TeliaSonera pudottaa mobiilidatan hintoja ulkomailla 1.4 alkaen

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Mokamies, 11/2/08.

 1. Mokamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  0
  Huhtikuun 1. päivästä 2008 lähtien TeliaSoneran asiakkaiden on paljon edullisempaa käyttää mobiilidataa Euroopassa matkustaessaan. Uusi verkkovierailupalvelu EuroConnect laskee dramaattisesti mobiilidatapalvelujen hintoja. Aluksi EuroConnect otetaan käyttöön TeliaSoneran matkaviestinverkoissa Pohjoismaissa ja Baltiassa sekä valittujen muiden matkaviestinoperaattorien verkoissa Euroopan eri maissa. Palvelu perustuu kiinteähintaiseen malliin, joka alentaa hintoja 50–70prosenttia.
  Uudet hinnat ovat seurausta TeliaSoneran aktiivisuudesta; se on neuvotellut useiden muiden eurooppalaisten operaattorien kanssa alhaisempia tukkuhintoja koskevista sopimuksista.

  ”Tavoitteemme on luoda yhteinen eurooppalainen datatuote, ja aiomme jatkaa hintojen laskemista asteittain sitä mukaa, kun saamme neuvottelut uusien operaattorien kanssa päätökseen”, sanoo Mobility Services -liiketoiminta-alueen johtaja Kenneth Karlberg.

  TeliaSonera uskoo, että kansainvälisten verkkovierailujen yhteydessä käytetyn mobiilidatan hintojen laskeminen lisää mobiilidatan ja Internet-palvelujen käyttöä Euroopassa. Yhtiö uskoo myös, että asiakkaalle on tärkeää voida seurata kustannuksia käyttäessään mobiilidataa verkkovierailutilanteessa – erityisesti jos hinnat poikkeavat heidän omien operaattoriensa kotimaan hinnoista.

  Viime vuonna TeliaSonera toi markkinoille palvelun, joka varoittaa asiakkaita näiden käyttäessä mobiilidataa ulkomailla, jotta nämä voivat välttyä saamasta odottamattoman suuria puhelinlaskuja kotiin palattuaan. EuroConnect-palvelun ja laskevien dataveloitusten lisäksi TeliaSonera kehittää tuotteen, jossa on päiväkohtainen enimmäisveloitus. Tuote on tarkoitus tuoda markkinoille tänä vuonna, ja se tarjoaa asiakkaille helpon ja selkeän tavan valvoa kustannuksiaan.

  ”Kannatamme alhaisempia dataveloituksia, ja mielestämme tarvitaan läpinäkyvyyttä ja avoimuutta, jotta asiakkaat saavat selvän käsityksen kustannuksista. TeliaSonera on eturintamassa tarjoamassa tätä palvelua asiakkailleen”, Kenneth Karlberg sanoo.

  http://www.teliasonera.fi/press/pressreleases/item.page?prs.itemId=330463
   
 2. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Kumma ettei ole tullut mitään vinkumista eräiltä tästä aiheesta, kait tässä olisi pitänyt olla jo kolmatta sivua keskustelua siitä miten aina sorretaan ja asiakkaiden toiveista kaikki menee päin seiniä.
  Varsinkin kun ainoakaan näistä vakivinkujista ei tunnusta julkisesti käyttävänsä ko. firman palveluita suurissa määrin.

  Loistohomma näin muuten, 50-70% on melko huomattava säästö ulkomaanpuheluissa. TS:llä kohtuu suurena toimijana on ollut hyvät lähtökohdat lähteä neuvottelemaan sopimuksia muiden operaattoreiden kanssa. Ei markkinoiden pienemmillä operaattoreilla paljon kutsuja taida olla isojen poikien neuvottelupöytiin.
   
 3. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Hauskaa, että kilpailijat seuraavat Saunalahden hinnanlaskua näin puolen vuoden viiveellä:)

  / Panu.
   
 4. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  ei vielä missään oon hintoja nähtävillä? jos vanhat merkit pitävät paikkaansa niin joku juju tässäkin on? :)
   
 5. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Ei ole mitään jujuja muuta kuin alentaa hintoja merkittävästi :)
   
 6. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  se jää nähtäväksi. tuo kiinteähinnoittelu tuolla vähän särähti korvaan et mitähän sitä sit joutuu maksamaan. mut katsellaan mitä hinnat sit on. jos oikeasti noin paljon laskee niin hyvä juttuhan se on.
   
 7. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Katsellaan ja näin tulee tapahtumaan, ei lehdistötiedotetta muuten olisi olemassa, jossa mainittu asia hyvin selkeästi :)
   
 8. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
 9. Eehoo

  Eehoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  68   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  6895
  Tykkäykset:
  378
  Puhelinmalli:
  Lumia , Elisa , Helsinki

  Ristiriitoja

   
 10. kieran Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/04
  Viestit:
  1402
  Tykkäykset:
  0
  Mielenkiintoista olisi kyllä kuulla ihan oikeita hintatietoja eikä vain että hinnat tippuu 50-70%, kyllähän näitä superalennuksia on nähty vähittäiskaupassakin jo vuosien ajan, mutta loppujen lopuksi se alennus ei olekaan ollut niin dramaattinen mitä mainoksessa on luvattu
   
 11. adapter- Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/1/05
  Viestit:
  472
  Tykkäykset:
  26
  Kyseessä tulee olemaan siis lisäpalvelu (vähän samaan malliin kuin se entinen Elisan tarjoama Eurocall-palvelu), jossa kiinteällä kuukausihinnalla saa käyttää nettiä rajatta kumppaneiden verkoissa. Jos palvelua ei tilaa, ryövätään vanhaan malliin vähintään 7,5 €/Mt ja vieläpä 50kt laskutusvälillä. Villi hinta-arvio uudelle palvelulle on verolla noin 29,90 €/kk.
   
 12. kieran Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/04
  Viestit:
  1402
  Tykkäykset:
  0
  Elisan Eurocall oli ilmainen palvelu, tosin sen hinnat saattoi olla monesti kalliimmat kuin normaalit roaming-hinnat...
   
 13. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

 14. Taajuusmuunnin Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  26/3/06
  Viestit:
  191
  Tykkäykset:
  14
  Saunalahti vaan syrjii asiakkaitaan, toiset (3g-asiakkaat) saavat ulkomaiden datasiirtoa edullisesti. Mutta vaikka itse olen sitoutunut Saunalahteen "tuplasti" (dataetu ja sisärengas) niin silti maksan datasta enemmän. Kyllä kaikille vakiasiakkaille pitäisi suoda samat edut!
   
 15. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Taitaa vaan tyypillisessä mobiili käytössä pysyä edelleen operaattorilla kuin operaattorilla hinta väh. kymmenkertaisena kotimaanhinnoitteluun verrattuna kiitos minimiveloitusten (Eikös Soneran muuten pitäisi laskuttaa alkavalta megalta, jos sen asiakkaat eivät kerran ymmärrä minuuttihinnasta muodostuvaa sekunttihintaa niin että operaattori oli tämän takia pakotettu minuuttiveloitukseen, niin miten ihmeessä ne ymmärtävät tälläisiä monimutkaisia ilmoitetun megahinnan jakoja).
  Harva kuitenkaan ulkomailla käyttää kännykkään läppärin nettiyhteytenä, ja usein varsin ronskit minimiveloitukset tekevät sinällään edullisista hinnoista normaalikäytössä (MMS, email, kevyt web selailu) ihan yhtä kalliita kuin ennenkin.

  EU saadaan hiljaiseksi pistämällä näennäinen megatavuhinta alas.
   
 16. kaakkuri Vieras

  0   0   0

  Miksi vain Telenorin Ruotsin verkko kuuluu Saunalahden 1,50 eur/Mt hinnoitteluun, muttei Telenorin Norjan verkko? Onhan norjalainen Telenor käsittääkseni sentään Elisan yhteistyökumppani.

  Elämä risaiseksi Telenorin Norjan verkossa Saunalahden 3G-liittymällä: ~ 10 eur/Mt = 10 000 eur/Gt

  Ehkäpä Soneran EuroConnect kattaa myös NetComin...
   
 17. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  No niin huomisesta alkaen hinnat tippuvat sekä hinnatkin ovat tiedossa. Linkki uutiseen: http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=33329

  "Teliasonera laskee mobiilidatan hintoja useimmissa Euroopan maissa puoleen. Uusi kuluttajahinta tiedonsiirrolle on 0,18 euroa 50 kilotavulta, eli noin 3,6 euroa megatavulta. Yritysasiakkaille hinta on 2,4 euroa tai 3,0 euroa megatavulta (alv 0%) ulkomaanoperaattorista riippuen. Teliasonera toivoo datan käytön nyt lisääntyvän ulkomailla.

  Teliasoneran mukaan hinnat noin puolittuvat kuluttaja- ja yritysasiakkaille datasiirroissa huomisesta alkaen. Teliasonerasta myönnetään, että hinnoittelu on tähän asti ollut huomattavan kallis."

  "Hinnat laskevat suomalaisten useimmin vierailemissa maissa, kuten Ruotsissa, Virossa, Espanjassa, Italiassa ja Kreikassa.

  Teliasoneran sivuilla on luettelo maista ja operaattoreista, joita edullisemmat hinnat koskevat.

  Muiden operaattoreiden verkoissa datasiirto maksaa yhä noin 8 €/Mt, joten operaattori kannattaa tarkistaa ennen matkalle lähtöä. Soneralla on yhteistyösopimus osassa maista useamman, joissakin yhden operaattorin kanssa. Mehtosen mukaan neuvotteluita jatketaan muidenkin saamiseksi mukaan.

  Kuluttajille hinta on aina sama, mutta yritysasiakkaiden hinta riippuu siitä, onko kyseessä Teliasoneran konsernin palveluntarjoaja vai muu sopimuskumppani.

  Tarkkana hintojen kanssa saa olla jatkossakin. Nopealla 1 Mbit/s yhteydellä 3g-verkossa voi teoriassa siirtää noin 450 megatavua tunnissa, jolloin tiedonsiirron hinnaksi tulisi kuluttajille noin 1620 euroa."
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Erikoista tuossa on että ulkomailla data maksaa vähemmän kuin dataperus kotimaassa.
   
 19. muumi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/5/04
  Viestit:
  365
  Tykkäykset:
  19
  Älä unta näe. Tuohan olisi aivan liian asiakasystävällistä entiselle monopolifirmalle.

  "uusien hintojen myötä myös osan kuluttaja-asiakkaista toivotaan rohkenevan datakäyttöön ulkomailla."
  HAH! Tämän täytyy olla aprillipilaa. "Vain" 3 euroa mega, kyllähän tuolla hinnalla surffailee mielellään vaikka koko illan!

  Mikäli operaattorit todella haluaisivat edistää datakäyttöä ulkomailla ja siten palvella asiakkaitaan, pudotettaisiin hintaa tuosta uudesta tasosta vielä vähintään 90%. Nykyhinnoilla saa ulkomailla kulutettua helposti kymmeniä euroja päivässä 3G-dataan, samaan aikaan kun kotimaassa saa surffailla rajatta 10 eurolla kuukaudessa. Mikä ihme tekee ulkomaanliikenteestä näin kallista???

  Tuskinpa tähänkään asiaan saadaan muutosta ennen kuin komissaari saa aikaiseksi puuttua operaattorien ahneuteen. Sitä odotellessa lähinnä vituttaa kuunnella propagandaa huikeista hinnanalennuksista.
   
 20. apache

  apache Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  13   0   0

  Liittynyt:
  22/4/03
  Viestit:
  7462
  Tykkäykset:
  518
  Minä mitään tiedä mutta ulkomailla välikäsiä liikenteen välittämisessä on enemmän, mutta tämänhän sinä varmasti tiesitkin. Ja toisaalta, en tiedä sitäkään tuoko tuo 10eur/kk OP:lle senttiäkään voittoa...?
   

Jaa tämä viestiketju