Tesla haastoi entisen Autopilot-kehitysjohtajansa oikeuteen – varastiko tietoja?

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22316
Reaktiopisteet
216


Sähköautovalmistaja Tesla Motors on haastanut oikeuteen sen Autopilotin, eli älykkäiden ajamista avustavien toimintojen, kehitystä aiemmin vetäneen Sterling Andersonin.

Tesla syyttää Andersonia tietovarkaudesta, kun tämä siirtyi Teslan kanssa kilpailevalle Aurora Innovationille. Aurora Innovation on Googlella aiemmin itseajavien robottiautojen kehitystä vetäneen Chris Urmsonin uusi startup-yritys, joka kehittää mitäpä muutakaan kuin itseajavia autoja.

Anderson toimi Teslalla Autopilot-kehityksen johtajana marraskuusta 2015 joulukuuhun 2016 asti.

Tesla väittää Andersonin ladanneen satoja gigatavua dataa, joita hän ei palauttanut Teslalle. Teslan mukaan Anderson myös rikkoi työsopimustaan yrittämällä rekrytoida ainakin tusinaa Tesla-insinööriä mukaan uuteen työpaikkaansa työskennellessään vielä Teslalla.

Aurora Innovation on omalta osaltaan kommentoinut näkevänsä Teslan haasteen perusteettomana ja kutsuu sitä vainoharhaiseksi ja epäterveeksi kilpailun pelkäämiseksi. ”Tämä oikeusjärjestelmän väärinkäyttö on pahamielinen yritys tukahduttaa kilpailija ja tuhota (osallisten) henkilökohtaiset maineet. Aurora odottaa pääsevänsä osoittamaan väitteet vääräksi oikeudessa ja rakentamaan menestyvän itseajamisen liiketoiminnan.”

Tesla palkkasi tänä vuonna jo uudeksi Autopilot-kehityksen vetäjäksi Applelta nimekkään ohjelmistokehittäjän, Applen nykyisen ohjelmointikielen Swiftin luojan Chris Lattnerin.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom