 13. jarkkoo Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  2221
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SGS @ Saunalahti
  Itse asiassa tämä taitaa olla ROM-riippuvainen "vika" tämä kirjainten pudottelu, näin olen antanut ymmärtää, että joillan custom-ROMmeilla tuota ei juurikaan esiinny.
   
 14. Mosquito

  Mosquito Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/10/07
  Viestit:
  884
  Tykkäykset:
  13
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy GT-I9300
  Tällä hetkellä tytn:ssä (hermes) on schaps 4.31 asennettuna ja saa naputella täysillä ja ei jätä kirjaimia välistä. Tuota orkinaali wm6:sta en pitänyt kun vähän aikaa että ehdin hieman tutustua...
   

Jaa tämä viestiketju