Mobiili.fi Tesla-auto oli haavoittuvainen hakkerien vaaralliselle hyökkäykselle – korjauspäivitys...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 22/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Tesla Model S.


  Nykyisin autojen sisältämän tietotekniikan sekä verkko- ja muiden yhteyksien määrän kasvaessa ne ovat tulleet myös huomattavasti alttiimmiksi hakkeroinnille ja erilaisille hyökkäyksille.

  Tämän sai kokea myös Tesla, jonka Model S -automallin järjestelmiin kiinalainen Keen Security Labilla työskentelevä tietoturvatutkijoiden ryhmä pääsi tunkeutumaan – jopa 19 kilometrin päästä uhrina olleesta autosta. Teslan mukaan sen ohjelmistossa olleen haavoittuvuuden hyödyntäminen vaati vihamieliseen Wi-Fi-yhteyspisteen olevan riittävän lähellä sekä verkkoselaimen käyttämistä autossa.

  Hyökkääjät pääsivät syöttämään Teslan järjestelmiin komentoja, jotka suorittivat eri toimintoja kuten käynnistivät tuulilasinpyyhkijöiden liikkeen, avasivat katto- ja takaluukun, vilkuttivat sekä mikä pahinta pysäyttää auton liike jarrutuskäskyllä. Myös Teslan kojelaudan suuren kosketusnäytön jumittaminen onnistui.

  Kiinalaisryhmä kertoi haavoittuvuudesta Teslalle ennen sen julkistamista tällä viikolla.

  Tesla on nyt jo julkaissut kiinalaisten käyttämän haavoittuvuuden paikkaavan automaattisen korjauspäivityksen autonsa ohjelmistolle. Hyökkäykset onnistuivat vielä tuolloin tuoreimpaan ohjelmistoon ja Tesla kehitti korjaavan päivityksen 10 päivässä saatuaan tiedon haavoittuvuudesta.

  Aiemmin autojen hakkerointi oli esillä, kun ryhmä tutkijoita onnistui viime vuonna tunkeutumaan Jeep-katumaasturin järjestelmiin ja ottamaan auton hallintaansa.

  Teslan etu tämänkaltaisissa tapauksissa ovat sen verkon yli tapahtuvat ohjelmistopäivitykset. Fiat Chrysler joutui sen sijaan kutsumaan 1,4 miljoonaa autoa korjaamolle päivitettäväksi Jeep-tapauksen paljastuttua.

  Tesla-hyökkäyksen vaikutuksia on esitelty alta löytyvällä videolla.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju