Tiesitkö jo nämä Androidin Chromesta? Kuusi kätevää niksiä

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22352
Reaktiopisteet
216
chrome-logo-2-700x350.jpg


Välilehdet auki Chromen osoiteriviltä

Jos Chrome-selaimessa sattuu yleensä olemaan avoinna monta välilehteä, pääsee niitä selaamaan näpäyttämällä osoitepalkin vieressä olevaa numerokuvaketta, mutta sama homma onnistuu myös pyyhkäisemällä osoitepalkista alaspäin.

Google-haku helposti

Jos verkkosivulla tulee vastaan sana tai tekstinpätkä, josta pitäisi löytää lisätietoa, pääsee Google-hakuun helposti. Pitkä painallus kyseiseen tekstin kohtaan valitsee sen, ja esiin tulevia väkäsiä siirtämällä voi tarvittaessa valita pidemmän tekstin. Alas ilmestyy G-logolla varustettu hakupalkki, jota näpäyttämällä aukeaa Google-haku valitulla tekstillä.

Zoomaa vaikka väkisin

Osa verkkosivuista saattaa pyrkiä estämään zoomaamisen, mikä saattaa haitata esimerkiksi kuvien yksityiskohtien näkemistä. Zoomin saa pakotettua käyttöön Chromen asetuksista. Avaa Chromen valikko oikean yläkulman kuvakkeesta, valitse Asetukset – Esteettömyys – Ota zoomaus käyttöön. Rasti ruutuun, ja Chrome jättää sivujen zoomauskiellot huomioimatta.

Zoomauksessa on valinnanvaraa

Zoomata voi Chromessa useallakin tavalla. Perinteinen nipistys-levitys toimii, eli liikuta kahta sormea toisiaan kohti niin sivu zoomautuu ulos, ja liikuta sormia kauemmaksi toisistaan, niin sivu zoomautuu lähemmäs. Muitakin keinoja on. Kaksoisnäpäytys zoomaa kyseiseen kohtaan näyttöä, ja zoomausta voi säätää, kun kaksoisnäpäytyksen jälkimmäisellä näpäytyksellä jättääkin sormen näytölle, jolloin kyseistä sormea liikuttamalla voi zoomauksen määrää muuttaa. Nipistely toimii kaikkialla, mutta kaksi muuta tapaa eivät kaikilla sivuilla kuitenkaan toimi.

Liiku valikossa pitkällä painalluksella

Monissa Googlen sovelluksissa on mahdollisuus käyttää valikoiden taakse piilotettuja toimintoja niin sanotusti vetämällä, ja samainen kikka toimii myös Chromessa. Sen sijaan, että valikon ensin avaisi näpäyttämällä ja sen jälkeen valitsisi toiminnon toisella näpäytyksellä, voi valikon avata pitkällä painalluksella ja tämän jälkeen vetää sormen suoraan halutun toiminnon kohdalle.

Android Nougatissa voi avata kaksi Chrome-ikkunaa kerralla

Android Nougat tarjoaa mahdollisuuden pitää samaan aikaan avoinna kahta Chromen ikkunaa omine välilehtineen. Avaa kaikki avoinna olevat sovellukset Viimeisimmät-painikkeella, tartu Chrome-ikkunaan pitkällä painalluksella ja raahaa se yläreunaan, jolloin se siirtyy moniajotilaan. Avaa sitten Chromen valikko oikean yläkulman kuvakkeesta ja valitse ”Siirrä toiseen ikkunaan”.

Chromesta voi välillä myös poistua kotivalikkoon, ja palatessa se on edelleen kahden ikkunan tilassa. Toisen ikkunan sulkeminen siirtää kaikki käytössä olleet välilehdet yhteen ikkunaan, eli moniajosta poistuminen ei kadota välilehtiä.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom