sovelias sanoi:
En ole huomannut että olisi edes valikoista mahdollisuus vaihtaa, tosin onko tuosta kukaan ottanut selvää mitä se oikeasti näyttää? Tuskin kuitenkaan sillä kovasti tekemistä tiedonsiirron nopeuden kanssa.
Windowssi kyllä näyttää oikein asemien koon, Taasen muistikorttien ja asemien tekijät ilmoittelevat yleensä väärin.
Kiinostaisi kyllä kovasti viittaus johonkin missä todetaan että (sarjamuotoisessa) tiedonsiirrossa käytetään tavuja nopeudesta puhuttaessa.
Jotkin valmistajat puhut varsinkin massamuistien liitynnöissä tavuista/s
Voihan sen Exploderinkin saada näyttämään vaikka nakkia/sekunti, kun heksaeditorilla modaa, mutta sitä lukua ei saa muuttumaan miksikään ilman lähdekoodia. Joissakin FTP-softissa saa tosin valita halutaanko kt/s vai kb/s.
Lähes kaikki softat näyttää asemien koon oikein (lukuunottamatta joitakin 16-bittisiä W3.11-softia, joiden mielestä yli 2 Gt:n kiintolevyjä ei ole). Kiintolevyvalmistajat alkoivat joskus 90-luvun alussa liioittelemaan käyttämällä suhdelukua 1000 oikean luvun 1024 sijasta. Muistikortit taas, jos tarkoitat muistikampoja, ovat täsmälleen samankokoisia kuin niiden kerrotaankin olevan. Niistä uusista USB-dongeleista en tiedä, tosin ne rinnastetaan kiintolevyiksi Windowsissa vaikka niiden sisällähän on muistikammoista tuttua tekniikkaa.
Massamuistien siirtoprotokollat (UDMAt sun muut) ilmoitetaan megatavuina sekunnissa. Se onkin hyvä, sillä jos UDMA/100-proton siirtonopeus ilmoitettaisiin tavuina, se olis 104857600 tavua ja näyttää aika karmealta hirviöltä. Bitteinä 838860800 bittiä, jipii... Joten eiköhän käytetä näitä petoja, teroja, gigoja, megoja, kiloja ja tavuja sopivasti, että saa jotain tajua koosta. Tiedostonsiirrossa sitten bittejä ja kamojen koossa sitten tavuja, tai sitten oman mielensä mukaan. Eikös tietokonemaailma olekin selkeä? Sitten englannissahan isolla ja pienellä b-kirjaimella on sitten oma ero...
Ja joku mainitsi muistikampojen pariteetinkin tuolla, muistikammoissa tosiaan voi olla 9 bittiä käytössä, mutta vain emolevy tms. näkee sen 9 bitin ja käyttää sitä. Eli tiedonsiirrossa sitä ei tietääkseni saa, sitä voisi vastaanottajakone olla ihmeissään kun tulee epämääräistä kamaa.
Korjatkaa jos olen väärässä, tänää tuntuu olevan niiiiin hyvä päivä... #)