Tietokone tehokkaammaksi

Keskustelu osiossa 'Tietotekniikka', aloittaja Robert7, 23/8/11.

 1. Robert7

  Robert7

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/10
  Viestit:
  172
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Nokia N8
  Tervehdys kaikille,

  Minua on jo vähän aikaan kyllästyttänyt tietokoneen hitaus... Hitauden huomaa silloin, kun on monta ohjelmaa päällä. Vaihdot ohjelmasta toiseen tapahtuvat hiiitaaasti ! Enkä tiedä mitä minun tulisi tehdä, jotta saisin vielä vuoden tällä koneella tehokkaamin eteenpäin. Expertti en ole tässä asiassa, mutta keskusmuistin lisäyksestä olen ymmärtänyt jotain. Riittääkö se jo nostamaan tietokoneen suorituskykyä tarpeeksi paremmaksi?

  Tietokone on pariin otteeseen kaatunut sillain, että näyttö on muuttunut vihertäväksi ja mitään ei ole pystynyt tekemään. Voisikohan tämä johtua liian vähäisestä keskusmuistista?

  Hirveesti en haluaisi satsata rahaa tähän, mutta kuitenkin sen verran minkä katsoisin järkeväksi mennä vielä vuoden tällä... Joo tiedän, on vanhaa rautaa, mutta onpahan koneella ikääkin jo. Ajatuksissani olisi ostaa seuraava tietokone Windows 8:lla nimittäin. Varmaan joo pystyy 7:kan päällekin asentamaan, mutta se maksaa taas sen +200€. Pääsisin helpommalla, jos jaksaisin tällä sinnitellä.

  Tietääköhän joku teistä näistä asioista? Etukäteen kiitän vastanneille auttajille. :)

  Ystävällisin terveisin,
  Robert7
   

  Liitetyt tiedostot:

 2. tiitus

  tiitus

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/08
  Viestit:
  157
  Tykkäykset:
  1
  No varmasti auttaa kun lyö toisen gigan muistin vanhan kaveriksi, mutta
  osta sitten varmasti samanlainen kuin se vanha.

  Yks asia kans mikä saa koneet kaatuilemaan, on jos niissä kotelon sisällä
  löytyy valtavasti pölyä, huolellinen paineilma puhdistus (varoen) auttaa.
   
 3. puikko

  puikko Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  29/7/07
  Viestit:
  1673
  Tykkäykset:
  208
  Puhelinmalli:
  iPhone 6
  Tämä olisi varmasti sopinut myös tuonne Tietotekniikka osioon, modet siirtäkööt.
  tiitus aika hyvin kiteyttikin jo tarvittavat/kannattavat toimenpiteet.

  Eipä tuon ikäiselle koneelle kannata paljon muuta tehdä kuin muistia lisätä. Muistitkin melkein kannattaa katsella jostakin käytettynä. Koska todennäköisesti käytettävä muisti sen verran vanhaa, että et voi sitä hyödyntää kun konetta aikanaan päivittelet.
   
 4. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Imuroikaa konetta edes joskus, älkää käyttäkö IE:tä joka kerää roskia, putsatkaa säännöllisesti rekkareita jne.., virtuaalimuistia ois kans järkevää olla koneessa ja lyökää joskus käyttis uusiksi kokonaan. Käyttis kannattaa olla sopiva koneen suorituskykyihin nähden myös. Äxpee mopoihin ja se siitä, mitään kovin näennäistä hyötyä kun ei sillä saavuteta kuitenkaan tai työssä ei tartte uutta, niin miksi sellasta pitäs käyttää mikä on uusin. Siinäpä vinkkejä konetta nopeuttavillle toiminnoille joka ei maksa mitään.

  Flashkovot C:asemaksi kokonaan jne. voi alkaa sitte maksamaan ihan eri tahdilla. Mut aina kannattaa miettiä, miksi jotain päivitystä on tekemässä, jos vaikka kone toimii jo ihan riittävän hyvin. Voi olla, että päivityksestä ylipäätään voi olla haittaa. Pelien pelaaminen vaatii suorituskykyä tai sitte softien käyttö, jolla videota esim. käännetään toiseen muotoon. Eipä juuri muuhun tartte. Työkäytössä jos ei ole aivan kehittäjä, niin ei tartte uusimpia tms.. Jos jollain on vaan visio, että kaiken tarttee olla uutta ja viimisenpäälle, niin on väärässä paikassa kyselemässä. Ostaa MACin kerran vuodessa, niin pääsee siitäkin vaivasta. Omiin taitoihinsa nähden jo kaupasta saa valmiina vanhojakin koneita, jolla netti ja mese toimii. Ensin siis kannattaa miettiä mihin konetta tarvitsee, se säästää kaikkein eniten. Paitsi vaivaa, niin myös rahaa.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kuten tiitus sanoi niin, Keskumuistia lisää , näyttää nyt olevan todella vähän, jos varman päälle niin osta uudet isot kammat (osta reilusti) ja nopeampi kovalevy. Koneesi taitaa olla yksiytiminen vanha rauta, joten "tarpeeksi" voi olla vähän liikaa toivottu. (Nopeampi levy vaikuttaa muun lisäksi horrostilasta palautumiseen)

  Kaikki tehosteet sulla jo varmaan ruksittu aijemmin pois, ja jos sinulla jokin nettiturva rullaa taustalla niin se voi hyydyttää konettasi pahasti. 3. osapuolen Nettiturvaohjelmien mäkeenheittäminen voi tapauksesta riippuen auttaa paljon, mutta ennen sitä täytyy miettiä miten turvallisuuden hoitaa.

  Sinulla 64bit windows (Vista?) se on varsin turvallinen jos nettiohjelmat säätää turvalliseksi, varsinkin selaimen ja emailin, eikä muuta haitallista käytä. ja vähän miettii mitä tekee.
   
 6. Robert7

  Robert7

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/10
  Viestit:
  172
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Nokia N8
  Käytän 64-bit Windows 7 (Ultimate) ja tietoturvan minulla hoitaa Microsoftin Security Essentials. Nettiselaimena käytän IE9. Pidän yhtenäisestä ympäristöstä. Enkä kyllä ole pahemmin tehosteita pois ruksinut. :)

  Juuri niistä nautin, koska Xp:ssä niitä ei pahemmin ollut (näyttäviä sellaisia). Ostin koneen siis 32-bit Xp:llä. Huvin vuoksi päätin asentaa tämän seiskan ja on kyllä reippaasti nopeampi käynnistymään.

  Nyt kun tarkemmin mietin, niin kaatumiset voivat johtua siitä kun katson telkkaria ja stoppaan sen jatkaakseni myöhemmin. Sehän jää johonkin muistiin, koska se ei sitä tallenna kuitenkaan. Ohjelmana toimii Media Center.

  En yleensä asentele mitään "turhaa" koneelle. Koneen olen aina silloin tällöin putsannut pölystä.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Vai ihan Ultimate :), starter ehkä tuolle muistille optimimpi :)

  Todella vähän muistia, oliko vielä näytönohjaimen kanssa jaettu, ruksi ne tehosteet mäkeen, tosin on varmaan niistä rerussien puutteen takia automaattisesti osan poistanut.

  Media Center koekmukset ovat lähinnä vusien takaa, mutta siinä voi nykyään olla hiluja jotka iloitsisivat jos muistia olisi.

  Ainakin ajatus että työpöytä OSllä pausetetaan live TV näkymää ja tehdään jotain muuta, vähällä muistilla samalla vanhalla levyllä, yhdellä ytimellä vusien takaa, alkaa vesi käymään kölinalla vähiin.

  Jos asetukset ja asenne kunnossa, niin kuullostaa aika turvalliselta.

  Osta uudet muistit (*, 2GB+2GB pari taitaa läheteä jostain 50 e nurkilta. (en tiedä paljonko rautasi tukee, eli voi rajoittua tuohon, tai jopa vähemmän)

  Uusi kohtuuhintainen HD , 50e nurkilla alkaa jo valinnanvaraa pyörivissä. SSD levyt maksaa enemmän ja jos pieneen tyytyy niin kaveriksi voi hommata nopean pyörivän. se SSD levy kannattaa kuitenkin olla riittävän iso että sinne mahtuu mitä haluaa jatkossakin ja että siellä on riittävästi tyhjää tilaa aina (Seiska kai hanskaa SSD levyt ihan ok?)


  (*
  En varma mikä vaikutus perusasetuksilla huomattavalla muistinlisäämisellä 7 Ultimatessa on, eli lähteekö se ottamaan käyttöön kaikenmailman hidastavaa tauhkaa jos muistia alkaa olemaan riittävästi, ylimääräiset CPU kuormaa aiheuttava saa (kai) kuitenkin raksittua pois.
   
 8. puikko

  puikko Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  29/7/07
  Viestit:
  1673
  Tykkäykset:
  208
  Puhelinmalli:
  iPhone 6
  Onkohan tuo nyt tuommoiseen rautaan enään kovin järkevä sijoitus? Emolevyssä tarpeelliset liitännät? Toki jos sopii nykyiseen niin saahan tuon sitten uuteen koneeseen vaihdettua, niin ei olisi niin turha ostos.

  SSD+muistit toki kannattava ostos, jos sopivat nykyiseen ja tulevaan kokoonpanoon. Hyvä ostos myös siinä tapauksessa, jos sopivuudella ei ole merkitystä ja rahaa on kuin roskaa.
   
 9. Robert7

  Robert7

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/10
  Viestit:
  172
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Nokia N8
  Tiedän, kaveritkin nauroivat tuota! ;D Latasin kuitenkin ennen seiskaan siirtymistä Microsoftin sivuilta sen ohjelman, joka tarkistaa, onko kone yhteensopiva ja tulos olikin positiivinen. En muista oliko erikoismainintaa versioista... : D Itsekin yllätyin.

  Jep, eiköhän se muistien osto ole edessä. Laitan sitten joskus tähän ketjuun kokemukseni muutoksista.
  :) Kiitos kaikille vastaajille vielä kerran. :)

  Sovelias, sinä haluaisit lisätä kovalevyn muistin määrä? Minulla on nyt tuo 144 gigaa, josta jäljellä on vielä 94 gigaa. Tällä muistilla pärjään helposti vuoden. Oikeastaan noista tiedoista kun katsoo niin näyttäisi olevan, että kovalevy on huippu muihin kompponentteihin nähden. ;)

  Harkinnassa olisi hankkia tähän perheeseen ulkoinen kovo, johon saisi kaikkien kameroiden (mm. N8 ;) ) kuvat, videot yms. tiedot talteen. Tämän ansiosta tietokoneesta vapautuisi muistia enemmän käytettäväksi.
   
 10. puikko

  puikko Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  29/7/07
  Viestit:
  1673
  Tykkäykset:
  208
  Puhelinmalli:
  iPhone 6
  Kyse ei tainnut olla määrästä, vaan "laadusta". Eli nopeampi levy tilalle/rinnalle (kirjoittaa ja lukee tietoa nopeammin). Tämä nopeuttaa yleisesti siis myös koneen toimintaan jos käyttöjärjestelmä pyörii nopeammalla levyllä.

  Mainittakoon, että kyllä win 7 ihan ok toimii 1Gb muistin määrällä. Itse jonkin aikaa käyttelin eeePC:ssä Windows 7 (muistaakseni professional) versiota. Kyllä tuo ihan hyvin toimi, pidempään vaan kun oli käynnissä niin alkoi muisti loppua kesken. Bootti auttoi aina joksikin aikaa.

  Ostettuani tilalle 2Gb kamman käyttö on jo ihan mukavaa. (huom. eeePC ei ole mikään huipputehokas pelikone)
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Hyvä huomio, jostain syystä oletin että jokin laatikkokone kyseessä, mutta jos kanettava niin yleensä niissäkin on muistit ihan vaihdettavia, samoin kovalevy ja yleensä ihan vakio liitännöin. ja taitaa mahtua samaan hintahaarukkaan.

  Totta, muuten kannettavassa voi joutua sen SSD levyn unohtaan alkuunsa, sillä niihin harvoin saa kahta levyä helpolla ja isot SSD levyt ovat "Hirveesti en haluaisi satsata rahaa tähän," toiveeseen kohtuuttomia .

  En tosin tiedä mahtuuko tuohon pöytäkone ajatukseen, joku SSD levy taisi aijemmin ehdottaa, budjetti sillä jokatapauksessa kertaistuu.

  Luonnollisesti SSD levyä ei kannatta ostaa tulevaa konettäva miettien, siinävaiheessa "jäännösarvo" on kuitenkin aika vähäinen.

  Ei tarkoitus ollut ottaa kantaa levyn kokoon, vaan sen nopeuteen, jos sinulla on nyt nopea levy, niin hyvä, jos se voisi olla nopeampi, niin vaihda. (katso valmistajan sivuilta kuinka vauhdikkaasti oikeasti voi lukea ja kirjoittaa, epäilen ettei ole ihan tätä päivää, vaikka 7200 levy olisi)

  Näköjään, aika pienellä pärjäät mediakoneessa.


  Jos jokin 80-100 Gt riittää (tarvit 40-60gt), niin puolijohdelevy (SSD) voisi olla harkinnan arvoinen, siinä koossa hinnat siedettävämpiä.

  Miten olet nyt hoitanut varmuuskopioinnin ?

  En tiedä systeemiäsi, mutta jos jokin mediakone, niin siihen kai kerätään kaikki sisältö, kiinteään sisäiseen tai ulkoiseen levyyn (jos esim. läppäri), jos ulkoinen niin mielummin esata tai FireWire kuin USB. "Kiinteä" sen takia että sisällön katseluohjelmat siitä monesti pitää ja irtoamis riskit vähenee.

  Jos sillön pidät kahdessa paikkaa, niin USB levy käy vaikka varmuuskopiointiin, joka pidetään muutoin irti, joskus tekee sitten tärkeimmistä vielä vaikka optisen arkisto kopion.
   
 12. Robert7

  Robert7

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/10
  Viestit:
  172
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Nokia N8
  Sisäisesti ymmärsin tuon, mutta kirjoitin vaikeasti ymmärretäväksi: "Oikeastaan noista tiedoista kun katsoo niin näyttäisi olevan, että kovalevy on huippu muihin kompponentteihin nähden. ;)"

  En siis lähtisi ekana sitä parantamaan, mutta se olisi sitten ehkä heti toisena keskusmuistin jälkeen.

  Olisin voinut hieman aikasemminkin sanoa, mutta unohtunut, että seuraava koneeni olisi läppäri. Tämä muuttaa hieman näkökulmaan näihin ostoksiin. Ei se satavarma ole vielä, mutta sitten kertakaikkiaan minä inhoan noita johtaja, hyi. =) Ja en ole niinkään kiinnostunut tietokoneen ulkopoulisestä päivittämisestä.

  Saa nyt nähdä millaisiksi visioni muuttuvat tulevaisuudessa. Tällä hetkellä nannaa olisi ehkä läppäri/kännykkä combo. Tietenkin mielessä käynyt pöytäkone/tablet/kännykkä combo myös. Saas nyt nähdä! ;) Innolla odotan älypuhelinta, jonka voisi taittaa tabletiksi! (Y)
  1) Jokaisella perheenjäsenellä on oma kone ja itse varmuuskopioivat oman tarpeensa mukaisesti. Siinä tapauksessa koneellani on vain my stuffs.

  2) Siis ihan tietokoneen sisäiseen kovoon.

  3) Ajattelin sellaista, että liittäisin ulkoisen kovon tietokoneeseen (jollain liitännällä) ja jakaisin sen sitten kotiverkkoon. Näin jokainen voisi siirtää omat varmuuskopiot verkon kautta kovalevyyn.
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Juu, ensin se RAMmi puoli kuntoon, vaikka nopea levy auttaa RAMin puutteeseen, niin tee kuten ajattelit.

  Onko sinulla siellä useampi levy ?

  On se toki mahdollista, ulkoisessa joudut kopiostomaksun lisäksi maksamaan powerista ja kotelosta. ja usein on myös niin etteivät ne levyt niitä hyllyn nopeimpia. Ulkoisessa irotettavassa on se hyvä puoli että sen voi ottaa irti ja viedä sen toisen koneen kylkeen kiinni , on yleensä nopeampi vaikka sinulla olisi Gigabitin kotiverkko.

  Ulkoiseksi voi valita sellaisen jossa useampi liitäntä, jos niistä yksi on USB, niin toimii muissakin joissa mahdollisesti niukemin liitäntäjä.

  Jos ja kun ostat ison levyn, niin voi harkita sen osioimista, esim varmuuskopiota varten kullekkin oman osion, ei mene sekaisin ja osa varmuuskio softista haluaa käyttää koko osion tarjoaman tilan. Jos muun lisäksi vielä yksi pienehkö FAT32 osio, niin on löytyy tilaa jota tukee liki kaikkia koneet.

  Osioinnin huonopuoli on että osioden välillä siirteleminen on hidasta, eli kansiointi ajattelua ei kannata tehdä osioimalla.
   
 14. Robert7

  Robert7

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/10
  Viestit:
  172
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Nokia N8
  1) Kaksi sisäistä levyä on, mutta toinen jokusen 5 gigan. Se oli HP:n joku oma varmuuskopiointi levy... Koskaan en oikein tajunnut sen merkitystä, mutta kai se tallensi niitä pisteitä, joista voi käynnistää tietokoneen uudelleen ongelman kohdatessa.

  2) Maksamaan kopiostomaksu, powerista ja kotelosta? Kotelon tuosta ymmärsin ja power=energian/virran(?).

  Tarkoitan siis, että se olisi normaalisti tietokoneessani kiinni, mutta sen voisi sieltä aina tarvittaessa irroittaa.
   
 15. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Siellä ehkä yksi fyysinen levy, jossa pariosiota, levy ilmeisesti alkuperäinen ja tuo voisi olla sen aikainen ns palautus (recovery) osio, joa yleensä piilotettu käyttäjältä.

  Kopiosto maksu menee kapasiteetinmukaan, mutta jos hankit tyyppilisen ulkoisen levyn on siinä yleenäs kotelo ja oma virtalähde, jotka siis vaikuttavat tuotantokustannuksiin. ja sitä kautta kuluttajahintaan.

  Markkinoilla on myös 2,5" ulkoisia pienivirtaisi levyjä jotka ottavat virtansa USB/FireWiren kautta (jos tulee tarpeeksi), niissä ei välttämättä tarvita ulkoista virtalähdettä ja ei usein sellaista ole mukanakaan. Näissä tyypillisesti (jos ei Flash levyjä) nopeudet ovat vielä hitaampia kuin 3,5" ulkoisissa levyissä
   
 16. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Juuri näin! Ostaa sitte vaikka kalleimman Applen mikä listoilta löytyy ja unohtaa kaiken muun.
   
 17. Robert7

  Robert7

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/10
  Viestit:
  172
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Nokia N8
  Jooh, taitaa muistit jäädä ostamatta, kun kuulin, että giganen maksaa 45€. :-/ Myyjä totesikin, että vanhat muisti maksavat enemmän kuin uudet. Tulisi liian kalliiksi hankkia 4 gigaa muistia. Tarkoittaa siis kauppaan lähtöä...

  Nyt ollaan sitten tarkkailtu läppäreitä. Olisi parempi "raahata" mukana nimittäin. =) Mielessä toki pyörii tuo W8 vuoden päästä julkaisu, mutta olen ajatellut elää mieluummin omaa elämää kuin koneen elämää. Tiedä sitten, ymmärrättekö tuosta, mutta koko ajan kaikki kehittyy eikä voi koskaan saada sitä parasta. (W9 odotellessa xD)

  Ei vaiteskaan! ;) No kysympä tässä nyt, vaikka ei se varmaan enää vaikutakaan ostopäätökseeni, että kumpi on tärkempiä prosessorissa, ytimien määrä vain GHz?

  IE valittaa, kun yritän linkkiä tänne lisätä, niinpä lisään tekstinä: http://www.gigantti.fi/is-bin/INTER...OP@store-gigantti|HPG61128EOR@store-gigantti|

  Elikäs tuossa on ne läppärit, joista todennäköisesti ostan tuon HP DV6-6042. Nuo kaksi muuta taitaakin olla pikaisesti vilkaistuna samoja, eri väreinä vaan. Niin tuossa näkee sen ytimien ja GHz:ien määrät. Tuo 8 gigan keskusmuisti ja teran muistin määrä houkuttelee tuohon. Mutta minun pitäisi kumminkin käyttää AutoCAD yms, jotka vaativat tehoa koneelta pyöriäkseen kunnolla(?).
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Riippuu vähän siitä käytöstä.

  Jos käyttö on kuitenkin tuonverran vakavaa, niin tulee mielee että kannattaisiko kuluttaja koneen sijaan hankki ihan työkone, ajan siis sitä takaa ettei kertakäyttö konetta, vaan kone joka ajateltu että sen kolmisenvuotta elinikää, (ja luonnollisesti kolmenvuoden takuulla)

  Näytönohjaimen tarve kannattaa myös selvittää, tarvitko sen osalta paukkuja, vai meneekö ihan peruspiirisarjoilla. jälkimmäisillä pärjää toki yllättävän pitkälle.

  Levyn osalta voi käydä niin että haluttua ihan paketista löydy, hinta/laatu voi olla parempi valita levy eriksee paketin ulkopuolelta. joko itse asentaa ja tau myyjän toimesta. Puolijohde tuo vauhtia, mutta Teran toiveella hintaa todella rankasti

  Isoa kapasiteettia ja tehokkuutta halutessa kaksilevyä voisi olla kusktannustehokas ratkaisu, eli puolijohdelevy + plus iso nopea pyörivä. kannattavien kohdalla ongelma on se että harvemmin varsinaisesti kahdelle massamuistille on tilaa, joihinkin koneisiin saa toisen levyn optsen aseman tilalle ja joissain, tosin enemmänkin siirettävissä koneissa, voi olla kaksi ihan oikeaa paikkaa.

  Onko tarkois CAD työskennellä niin että kone on "pöytäkoneena" ulkoisessa näytössä kiinni, tuon oman näytö tarkkuutta, pikselimäärää ja ruudun kokoa ajatellen, eli tarviiko sitä omaa näyttö vaativissa touhuissa.
   
 19. Robert7

  Robert7

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/10
  Viestit:
  172
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Nokia N8
  En vielä ole ihan niin kova tekijä CADissä kuin ymmärsin sinun kuvittelevan. ;) Opiskelen vasta...

  Toivon siis, että läppärissä riittäisi tehoa jokusen vuoden. Mikään ei ole ikuista tässä maailmassa ja kun ei oikein niinkään kiinnostusta ole (ainakaan tässä vaiheessa elämää) lähteä muuttelemaan jo kerran ostettua. Ja onhan tuo pöytäkonekin jo mielessä käynyt, mutta olen ajatellut myös hieman viihdekäyttöä ja johdottomuutta. Näin kallistuisin läppärin puolelle. Onhan minulla koulussa tietokoneet, joissa pääsääntöisesti hommia teen, mutta olisi hyvä tietää, että on mahdollisuus tehdä omalla ajallakin töitä, jos tarve vaatii.

  Onhan minulla tuossa pöydällä 19"-näyttö, vielä en tiedä, tulenko tarvitsemaan sitä läppärin kaveriksi. :)
   
 20. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos ei huikeita tehovaatimsukai niin kyllä viimevuosina läppäreiden tehot on sen kolmisen vuotta riittäneet. riippuu mitä teet. ja ei ole ostaessa sortunut nuhasiin.

  Mutta jos haluat että koneella olisi toivoa kestää sen kolmisenvuotta, niin hinta teho suhde ei ehkä tärkein, vaan se että se kone olisi kolmeksivuiden tarkoituskestää. Työkäyyöön suunnitellut sitä useimmin ovat. ja katso että koneessa on vakiona parin, kolmenvuoden takuu. ja ettei kuulu siihen sarjaa jotain markkettien tarjoushyllyillä keikkuu. (Eri merkeillä on erikseen eri käyttöön eri koneita)

  Tuplaydin I5n 2.x Ghz, voi olla ihan riittävä, mieti se näytönohjain, onko käyttösi sellaista että ohjelmasi sitä hyödyntää, peli teho ei ehkä tapauksessasi tärkein, vaan se ettei ole eksoottinen ja on hyödyksi.

  se massamuisti on iso juttu, vakiona usein varsin nuhaisia ja jos heit kättelyssä vaihtaa nopeampaan niin sillä voi olla merkittävää vaikutusta, puolijohde levyä jo moneen kertaa tarjottu, mutta hinta pomsahtaa jos mennään satoihin gigoihin.

  Nyt voi toki hankkia jonkin nopean pyörivän ja myöhemmin sen päivittää nopeammaksi.

  Töitä tehdessä siitä voi olla iso ilo, vaikka 19" ei ole kovin iso.
   

Jaa tämä viestiketju