TEMP ja tiedoston poisto

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja hospoti, 12/1/09.

 1. hospoti Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/12/06
  Viestit:
  33
  Tykkäykset:
  0
  moi

  kysyisin tällästä juttua..

  Niin sanottu temp joka löytyy siis windows käyttöjärjestelmistä jostain kohdasta c:/temp tai c:/windows/temp

  1. Eikös puhelimissa sitten ole sellasta?
  ainakin joku cache kansio näyttäisi omasta nokia E70 puhelimestani löytyvän.

  2. Eikös nämä tiedostot esimerkiksi voisi heittää silloin menemään kun käynistänyt puhelimen uudestaan TAI niikuin minun tapauksessa on nyt pari kertaa käynyt mun puhelin on kaatunut, kun olen yrittäny etsiä musiikki tiedostoja muistilta.

  3. ilmeisesti joku koodi *7370# formatoi ainakin c:/ eli puhelimen muistin vai? vai formatoiko se myös c:/ ja e:/ jossa tämä e: asema olisi muistikortti

  4. Hmm... no lisätään vielä kysymys joka ei ehkä liity asiaan mutta minulta löytyy asemat c d e ja z mikä näistä on mikäkin? ja miksi e70:nessä on näin monta asemaa e: on muistikortti ja c on puhelimen muisti mutta mitä nuo muut ovat?

  5. jepulis...... alunperin minun oli tarkoitus ottaa backup eli varmuuskopio puhelimen alkuperäisistä tiedostoista mutta nyt rupesin jo asentelemaan kaikenlaista ja mietin tässä että kuinka saisin kaiken "korvattua"/nollattua lähtötilanteeseen niin että kaikki pelit ja ohjelmat poistuisivat? onko tuo *#7370# ratkaisu minun ongelmaani? sillä lähtee kaikki tiedostot niin muistikortilta kuin puhelimesta? omistan myös nokia 6680 puhelimen mutta en muista kuinka onnistuin siinä saman asian tekemään.

  6. Ilmaista virusten torjunta ohjelmaa ei taida löytyä nokiaan? f secure. maksaa jotai 50e/2vuotta. eikö nortoni ole tehny omaa versiotaan?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Otsikkoa voisi ehkä vähän miettiä

  Ei oikeastaan (siis tuon kaltaista).

  Mitä tiedostoja ajattelit heittää menemään ?

  Tuolla tuhjennetään C asema (ja luodaan sinne perus kamata uudestaan, voi ehkä vähän vaihdella malli kohtaisesti), muistikortille se ei puutu.

  E on tosiaan muistikortti, jos sellainen on. Muuta ovat laitteen sisäisi muisteja (fllash), joista C asemalle on käyttäjärjestelmä voi myös kirjoittaa, Z näkyy vain lukumuistina (ROM) jossa käyttöjärjestelmä lisukkeineen, sen aseman lisäksi on vielä RAM levy.
  Käyttäjän ei noista tarvitse välittää, eduksi on että tiedostaa muistikortin ja laitteen sisäisen muistin, yleensä ne käyttäjälle näytetäänkin muistikorttina ja puhelimen muistina. vielä voi tiedostaa että käyttäjörjestelmä on ROMissa joka ei käyttäjälle näy ja että normaalisti tärkeimmät tiedot on puhelimen muistissa (Asetukset, Osoitekirja, kalenteri jne.)


  Lähtee vain koneen muistista, eli formatoi muistikortti vaikka PCllä (FAT), alä laite korttia puhelimeen, vaan formatoi puheline tuolla koodilla, tarkista että kaikki nollaantui (eli kyselee kotipaikat jne.) laita sen jälkeen musitikortti luuri ja voit vielä luurilla sen formatoida.

  Normaalisti kortin voi formatoida luurilla,ennen itse puhelimen tyhjennystä, ja nimenomaan näin päin, sillä kortilla voi olla asennettuna softaa, joka luurin formatoinnin jälkeen toki asentuu uudestaan (Symbian 9x turva juttuja), tai puhelimen rungossa voi olla softaa joka käpistelee korttia, joten puhelimen formatoinnin jälkeen voi vielä formatoida kortin.

  Tärkein turva on käyttäjä itse, ja siinä tärkein sääntö, älä asenna tuntematonta ja ennenkaikkea älä asenna ware softaa. jos kuitenkin käyttäjä asentaa sellaista, niin ei siinä matohjelmat auta. sillä epämääräisen softan asentamiseen käyttäjän täytyy tehdä jo monta juttua, joten tuollaisissa tapauksissa häiritsevä f-secure on jo poistettua.

  E70 on nin vanha ja hidas, että jokin f-secure ei käyttäjillä luureissa viihdy kuin pakolla.

  F-secure on toki löytänyt softalleen oikein käyttökohteen, vanhoissa Symbian käyttäjärjestelmissä oleva SMS käsittely bugi mikä voi jumittaa tulevaa SMS liikennettä, aiheesta juttua jossain foorumin ketjussa.
   
 3. Richard Kiel

  Richard Kiel Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/8/03
  Viestit:
  143
  Tykkäykset:
  7
  cache kansioon oma 6210navigator näkyy säilyttävän nokian oman selaimen välimuistia. sieltä löytyi kaiken maaliman jpg kuvia jne.
  sen tyhjennys auttoi pelastamaan n. 5Mt puhelimen omaa muistia.
  löytyi: C:/system/cache
   
 4. hospoti Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/12/06
  Viestit:
  33
  Tykkäykset:
  0
  selvä kiitos toi soveliaan vastaus oli hyvä ja toivottavasti oli myös paikkansa pitävä mutta miksipä ei olisi. :)

  ja tosiaan tuo kysymys 2 oli cache/temp cansiota koskeva
  johon tuo richard kiel vastasi että sai 5mb tilaa.........

  hmm... no 5mb toisaalta ei 75mbeen puhelin muistissa ole kauheasti mutta voishan se ehkä vaikuttaa vaikka siihen että kuinka hyvin/nopeasti selain tai musiikkisoitin toimisi. en sitten tiedä

  mutta kysymys 2 oli tosiaan sellainen jossa oli tarkoitus tyhjentää cache kansio
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Selaimen välimuisti nopeuttaa selaamista, jolloin ei tarvitse haka lainkaan palvelimelta sisältöä, tai osaa sivun sisällöstä, esim jos sivun ulkoasuun on käytetty paljon pieni tiedostoja. tosin nykyisin jotkin sivut on koodattu niin että selain kiellettään tallentamasta välimuistiin yhtään mitään.

  Joskus selaimen välimuistiin on voinut kiertyä rikkinäistä dataa, joka voi estää selaimen käytön liki kokonaan, jolloin välimuistin tyhjentäminen, voi poistaa ongelman.

  E70ssa on kaksi selainta, WAB ja WEB, niiden välimuistit voi tyhjäntää ihan selaimen valikoista.

  En äkkiseltään muista pääsiko E70ssa jommankumman tai kummankin seleimen välimuisti kansioon eri tiedostonhallintaohjelmilla kuinka helpolla. (muistelen että 3 osapuolen filemanagerilla pääsisi, ilman erikois järjestelyitä), tosin sinne sinulla ei periaatteessa edes tarvetta päästä.
   

Jaa tämä viestiketju