tilatut palvelut ja numeron siirrettävyys

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja BuZu, 23/7/03.

 1. BuZu Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/03
  Viestit:
  1509
  Tykkäykset:
  0
  Onko kenelläkään varmaa tietoa siitä, miten matkapuhelinliittymään tilattujen palvelujen käy, kun vaihtaa operaattoria?

  Jos sinulla on tilattuna esim. Radiolinjan kuriiri tai DNA:n kyyhky, niin ne luonnollisesti lakkaavat toimimasta, koska ne ovat operaattorikohtaisia, mutta entäs sitten operaattoririippumattomat palvelut, kuten esim. mtv3:n tai zedin uutisvahti?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Hyvä kysymys, olettasin että riippuu palvelusta ja miten se laskutetaan, ja osa ko tyyppisistä palveluista eivät ole kaikelle operaattoreille saatavilla.
  Saattaa myös tulla palveluntarjoajalle yllätyksiä, eli asiakkaalle palvelu pelaa, mutta palvelun tarjoaja ei saakkaan rahoja. SMS pohjaisissa palveluissa toimivuus riippuu miten viesti lähetetään, eli joissain tapauksissa on yhtedet jokaiselle operaattorille erikseen, mikä saattaa tuoda ongelmia.

  Varminta on varmistaa/tilata palvelu uudestaa palveluntarjoajalta.
   
 3. MJ

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  220
  Tykkäykset:
  0
  Hommahan menee kiteytettynä niin, että:

  Vain numero pysyy samana, kaikki muu vaihtuu.
  Eli:
  - lisäpalvelut pitää kytkeä uudelleen ja maksaa kytkentämaksut (pl. tarjoukset)
  Kuitenkin näissä tilattavissa palveluissa on kuitenkin tulkinnan varaa.

  Kysyn asiaa tänään Rl:n edustajalta, kun näen hänet
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Onko se noista tietoinen?

  Jos palvelu on sellainen että on vain numeroon sidottu, eli laskutus ja palvelun toiminta ei vaadi sen kummosia kytköksiä operaattoriin (kuten jotkut email -> sms ilmoitus palvelut)

  Mutta jotkut SMS palvelut toteutetaan vähän toisin, tosin toiminta saattaa jatkua mutta SMSn kustannus lähettäjälle saattaa muuttua, kun ei enään menekkään samaan verkkoon. eli lähetetään "väärän" sms keskuksen kautta.
   
 5. tuutinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  449
  Tykkäykset:
  0
  Soneralla sanoi setä olevansa 'lähes varma' siitä, ettei sellaisia palveluja tarvitse kytkeä uudelleen, joissa on kyse vain siitä puhelinnumerosta eli siis jokin tekstiviestitse tilattu palvelu pitäisi toimia myös siirron jälkeen. Jos tästä oli kyse? :) Sanoi, että tulevathan ne sähköpostitkin perille jos osoite pysyy samana vaikka vaihtaisi palveluntarjoajaa elisasta soneraan.

  Mutta itse mietin vaan sitä, että jotkut mainostavat näiden sms palvelujen toimivan esimerkiksi Soneran, RL:n ja Telian liittymissä, joten tuossa kohtaa saakin sitten olla tarkkana jos johonkin Cubioon vaihtaa..
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Niin edelleen itseäni toistaen, osalla SMS palveluita tarjoavilla firmoilla on kuhunkin operaattoriin suorata rajapinnat SMS keskuksiin ja lähettävät sitä kautta ko operaattorille menevät viestit, joillakin tämä rajapinta on vain maksullisten viestien vastaanottamista varten.

  Jotkin palvelut maksetaan erillisellä laskulla tai kuuluvat johonkin muuhun liittymästä riippumattomaan palvelluun, näiden luulisi toimivan varsin hyvin.

  Mutta esim STT uutispalvelu toimii joilla operaatoreilla niin että ko kk maksu tulee puhelin laskussa, joillakin operaattoreilla ei tälläistä mahdollisuutta ole(?) niin on syytä epäillä että ei välttämättä siirry heittämällä, tai toiminta hiipuu kun palveluntarjoaja huomaa että rahaa ei tule.
  Huomioitava myös että näissä palveluissa voi olla hinta eroja riippuen operaattorista.
  Teoreettisena voi pohtia miten käy joidenkin SMS palveluiden jos operaattori ei olekkaan sama kuin numero antaa olettaa ongemia voisi lähinnä tulla silloin jos kaveri tilaa toiselle jotain kivaa.
   
 7. Soneralainen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/7/03
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Numeron siirrettävyys

  Ja kaikkihan muistaa että operaattoria vaihdettaessa vastaaja ja fax numerot eivät siirry vaan ne saadaan vastaanottavalta operaattorilta!
   
 8. MJ

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  220
  Tykkäykset:
  0
  RL:n mukaan palvelut eivät säily
   
 9. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Mistähän ulkopuolinen palveluntuottaja tietää, että numero on siirtynyt toiselle operaattorille ja osaa katkaista palvelun?
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Niin, ei mistään (ja ei tarvitsekkaan) jollei ole edelle kerrotun kaltaista integraatiota tai esim laskutus kytköstä.
   
 11. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Eikös lähes kaikki sisältöpalvelut laskuteta puhelinlaskun yhteydessä? Vai jääkö sisällöntuottaja nuolemaan näppejään parhaassa tapauksessa kun operaattori palauttaa laskutusilmoituksen ja ilmoittaa ettei meillä ole tällaista asiakasta... Toinen operaattori parhaassa tapauksessa sitten ei ole tehnyt sopimusta sisällöntuottajan kanssa, asiakas ei ole antanut laskutusosoitetta ja numeron käyttäjätiedotkin vielä osuvasti salaiset? Turha paljoa enempää tehdä työtä jonkin 8 euron soittoäänilaskun kanssa, sillä pikkuhiljaa asiakkaan selvityskustannukset ylittävät moninkertaisesti kustannukset joita syntyy tuosta asiakkaan etsimisestä... 8(
   
 12. tuutinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  449
  Tykkäykset:
  0
  Niin, eli tulevatko siis nuo tilatut sms palvelut pelkän numeron perusteella vaiko jonkin muun tunnisteen perusteella niin, että palveluntarjoaja osaa automaattisesti laskuttaa oikeaa operattoria numerosta huolimatta. Tätä kannattaa varmaan kysyä palveluntarjoajalta sitten taas.. Mutta nuo salaiset numerotiedothan eivät ole este, kyllä se maksuton palvelunumero kertoo mikä operaattori on kyseessä ja palveluntarjoaja voi sitten lähetellä laskua oikealle operaattorille, joka itse tietää kenen se numero on. :) Ja jos operaattorilla ei ole sopimusta sisällöntuottajan kanssa, niin eihän sitä sisältöä kai sitten voi edes tilata, oli numero mikä tahansa? Kun siis operattori ja parhaassa tapauksessa koko verkko kuitenkin muuttuu ja se pieni numerosarja on ainoa muisto entisestä.. (vrt. "Toimii RL:n ja DNA:n liittymissä", asiakas vaihtaa cubioon, niin luulisi sisältöpalvelun tyssäävän täysin??)

  E; asiakorjauksia
   
 13. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Aivan muuten, mutta jos esim. joku push-palvelusopimus on tehty kun oltu operaattorin A asiakkaana, lakkaako se kun siirrytään operaattorin B asiakkaaksi? Miten sisällöntuottaja laskuttaa asiakasta, jos operaattorilla B ei ole laskutussopimusta sisällöntuottajan kanssa? Palvelu tykittää viestiä puhelimeen mutta laskua ei saada asikkaalle perille mitenkään?

  Pointtina lähinnä se, että jos esim. joku push-palvelu on tilattuna yksinkertaisesti numeron perusteella, niin mistä sisällöntuottaja tietää operaattorin vaihtuneen? Kyllähän sen toki saa selville, että millä operaattorilla asiakas on, mutta sen enempää ei tietoa välttämättä saakaan jos numero esim. salainen.
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kerta palvelut maksetaan tilatessa ja niissä ei mitään ongelmaa.
  Monet push palvelut on operaattorikohtaisia/tai versiota, ne tietenkin katkee numeron siirryttyä, tosin alussa voi tulla yllätyksiä :)
  On myös muita push (lähinnä SMS) palveluita joissa laskutus hoidetaan toisin, yksinkertaisimmillan määräajoin lähetettävä maksullinen SMS, tai palvelun tarjoaa jokin kolmas tahoa tai erillisellä laskulla, näissä mutuna ongelmia voi syntyä , mutta useimmiten pitäisi mennä ilman ongelmia. Push MMS palveluiden kanssa voi tulla joissain tapauksissa ongelmia.
   
 15. tuutinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  449
  Tykkäykset:
  0
  Soitin tuonne zed:lle ja sieltä sanoivat, että: tieto kulkee kyllä operaattoreiden välillä, ja että he saavat kyllä aina tiedon uusista sopimuksista jne, eli osaavat kyllä laskuttaa ihan oikeaa paikkaa. Ja että jos laskutussopimusta ei jonkin operaattorin kanssa ole, niin palvelu ei yksinkertaisesti enää toimi vaikka numero säilyisi. Ja jos tilaa vaikka uutisvahdin nyt ja vaihtaa operaattoria heti perjantaina, niin palvelu säilyy jos uusi operaattori on vain sellainen, jonka kanssa on sopimus. Eli ilmeisestikin viestiksekuksella esimerkiksi on asian kanssa jotain tekemistä, ei pelkän numeron kanssa, vaikka teoriassa laskut ja palvelut numeron perusteella tulevatkin..

  Oli kuulemma hyvä kysymys. :)
   
 16. McCoy

  McCoy

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/8/07
  Viestit:
  293
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  iPhone 5S
  Nostetaanpas tämä ketju ylös... Eli ongelmana on että saan DNA:lta vielä mainoksia kännykkääni vaikka liittymäni on vaihtunut 3.9.2007 Soneraan.

  Tälläisen viestin sain 11.9.2007 numerosta 18144:
  Ulkomailta soitettujen puheluiden hinnoittelu selkiytyy EU:ssa ja dna:lta saat puhelut EU:n asettamia enimmäishintoja edullisemmin. Lisätietoa ja uudet hinnat löydät osoitteesta www.dnafinland.fi.

  Onko mitään sähköpostiosoitetta johon voisi asiasta kertoa DNA:lle vai pitääkö soittaa DNA:n asiakaspalveluun ja kertoa että he lopettaisivat viestien lähettelyn?
   
 17. miklex Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/06
  Viestit:
  291
  Tykkäykset:
  20
  dna:n asiakaspalvelun sähköpostiosoite

  Voit laittaa dna:lle viestiä osoitteeseen asiakaspalvelu@cc.dnafinland.fi. Oleyko muuten ollut tyytyväinen uuteen Minun Sonera liittymääsi?
   

Jaa tämä viestiketju