Tiesitkö? Google ja Apple voivat poistaa sovelluksia puhelimestasi jos niin haluavat

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
10466
Reaktiopisteet
37

Yleensä Verify Apps keskeyttää asennuksen ja pyytää varmistamaan sen erikseen, jos todella haluaa.


Älypuhelimet ovat laitteina turvallisempia käyttää kuin perinteiset tietokoneet, joilla erilaiset virukset ja haittaohjelmat ovat saaneet rellestää vapaammin. Vaikka nykypäivänä jatkuvasti kuullaan myös mobiilihaittaohjelmista, ei kovin laajamittaista vahinkoa niistä yksikään kuitenkaan ole vielä päässyt aiheuttamaan.

Tärkeässä roolissa älypuhelinten paremmassa turvallisuudessa on sovellusten jakelun keskittyminen Applen ja Googlen omiin sovelluskauppoihin sekä näiden kontrolli puhelimiin asennettaviin sovelluksiin.

Google on nyt kertonut turvakäytännöistään, joilla se pyrkii rajoittamaan mahdollisesti haitallisia sovelluksia – muun muassa takaoven eli salatun pääsyn laitteeseen sisältävät sovellukset, puhelulaskua kerryttävät huijaussovellukset, tietoja vakoilevat sovellukset sekä troijalaiset, jotka näyttävät järkevältä sovellukselta, mutta sisältävät salakavalasti jotakin epätoivottavaa.

Googlen yksi ase taistossa näitä toivomattomia sovelluksia vastaan on Verify Apps -toiminto, joka tarkastaa sovellukset niiden asentamisen yhteydessä ja varoittaa niiden asentamisesta. Lisäksi Verify Apps -toiminto tarkastaa jo myös asennettuja sovelluksia: Googlen mukaan se skannaa päivittäin 400 miljoonaa laitetta ja tarkastaa yhteensä yli 6 miljardia asennettua sovellusta.

”Joskus Verify Apps voi poistaa sovelluksen myös vaatimatta vahvistusta poistamiselle. Näin toimimme erittäin harvoin, mutta jos mahdollisesti haitallinen sovellus on täysin haitallinen, eikä sillä ole mitään mahdollista etua käyttäjille, tai on käyttäjälle mahdoton poistaa, me voimme poistaa sen automaattisesti”, todetaan Googlen blogimerkinnässä.

Mahdollisuus poistaa jo asennettuja sovelluksia älypuhelimesta ei rajoitu vain Googleen, vaan se kuuluu myös Applen työkalupakkiin.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom