Mobiili.fi The Verge: Windows Phone on kuollut

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 29/1/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Windows Phone -käyttöjärjestelmäversioiden logot


  Microsoft kertoi eilen tilikautensa toisen neljänneksen tuloksensa eikä se ole kaunista katseltavaa Lumioiden osalta. Loka-joulukuussa Microsoft sai myytyä vain 4,5 miljoonaa Lumiaa, mikä on kieltämättä surkea määrä. Toimitukset tippuivat yli 50 prosentilla verrattuna vastaavaan ajankohtaan vuotta aikaisemmin, jolloin Lumioita myytiin 10,5 miljoonaa.

  Lumioiden heikon menekin vuoksi The Vergen Windowsiin keskittynyt toimittaja Tom Warren on kirjoittanut artikkelin otsikolla Windows Phone is dead eli Windows Phone on kuollut. Warren käytti itse pitkään Windows-puhelimia, mutta siirtyi myöhemmin sovelluksien vuoksi pois Windows Phonesta.

  Warren kertoo, että viisi vuotta sitten Windows Phone vaikutti varsin lupaavalta ja sitä povattiin kolmanneksi suureksi älypuhelinkäyttöjärjestelmäksi. Microsoft ei kuitenkaan saanut tarpeeksi valmistajia puolelleen ja Windows Phonen markkinaosuus ei lähtenyt missään vaiheessa lentoon – ja tuskin lähtee myöhemminkään. ”Lumia 950 ja Lumia 950 XL tuottivat lippulaivaälypuhelimina pettymyksen ja niiden käyttöjärjestelmä oli vielä keskeneräinen”, Tom Warren toteaa.

  Nokia ja Microsoft ovat myyneet yhteensä noin 110 miljoonaa Lumiaa neljän vuoden aikana. Luku kalpenee kilpailijoiden rinnalla, sillä Android- ja iOS -älypuhelimia on vastaavana ajankohtana myyty 4,5 miljardia kappaletta. IDC:n mukaan loka-joulukuussa myytiin noin 400 miljoonaa älypuhelinta. Lumioita myytiin 4,5 miljoonaa, joten niiden osuus myynnistä oli vain 1,1 prosenttia.

  [​IMG]
  Lumioiden myyntimäärissä huippu saavutettiin vuosi sitten; tuolloin laitteita saatiin kaupaksi hieman yli 10 miljoonaa kappaletta
  Kuva: Twitter, @BenedictEvans


  Vähäisten laitevalmistajien, vähäisten myyntimäärien ja vähäisen markkinaosuuden takia Warren julistaa Windows Phonen kuolleeksi. Tässä tapauksessa Warren kuitenkin tarkoittaa vain Windows Phone- ja Windows 10 Mobile -älypuhelimia eikä huhuttuja Surface Phone -laitteita.

  Surface Phonessa olisi huhujen mukaan täysverinen Windows-käyttöjärjestelmä, jonka avulla Continuum saataisiin uudelle asteelle. ”Oikeat Windows-puhelimet voivat menestyäkin Continuumin kanssa, mutta se, jonka tunnemme Windows Phonena, on päätepisteessään”, Warren kirjoittaa.

  [​IMG]
  Jääkö Lumia 950 viimeiseksi lippulaiva-Lumiaksi?

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju