Tiukempi ote

Keskustelu osiossa 'Ylläpito', aloittaja mobiilisti, 26/9/02.

 1. mobiilisti Vieras

  0   0   0

  Anteksi vaan mutta tuntuu siltä, että foorumilla ei ole nykyään isäntää ollenkaan, eikä modeja. Tiukempi ote kaikenkaikkiaan olisi nyt poikaa, sillä minusta touhu on mennyt pipertämiseksi. Asiaa ei tahdo enää löytyä hakemallakaan. Turha on kehottaa ketään käyttämään haku-toimintoa, sillä täältä moskan joukosta ei enää asiaa löydy.

  Ps. Kun kirjoituksestani joku kuitenkin vetää herneet nenäänsä, niin myönnän itse myös syyllistyneeni tähän roskaamiseen. Mutta nyt aion vähentää kirjoittelua, kuten myös käyntejä.
   
 2. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  En ole kyllä kiinnittänyt tällaiseen ongelmaan viime aikoina erityisemmin huomiota, mutta miten moderaattorit oikeastaan voivat pidemmän päälle puuttua siihen, jos asiaa ei tunnu riittävän? Ylilyönnit tietysti korjataan ja foorumia valvotaan, mutta foorumin yleiseen tasoon vaikuttavat kaikki käyttäjät yhdessä.
   
 3. Esa Isopahkala

  Esa Isopahkala Ylläpitäjä

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  8231
  Tykkäykset:
  2183
  Puhelinmalli:
  Nokia 7 Plus
  Täytyy tunnustaa, että en oikein ymmärrä mitä tuo "pipertäminen ja roskaaminen" on ollut.

  Foorumilla on yksi ylläpitäjä ja neljä moderaattoria. Moderointia suoritetaan käsittääkseni enemmän kuin useimmilla foorumeilla. Olisin odottanut ennemmin arvostelua siitä, että täällä on liian tiukka linja.
   
 4. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Hm, ihmettelen hieman itsekin sillä olen ollut sitä mieltä että itsesensuuri on toiminut jo melko hyvin. Jos AM voisi ystävällisesti tarkentaa kohtaamiaan vääryyksiä niin voidaan kyllä yrittää toimia jatkossa eri tavalla.
   
 5. Canis lupus

  Canis lupus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/7/02
  Viestit:
  2945
  Tykkäykset:
  0
  Mielestäni foorumin taso on hyvä.
  Asiaa puhutaan ja asianvierestä osiossa puhutaan (asian vierestä).
  Moderaattoritkaan eivät ole liian tiukkapipoista sakkia.

  Homma toimii,ei kannata muutella.
   
 6. mobiilisti Vieras

  0   0   0

  En ole maininnut kokeneeni vääryyttä.

  Pipertämisellä tarkoitin sitä, että lähes jokaisen aiheen ensimmäiset 10 viestiä pysyvät aiheessa mutta siitä alkaa luisuminen sivuun. Jos on aloitettu keskustelemaan vaikkapa 7210:n bluetoothin puuttumisesta, niin hetkenpäästä keskustellaankin jo puhelimen väreistä ja silti ollaan saman otsikon alla.

  Roskaamisella tarkoitan sitä, että kommentoidaan vain kommentoinnin takia. Joku voi kirjoittaa hyvän alustuksen mutta vastaajat eivät vaivaudu lukemaan kirjoitusta kunnolla. Kunhan vain vastaavat jotain täysin tyhjänpäiväistä. Joillakin on vain hirveä tarve kommentoida joka asiaa jotenkin, ilman sisältöä.

  Palstan kirjoittajien määrä kasvaa ja yhä nuoremmat astuvat kehiin. Ehkä heille on tärkeämpää puhelimen väri tai taustakuvat, kuin itse tekniikka.

  Puhelinkauppiaat mellastivat pari päivää "Hintavinkit-osiolla" eikä kukaan puuttunut asiaan ennenkuin joku palstalaisista ihmetteli, että mitä täällä oikein tapahtuu. Kyllä asioihin olisi pitänyt puuttua jo aiemmin admin-tasolla.

  Ajanpuute estää, kuten niin usein muulloinkin, paneutumasta tähän nyt enempää.

  Aoin kaikesta huolimatta lukea palstaa silloin tällöin, ja ehkä jopa joskus "pipertääkin" hieman.
   
 7. Hiisty

  Hiisty Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/9/02
  Viestit:
  1495
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia 9500 Saunalahti
  yksi syy mielestäni "asian" puuttumiseen on kohtuullisen usein toistuva vastaus: "toihan on jo vanha juttu". Ymmärrän kyllä jos jotakuta ärsyttää se että asia mistä ite kertoi viikko sitten nousee uudestaan puheenaiheeksi ja joku toinen saa kunnian uutisesta vaikka ite on kuullu uutisen jo aikoja sitten.

  Täytyisi muistaa että asia minkä itse tietää ei tarkota sitä että kaikki tietää asiasta. Koska tuollainen vastaus saa ainakin mut miettimään et mitä järkee tähän on vastata jos tää kerran on jo vanha juttu ja jossain toisessa ketjussa asia on puhuttu jo läpi, tietysti päällekkäisyyksiä kannattaa poistaa, mutta jos aikaisempi ketju on jo aika päiviä sitten eksynyt aiheesta tuntuu hölmöltä jatkaa sinne.

  Pointtini on jos asia on sinulle vanha niin älä kirjoita vastaukseesi vain että "vanha juttu" jos on pakko päästä sanomaan tuo niin kannattaisiko kirjoittaa myös jotain muuta? Tai jättää kokonaan kirjoittamatta.
   
 8. per

  per Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  493
  Tykkäykset:
  5
  tuohon AM teksiin lisäisin vielä että samasta aiheesta/puhelinmallista saattaa olla useampi tredi käynnissä jossa jauhetaan samaa BS:ää eli tuohon voisi puuttua että homma olisi selkeämpää.

  P.S. joskus tulee turhautuneena heitettyä asiattomuuksia noin rönsyileviin topicceihin.
   
 9. nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  Olen nykyisin jopa aivan samaa mieltä, homma toimii. Kesällä meinasi karata mopoja käsistä ihan joka toiselta taholta ja homma meni miltei inttämiseksi/väittelyksi ja muiden mollaamiseksi kautta linjan. Kuten silloin oli puhe, että jos meinaa olla liian tiukassa, niin hetki reipasta ulkoilua ja elämä on parempi.. Näyttää toimineen tuo jokaisen kohdalla oleva itsesensuuri, koska nyt syksyn mittaan on foorumin taso noussut taas ihan reippaasti, tai ainakin omasta mielestäni.

  Toivotaan vaan, ettei tuo jatkuva flametus yms tule ilmiönä esiin kuin vain kesäisin kun ihmisillä on liikaa joutenoloaikaa, tai mielummin ei edes silloin. =)
   
 10. --- Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1690
  Tykkäykset:
  1
  Jänniä olette. Tämä ei ole niin suuri osa minun elämääni että jaksaisin alkaa lässyttää jostain helv*tin "valvonnan puutteesta"
   
 11. nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  Toki elämässä on muutakin, sitä ei käy kieltäminen, mutta miksi emme yrittäisi tehdä paikasta parempaa, vaikka siellä ei koko elämä olisikaan? Kokemus on kerta kerralta yhä parempi, jos ei tarvitse koko aikaa kaikesta purnata. =)
   
 12. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9650
  Tykkäykset:
  421
  Moderaattorina kommentoisin sen verran, että yritin melko pitkälle pitää tiukkaa linjaa noiden ketjujen suhteen foorumin tason ja luettavuuden ylläpitämiseksi...lukko/poisto turhille tai toistoa oleville ketjuille. Siitä nousi lopulta ihan hirveä äläkkä ja ajattelin, että hyvä on, poistetaan sitten vaan räikeimmät ylilyönnit.

  Sitä saa mitä tilaa.

  Tietysti jos otteen tiukentamiselle löytyy riittävästi kannatusta, niin asiaa voitaneen harkita.
   
 13. --- Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1690
  Tykkäykset:
  1
  Joo, Hitlermeininki pystyyn vua!!!
   
 14. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  130
  No pistetään tiukemmalle kannalle yksi ääni. Itse en muista yhtään ketjua, joka olisi lukittu turhaan veppiksen tai kenenkään muun toimesta.
   
 15. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3702
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Tulee vanhalla foorumilla aika montakin threadia mieleen mihin lukko tuli omasta mielestäni turhaan. Toki tämä on vain oma mielipide.

  Jos jotakin pitäisi tehdä niin ehkä yhdistellä muutama samaa mallia käsittelevä topic matkapuhelinpuolella, tai ainakin ohjata kaikki samaan threadiin. Toisena voisi olla pieni yleisen keskustelun siistiminen, muutaman yksilöt tekevät ehkä hiukan turhan pienistä asioista aina uuden ketjun. Muuten homma toimii aika hyvin, ja eiköhän vakioväki ole pääosin sen verran fiksua väkeä että osaavat ilman modejakin pitää paikan siistinä.
   
 16. --- Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1690
  Tykkäykset:
  1
  Edellisellä foorumilla oli todellakin tuo ongelma. Voi olla että paljon on turhaa mutta jos puolet laitetaan lukkoon ei kukaan jaksa enää koko foorumia käyttää.

  Ei mitään "valtio määrää" systeemiä, kiitos.
   
 17. JPJ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3292
  Tykkäykset:
  0
  Joskus laitat liian tiukasti aiheita lukkoon , mutta ymmärrän kyllä... Pitää se jonkunlainen "poliisi" olla.. Ajatelkaa minkälaista olis ilman valvojia?
   
 18. getta48

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/10/02
  Viestit:
  181
  Tykkäykset:
  0
  Foorumin taso on... Itse en ole vielä montaa viestiä kirjoittanut, mutta siitä huolimatta foorumin valvonta on todella heikkoa. Katsokaa nyt vaikka herranjestas, kuinka monta threadia on aiheesta DNA + GPRS + Bluetooth/IRDA ?!? Sitten on nämä henkilöt ,jotka täysin ajattelematta postaavat selvästi topicin otsikon maalaaman aiheen sekaan, eri asiasta! Ottaa päähän kun luen mielenkiintoista ketjua aiheesta "EPox Bluetooth Dongle", sitten jengi alkaa kyselemään samassa threadissa eri tuotteesta!!

  Jos otsikko on "xxx", ei sinne kirjoiteta aiheesta "ööö"...

  Malliesimerkki on muropaketti.com/murobss, Sampsan boardi on toiminut käsittämättömän suuren massan vaikutuksesta huolimatta, hyvin jo useamman vuoden. Modet VALVOVAT ketjuja aktiivisesti, ja huomauttavat heti jos juttu eksyy alkuperäisestä aihealueesta.
   
 19. Saukki Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2966
  Tykkäykset:
  0
  Totta että joskus foorumin tasoa keikuttaa jotkut tejijät mutta itse pidän tasoa hyvänä verrattuna muihin suosittuihin foorumeihin ja mielestäni Esa ja modet tekevät parhaansa hyvän tason puolesta.
   
 20. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Jännä olet.
  Toteat samassa Topicissa että et jaksa lässyttää kun tämä foorumi EI ole niin suuri asia elämässäsi ja lässytät minkä ehdit siitä nyt..
  Asiaan: Vaikka minullekkaan tämä foorumi ei todellakaan ole mikään henki ja elämä(nytkin ollut keskiviikosta lähtien ilman ihan kevyesti) niin mielestäni linja pitänyt melko hyvin. Muutama ylilyönti sattunut mutta noita nyt tulee pakostakin.
   

Jaa tämä viestiketju