Tiedonsiirto, määrät ja kustannus eri verkoissa???

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja bluewolf, 23/3/03.

 1. bluewolf

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/3/03
  Viestit:
  27
  Tykkäykset:
  0
  Täytyy heti alkuun myöntää että hivenen taitaa meikäläisen hinta-arviot heittää. Olen nimittäin kuumeisesti koettanut haarukoida hintaa omalle GPRS käytölleni. Vertailen itsekseni kuinka paljon (tämä ja sitten taas tämä) illan nettisurffailu olisi tullut maksamaan sen ja sen operaattorin verkossa.

  Tietysti sitä ajattelee aina asioita pahimman mukaan, eli pessimisti ei pety, sanotaan. Mutta silti en saa itselleni täyttä varmuutta mikä olisi tapauksessani edullisin vaihtoehto. Enemmän kouluja käyneet toivottavasti osaisivat auttaa.

  Siirtolaskuri (puhelimen) nimittäin osoittaa sellaisia lukemia jotka yksinkertaisen pilkkuvirheen sattuessa ovat joko helvetillisiä tai sitten maksan turhasta lukemia. Datasiirtoa näyttäisi tapahtuneen lähetetyn datan mukaan 9756199 tavua. Vastaanotettua dataa on 74613981 tavua. Eli kaikki yhteensä 84370180 tavua.

  Koomista tässä on se, että kun käyn laskeskelemaan noita lukuja ja muutan ne kilotavuiksi (jaan 1024:llä) ja siitä taas megatavuiksi (jaanko uudelleen 1024:llä vai vielä kerran) niin megatavuja tuntuu olevan kohtalaisesti. Jos hinta esim. on 1c / kt niin tuntus lipsuvan ja jos taas 2,14€ / mega niin vieläkin sylettää.

  Todennäköisesti tässä mulla tulee nyt semmoinen kämmi, etten taida vähään aikaan iletä ottaa kantaa ammoin kirjoitella muista kysymyksistä, mutta haluaisin vain sielunrauhan itselleni. Toisaalta etu olisi sekin että kun kaveri kysyy mikä liittymä kandee ottaa itelleen, niin en neuvois puutaheinää eli perättömiä vain siksi että mulla on tämmönen tuntuma, perstuntuma. Kaikkihan nykyisin maksaa kyse on vain siitä kuka haluaa maksaa mistäkin asiasta.
   
 2. Hiisty

  Hiisty Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/9/02
  Viestit:
  1495
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia 9500 Saunalahti
  tuollaisten määrien ollessa kyseessä on ainoa järkevä vaihtoehto kiinteä hintainen DNA GPRS (kuukausimaksu jossain 17 euron paikkeilla)

  84370180 /1024 = n. 82392,8 KiloTavua * 1c = 823,928 euroa
  82392,8/1024 = n.80,5 Megatavua * 2,14 = 172,19 euroa
   
 3. Shrike

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/4/03
  Viestit:
  174
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Motorola Milestone, Saunalahti
  Etsimisestä huolimatta en löytänyt topic:ia jossa olisi ollut vertailuja tai infoa siitä mikä olisi paras vaihtoehto operaattoriksi jos puhelin ymmärtää GPRS:n päälle.

  Eli mikä olisi halvin, mikä luotettavin ja mikä näiden kahden välimuoto?

  Aika monessa viestissä on viitattu DNA:n liittymään, entäs Saunalahden vastaava? Nyt on käytössä Sonera mutta ne tuppaa riistämään asiakkaitaan (siltä tuntuu) ja firmojen hinnoittelu on aivan perseestä. Suurimmasta osasta hinnastoja ei saa mitään tolkkua.

  Kokemuksia?
   
 4. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  No aloita vaikka tuosta: http://www.matkapuhelininfo.com/forum/viewtopic.php?t=6649
  Sieltä näet, että esim. tämän topicin aloittajan mainitsemilla määrillä ainoa realistinen vaihtoehto itse laskunsa maksavalle on dna. (Tosin myös Radiolinjalta/Markantalolta on nyttemmin tullut kiinteähintainen gprs iltakäyttöön hintaan 10e/kk)
  Pienemmillä siirtomäärillä (ts. satunnainen postien luku, käytännössä rajoittamaton wappailu ja/tai hyvin satunnainen surffailu) vaihtoehtoja tulee sitten useampia.

  Yhteyksien laadusta, nopeuksista, katkoista ja verkkojen kattavuudesta, toimivuudesta yms. on taas sitten melkolailla yhtä monta mielipidettä kuin on käyttäjääkin. Toisilla dna pelaa kuin unelma - toisilla pätkii jatkuvasti. Ja vaihtelevuuttakin tuntuu palvelun tasossa olevan, kun ihmisten juttuja lukee...

  Nyt täytyy kuitenkin muistaa, että gprs on palveluna tarkoitettu puheluilta ylijäävän kapasiteetin käyttöön ja siten jää aina kakkoseksi puheluille. Eli verkkojen ruuhkaantuessa tulee myös yhteysongelmia. (En toki sano, että muitakin ongelmia on ollut ja tulee olemaan.)

  Et kertonut, mihin käyttöön gprs:ää käyttäisit? Oma mielipiteeni on: jos surffailuun, dna GPRS tai Markantalon ilta-GPRS. Jos wappailuun, ei asialla ole rahallisesti niin suurta merkitystä, että kannattaa alkaa operaattoria vaihtamaan. Jos jotakin tältä väliltä, asiaa kannattaa miettiä tarkemmin.
   
 5. Shrike

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/4/03
  Viestit:
  174
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Motorola Milestone, Saunalahti
  Huomasin tuon topikin, mutten huomannut että sinne on tehty korjauksia sitten ketjun aloituksen. Kiitosta siitä, siinä olikin juuri ne infot joita etsin.

  Tässäpä se ongelma piileekin, kun olen vasta hankkimassa moisen puhelimen enkä tiedä miten sitä tulee käyteltyä.
  Lisäksi aion odottaa liittymän vaihdon kanssa kunnes kesäkuussa voin pitää nykyisen numeroni liittymänvaihdon yhteydessä mukana. Tosin näillä Soneran hinnoilla ei varmasti tule kovinkaan paljoa 'surffailtua'.
   
 6. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Jep, suurin päätös on siis se, korvaako se sinulla vakituisen nettiyhteyden, esim. kotona kaapeli- tai modeemiyhteyden tai tuletko tarvitsemaan mobiilia nettiyhteyttä esim. matkoilla. Jos tämä on tarkoitus, on dna tai Markantalon liittymä käytännössä ainoa vaihtoehto.

  Ihan hyvä päätös. Varsinaiseen surffaukseen ei Soneran hinnat kieltämättä pahemmin houkuta, mutta wappailuun sopivia liittymätyyppejä löytyy kyllä:
  - GPRS-perus (0,01 eur/kB = 10,24 eur/MB) hyvin satunnaiseen wappailuun
  - Open Data (6,10 eur/kk (sis. 1MB) + 2,3736 eur/MB) wappailuun yleensä.
  Suosittelen melkeen tuota jälkimmäistä, siihen sisältyy toistaiseksi (olisko ollut touko- tai kesäkuun loppuun?) kaikki wap-tiedonsiirto tuohon kk-maksuun. Lisäksi täälläkin on kehuttu kovasti Soneran uusia värillisiä wap-palveluja - jos puhelimessa värinäyttö, siis.
   
 7. bluewolf

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/3/03
  Viestit:
  27
  Tykkäykset:
  0
  Niin se on...

  ...että hinta / laatu suhteeseen pitää olla pakostakin tyytyväinen.
  Tietty se joskus risoo kun sivu ei räpsähdäkkään auki niinkuin adsl:llä, mutta AH se vaivattomuus. Nappaat läppärin ja meet, wash & go, niinkuin joskus oli.

  Saa hyötyasiat (painotan sanaa hyöty) hoidettua ja päivän uutiset ja tulevat säät ja kelitiedot, kuka nyt mitäkin. Tietysti jotkut 100 megan windows päivitykset pitää miettiä millä ne imee, mut eihän Win tarvi päivityksiä, ah niin valmis tuote että.... no joo.

  Joskus tosin tuo pikkumoto on sammahtanut kesken pelin, valitettavasti, päivitystä kyselen kunhan kerkeen.
   

Jaa tämä viestiketju