Mobiili.fi Teslan Autopilot-nimi pannaan, vaatii Saksan liikenneministeriö

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 17/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Saksan liikenneministeriö ja liikenneministeri Alexander Dobrindt ovat pyytäneet Teslaa lopettamaan sen auton ajamista avustavien toimintojen markkinoinnin Autopilot-nimellä. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

  Teslan markkinoinnin nähdään viestivän, ettei kuljettajan tarvitsisi enää kiinnittää huomiota ajoon, mikä ei kuitenkaan pidä paikkansa.

  Kritiikki Teslan Autopilot-toimintoa kohtaan on kasvanut kesällä tapahtuneen kuolonkolarin jälkeen.

  Myös Teslan kotimaassa Yhdysvalloissa on ollut paineita asettaa rajoituksia markkinointiin.

  Teslan edustaja totesi Autopilot-termin olleen käytössä ilmailussa vuosikymmeniä kuvaten järjestelmää, jossa järjestelmä toimii yhdessä ihmisen kanssa. Lisäksi Teslan mukaan se on tehnyt asiakkaille aina selväksi, että apujärjestelmä vaatii kuljettajan jatkuvaa huomiota.

  Saksan liikennevirasto on myös varoittanut Tesla-autojen omistajia, ettei ajoneuvoja voi operoida ilman jatkuvaa huomiota ja liikennesääntöjen mukaisesti on pysyttävä valppaana.

  Tesla päivitti hiljattain 8.0-ohjelmistopäivityksessään merkittävällä tavalla myös Autopilotia aiempaa fiksummaksi ja erilaisissa tilanteissa pärjääväksi. Autopilotin ohjaustoiminto toimii toistaiseksi lähinnä moottoriteillä ja muille suuremmilla, hyvin merkityillä väylillä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju