Mobiili.fi Testissä ZenPad 8.0:n lisäkuoret – enemmän ääntä ja akkukestoa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 15/12/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2158
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Asus ZenPad 8.0


  Asus lanseerasi tänä syksynä sarjan uusia tabletteja useissa hintaluokissa. Mukana oli myös ZenPad 8.0, jonka erikoisuuksiin kuuluvat Asuksen valmistamat oheislaitekuoret. Tabletin takakuoren voi siis vaihtaa perinteisten kuorten lisäksi vaikkapa kaiuttimella varustettuun suojakuoreen tai lisäakkuun. Itse tabletin arvostelimme jo lokakuussa, mutta nyt on aika testata tarkemmin ZenPad 8.0:n lisäkuoria.

  Power Case

  ZenPad 8.0:lle tarkoitettu Power Case -lisäkuori on varsin suoraviivainen tapaus. Tavallista paksumpi takakuori sisältää 3450 milliampeeritunin lisäakun, jonka avulla tabletti kestää entistä enemmän käyttöä yhdellä latauksella.

  [​IMG]
  ZenPad 8.0 ja Power Case -takakuori


  Ulkoisesti Power Case tekee laitteesta hieman hassun näköisen, kiitos ZenPadien takaosan epäsymmetrisen designin. Samalla laitteesta tulee tietyissä asennoissa hieman haastava pideltävä. Toisaalta nämä ongelmat eivät ole niin suuria, etteikö lisäakkua ottaisi mielellään käyttöön tiukan paikan tullen.

  Tärkeintä tässä lisälaitteessa on kuitenkin, kuinka paljon se lisää laitteen käyttöaikaa. Testiemme perusteella Power Case lähes tuplaa ZenPad 8.0:n akkukeston. Jos siis pelkkä tabletti pyöritti suoratoistovideoita 7-8 tuntia putkeen, kykenee laitteen ja akkukuoren yhdistelmä noin 15 tunnin yhtäjaksoiseen videohetkeen.

  [​IMG]
  Paksu Power Case luo kyttyrän laitteen toiseen laitaan


  Audio Cover

  [​IMG]
  Audio Coverissa piilee Dolby


  Lisäakun ohella ZenPad 8.0:lle on tarjolla suojakuori, jonka kanteen on istutettu Dolby Surround 5.1 -äänentoistolla varustetut kaiuttimet. Audio Cover pyrkii siis tarjoamaan tabletille sekä suojaa että voimakkaampaa äänentoistoa.

  Verrattuna ZenPad 8.0:n omaan äänentoistoon Audio Coverista lähtee kyllä selvästi enemmän ääntä. Äänenlaatukin on hieman parempi, mutta jää silti varsin laihaksi. Hyvän verrokin saa siitä, että pykälää suuremman ZenPad 10:n oman äänentoiston ja ZenPad 8.0:n Audio Coverin äänentoiston väliltä on hieman vaikeaa löytää eroja.

  [​IMG]
  Audio Coverin etukansi on paksu, kiitos kaiutinten


  Lisäksi tuotekategoria tuntuu hieman erikoiselta kyseiselle tuotteelle. Kahdeksantuumainen tabletti ei kuitenkaan ole hedelmällisin elokuvalaite, eli sen puolesta lisäkaiuttimille ei välttämättä ole käyttöä. Musiikin toistoon taas saattaisi olla kannattavampaa hankkia muihinkin laitteisiin sopiva matkakaiutin.

  Toki suojakotelon muotoon rakennettu Audio Cover kulkee kätevästi laitteen mukana ja on ihan tyylikäskin, mutta äänenlaadun ja itse tabletin huomioon ottaen hankinnan kannattavuus epäilyttää.

  [​IMG]
  Audio Coverin mahdollistama katseluasento jää hieman liian pystyksi moniin tilanteisiin


  Yhteenveto

  Toistaiseksi kumpaakaan lisälaitetta ei myydä Suomessa erikseen. Sen sijaan lisälaitteita saa yhteispaketeissa tiettyjen ZenPad-mallien kanssa. Esimerkiksi ZenPad 7.0 akkukestoa pidentävän Power Casen kanssa maksaa 199 euroa.

  Testattuja ZenPad 8:n lisälaitteita voi siis toistaiseksi olla vaikea saada käsiinsä, vaikka saatavuuden pitäisi parantua ensi vuoden puolella. Mikäli mahdollisuus jomman kumman kuoren hankintaan tulee, suosittelen ennemmin Power Caseen sijoittamista. Ulkoisesti ratkaisu ei ole täydellinen, mutta tekee juuri sen, mitä lupaa. Audio Cover taas on ulkoisesti tyylikäs, mutta äänentoiston laatu ja hyödyt jäävät marginaalisiksi.

  [​IMG]
  Audio Cover on ulkoisesti varsin tyylikäs suoja

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju