Mobiili.fi Testissä Microsoftin taittuva Bluetooth-näppäimistö – Todella helppokäyttöinen

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 27/11/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2096
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Microsoft Universal Foldable Keyboard


  Microsoft julkaisi tänä syksynä uuden Bluetooth-näppäimistön, joka on tarkoitettu erityisesti mobiililaitteiden kumppaniksi. Universal Foldable Keyboard on nimensä mukaisesti kahtia taittuva näppäimistö, joka kulkee pienen kokonsa ansiosta helposti mukana. Mutta onnistuuko näppäimistöllä kirjoittaminen? Siitä otimme testeissämme selvää.

  Yhteys syntyy nopeasti

  Universal Foldable Keyboardin parittaminen laitteeseen on hyvin helppoa. Näppäimistö kytkeytyy automaattisesti päälle, kun se avataan suoraksi. Tämän jälkeen painetaan pitkään toista näppäimistön muistipaikoista, valitaan yhdistettävän laitteen käyttöjärjestelmä ja luodaan yhteys mobiililaitteen kautta. Mikäli laitetta on käytetty näppäimistön kanssa aiemmin, syntyy yhteys automaattisesti näppäimistön avaamisen jälkeen.

  [​IMG]
  Näppäimistössä on kaksi muistipaikkaa laitteille


  Taittuvan näppäimistön pitäisi toimia lähes kaikkien Android-, iOS- ja Windows-laitteiden kanssa, oli kyse sitten puhelimesta tai tabletista. Vaatimuksena on kuitenkin Bluetooth 4.0 -yhteys. Testasimme lisälaitetta useissa tilanteissa emmekä kohdanneet kertaakaan yhdistysongelmia. Mainiona lisänä näppäimistössä on kaksi muistipaikkaa, joiden avulla yhteyttä voi lennosta vaihtaa laitteesta toiseen.

  [​IMG]
  Yleisimmät käyttöjärjestelmät ovat tuettuina


  Vaan kuinka teksti syntyy?

  Kirjoittamisen sujuvuus on luonnollisesti näppäimistön kuin näppäimistön tärkein seikka. Universal Foldable Keyboard tarjoaa varsin mukavan kirjoituskokemuksen. Painikkeet eivät ole liian ahtaalla näppäimistön pienuudesta huolimatta ja niiden kulkumatka painettaessa on kohtalainen. Itse asiassa kirjoituskokemus on lähes identtinen Surface-laitteiden näppäimistökansien kanssa.

  Kehuista huolimatta pidemmät kirjoitushetket voivat silti kehittyä työläiksi. Lisäksi keskellä kulkevan nivelen aiheuttamaan railoon tottuminen voi käyttäjästä ja kirjoitustyylistä riippuen viedä hetken.

  Taittuvuuden ansiosta Universal Foldable Keyboard on erittäin vaivaton kuljettaa mukana. Samalla nivel tuo kuitenkin mukanaan yhden suuren heikkouden: sylikäyttö on mahdotonta. Tämä ei toki ole kriittinen ongelma, sillä irrallisen mobiililaitteen ja näppäimistön käyttäjä tarvitsee todennäköisesti jonkinlaisen pöytätason joka tapauksessa. Huomasin silti testien aikana, että olisi ollut hyvin luonnollista pitää esimerkiksi tablettia pöydällä ja näppäimistöä sylissä työskentelyn aikana. Ikävä kyllä se ei taittodesignin vuoksi oikein onnistu.

  [​IMG]
  Ulkonäkö ja tuntuma muistuttavat Surface-näppäimistöjä


  Yhteenveto

  Microsoftin Universal Foldable Keyboard on varsin kätevä mobiilinäppäimistö. Sen ainoa suuri heikkous on sylikäyttömahdollisuuden puute, mutta tämä hinta on maksettava pieniinkin koloihin mahtuvasta muotoilusta. Kirjoittaminen on joka tapauksessa suhteellisen vaivatonta, vaikka täysikokoisten näppäimistöjen käyttömukavuuteen ei toki aivan päästä.

  Mikäli pidät useimmiten läppäriä mukanasi tai omistat jo laadukkaan näppäimistökannen tabletillesi, ei tälle lisälaitteelle varmasti ole tarvetta. Jos taas luotat enemmän pelkkiin mobiililaitteisiin ja kohtaat silloin tällöin tarvetta kirjoittaa pidemmän sähköpostin tai muun dokumentit tien päällä, voi Universal Foldable Keyboardin sujauttaminen laukun sivutaskuun olla hyvä päätös. Tyhjänpantiksi sitä ei kuitenkaan kannata ostaa, sillä näppäimistön hinnat liikkuvat 100 euron molemmilla puolilla.

  [​IMG]
  Näppäimistö ladataan sivulta löytyvän USB-liitännän kautta. Microsoft lupaa laitteelle kuukausien akkukeston.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju