TeliaSonera ja Elisa tienasivat satoja miljoonia köyhäinapua

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Skopa, 6/11/06.

 1. Skopa Vieras

  0   0   0

 2. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Re: TeliaSonera ja Elisa tienasivat satoja miljoonia köyhäin

  Hyvä hyvä! Elisa ja Telia syyttelevät dnata köyhäinavun saamisesta vaikka itse ovat saaneet yhtälailla "köyhäinapua". Eli pata kattilaa soimaa.
   
 3. Mokamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  0
  Markkinatilanne ja hintataso ovat kyllä muuttuneet melkoisesti noista ajoista. Siinä mielessä DNAn kommentit voi laittaa omaan arvoonsa.
   
 4. telco manager

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/12/03
  Viestit:
  473
  Tykkäykset:
  0
  sama.
   
 5. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Enpä tiedä. Tota voi verrata, anteeks vaan nyt tulee offtopicia ja rajusti, vähän samaan kuin MTV3 joku vuosi sitten hermostui siitä kun se joutui maksamaan toimiluvasta ja Nelonen uutena vasta tulleena tulokkaana ei joutunut, halusivat vähän pehmentää Nelosen tietä uutena toimijana. MTV3 kuitenkin itse aikoinaan sai saman edun eli vapautuksen toimilupamaksuista ja joutui vasta myöhemmin maksamaan. Eli tuossa on takana se että viis siitä mitä me itse ollaan aikoinaan etuja saatu mutta yhdellekään uudelle tulijalle ei saa samoja etuja antaa. Vähän ontuva vertaus mutta idean tajunnette kuitenkin. Se on silkasti sitä että Elisa ja Telia haluaa leikkiä kaksistaan hiekkalaatikolla ja kolmannelle leikkijälle annetaan turpiin.
   
 6. -Mercury-

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/6/04
  Viestit:
  47
  Tykkäykset:
  0
  Hyvä tietenkin muistaa että Radiolinja oli tuolloin näiden puhelinyhtiöiden operaattori. Myivät sen sitten hyvään hintaan HPY:lle eli Elisalle ja pistivät DNA:n pystyyn.
   
 7. Eehoo

  Eehoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  68   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  6891
  Tykkäykset:
  378
  Puhelinmalli:
  Lumia , Elisa , Helsinki
  aaahh.. taisi tulla aika hiljaista jossainpäin.....
   
 8. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  Eikös se mennyt niin että HPY oli suurin Finnet-osakas ja onnistui riitautumaan pienempien kanssa ja riita ei ratkennut kuin omistusjärjestelyillä?
   
 9. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Joo, jotenkin noin se meni. Sitä en usko että Finnetin miehet olis vain lyöneet rahoiksi myymällä silloisen radiolinjan elisalle/Hpylle vaan kyllä tossa oli mukana tuota kismaa. Siksihän elisa lähtikin Finnetistä ja pisti oman leirin pystyyn.
   
 10. -Mercury-

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/6/04
  Viestit:
  47
  Tykkäykset:
  0
  Toki HPY oli myös itse osakkaana.
  Kyllähän silti maakuntien puhelinyhtiöt ovat käärineet mukavasti tuohta myymällä ensin radiolinjan osakkeensa ja vielä perään sen käyttämän verkon, joka myytiin erikseen.

  Ja joilla rahoilla (ainakin osin) polkaistiin käyntiin DNA.
   
 11. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Hieman vie juu tämä vanha omistusjärjestely pohjaa tältä kitinältä.

  Muutenkin tässä verrataan banaaneja ja appelsiinejä, kun puhutaan lanka- ja matkapuhelinverkkojen terminointimaksuista, kyseessä on kaksi eri tuotetta.

  Se että saman tuotteen sisällä ei pitäisi olla lainsäädännöllä pakotettuja hinta-eroja tuottajasta riippuen ei tarkoita että kaikkien säädeltyjen taksojen tv-maksusta ja parkkisakosta terminointimaksujen minuttihintaan pitäisi olla samoja, jos kerran ei sovi että parkkisakko henkilöille joiden sukunimi on aakkosissa ennen Peltosta on 1€ ja muille 4000€.

  Hieman mustavalkoinen ajatusmalli että "joko kaikkien telealan maksujen pitää olla sama, tai sitten minkään ei tarvi"
   
 12. Slotte

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/02
  Viestit:
  257
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  UVTC.com; Laadukkaimmat 900 MHz matkaverkot Suomes Ruotsis &Norjas; puolisol dna 5½ vuoden asiakkuus
  Yhdyn äskeiseen. Lanka & matka on kyllä sen verran ERI asia, ettei ole mitään yhtälöä, eihän niissä ole edes samaa käyttötarkoitusta saati käyttömahdollisuutta.

  Ruotsin Telian lankapuolen tunnen hyvin ja GSM-puolta tunnen myös vaikkakin kyllä vältän. Vahva monopoliasema lankapuolella ja konsernilla laajakaista-internetin suhteen. Kun avaa lankaliittymän, niin Telia toimittaa sen alle 26 -vuotiaille hyvin edullisen liittymismaksun edestä, mutta rohkenee periä noin 370 kruunua, eli vajaa €40 jos meinaa vaihtaa lankaoperaattoria ennen kuin on kulunut 3 kuukautta lankaliittymän avaamisesta. Aika törkeätä koska lankaliittymän nimenomainen idea on Ruotsissa nykyään operaattorin vaihto, varsinkin jos vähänkin haluaa muuten vain valita mitä tukee tai jos ikinä tarvitsee soittaa ulkomaille (varsinkin matkapuhelimiin mutta muutenkin). Sinäänsä muiltakin kuin Telialta saa lankaliittymän suoraankin, mutta alle 26-vuotiaille se ei ehkä tule kuitenkaan kyseeseen.

  Ruotsissa ei enää nykyään liiemmin voi etuliitteillä pelata lankapuhelimesta, eikä Telian hinnastot ulkomaanpuheluille ole kovinkaan hääppöisiä, suorastaan Telian ulkomaanpuhelut kustantavat merkittävän osan asennusmaksuista, menneistäkin (koska vielä hiljattain Telia oli velvoitettu maksamaan asennuskustannuksiaan enemmän kuin ko. asiakkaalta tuloja sai, siitä tässä alhaalla tai jos tarvii/haluaa käyttää puheluita ammattimaisesti/tasokkaasti).

  Ruotsissa oli vielä hiljattain saman hintaista lähes tulkoon kaikkialla syrjässä tilata lankaliittymä, mutta tällä hetkellä "poikkeuslaki" sallii Telian ottaa kustannusmukaisen hinnan tapauskohtaisesti, siis asennuksesta siinä tapauksessa kun puhelinlankaa ei ole perille asti asuntoon. Moni kauhistuu yli tuhannen € asennuksesta ja luopuu ideasta hankkia kotipuhelinliittymä vaikka pitkällä tähtäimellä kannattaisikin tai olisi muilla tavoin tarpeeseen kuten puheluiden vastaanottamiseen siinä tapauksessa kun sinä välität paljonko maksaa sille joka soittaa sinulle kotiin, (esimerkiksi jos haluaa jonkun soittavan ulkomailta sinulle Ruotsiin).

  Itse käytän http://www.glocalnet.se
  ja kotipuhelimissa on ollut vuodesta 1996 eli kymmenen vuoden ajan, aina http://www.uvtc.com vähintään etuliitellä soittamis mahdollisuudella. Tarjoaa mm. myös matkapuhelimesta soittamisen edullisesti ulkomaille lankaliittymiin, vähän samaan tapaan kuin Suomessa pystyy normaaleista matkapuhelinliittymistä käyttämään etuliitteitä, paitsi että Ruotsissa pitää voida&muistaa tallentaa puhelinmuistioon p -symboli (eli pause) yhteen kohtaan puhelinnumeroa jota sujuisi hanakasti!
  UVTC, eli Universal Telecom, ja Glocalnet, ovat Telenoria tukemassa GSMän suhteen. Glocalnet lankapuolella Tele2/Comviq -yhteistyössä.

  EN MISSÄÄN TAPAUKSESSA AVAISI TELIA MATKAPUHELINLIITTYMÄÄ MUUTA KUIN KORKEINTAAN NMT450 (olemassa olevan liittymän luovutuksella)! Telian GSM verkko ei millään muotoa päihitä kilpailijoitaan, nykyisiä saati tulevia, se on nimittäin ruuhkainen, tukkoisa ja rakennettu matalalla budjetilla verrattuna Telenorin omistamaan aikoinaan Europolitanin rakentamaan verkkoon.

  Kattavuusalue ei Telia GSM900 verkossa ole sen parempi kuin kilpailijoilla, ja tulossa oleva CDMA2000 joka pelittää 450MHz taajuuksilla, tulee vaihteeksi olemaan jonkun aivan muun kuin vanhan Telian operoima ja rakentama.

  KOKEMUS ON OSOITTANUT NÄMÄ ASIAT! Ruotsissa (saati Suomessa) aniharva uskaltaa hiiskaistakkaan mitään Telian GSM palveluita vastaan.
   

Jaa tämä viestiketju