Telian markkinaosuus kasvoi

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Anonymous, 18/1/03.

 1. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Lehdistöteidote:

  Telian liittymämäärä kasvoi 25 prosenttia

  Suomen Telia Mobilen liittymien määrä kasvoi vuoden 2002 aikana 25 prosenttia 239 000 liittymästä 299 000 liittymään. Telian markkinaosuus Suomessa oli vuodenvaihteessa noin 7 prosenttia.

  - Syksyn ja joulukuun liittymämyynti ylitti odotuksemme. Tänä vuonna panostamme ennen kaikkea uusien etujen antamiseen nykyisille asiakkaillemme, Telian myynti- ja markkinointijohtaja Staffan Blom sanoo.

  Telian liittymämäärästä noin 168 000 on tavallisia laskutusliittymiä ja noin 131 000 prepaid-liittymiä. Näiden kahden liittymätyypin ero on se, että prepaid-liittymän puheaika maksetaan ennen käyttöä ja postpaid-liittymän käyttö maksetaan laskulla.
   
 2. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  27
  Ihan hyvä kasvu.. Olisi kuitenkin mielenkiintoista tietää, kuinka moni näistä uusista asiakkaista käyttää Telian liittymää aktiivikäytössä, eli puhuu enemmän kuin sen ilmaisen puheajan verran kuukaudessa.. Epäilen, että suurin osa on liittymäsurffareiden liittymiä, joilla puhutaan se mitä ilmaiseksi saadaan ja loput sitten toisen operaattorin liittymillä.

  Tässä kuussa on taas käynyt paljon ihmisiä hakemassa takaisin oman vanhan tutun Radiolinjan tai Soneran numeronsa, kun ovat huomanneet, ettei Telian liittymällä teekään mitään heidän kotonaan, vaikka myyjä olikin kuukausi - pari sitten maalaillut erittäin ruusuisen kuvan liittymän toimivuudesta meidän alueella. Todellisuus on kuitenkin sitten osoittautunut päinvastaiseksi.. Sisällä asunnossa yksi tolppa kenttiä ja puhelut katkeilee, jos tulevat perille ollenkaan. Eräskin nainen kirosi, että on tosi mahtava liittymä, kun pitäisi mennä keskelle pihaa ulos seisomaan, kun soittaa. Siellä on kokonaista kaksi pykälää kenttää Nokian puhelimessa Telian liittymällä ja Soneralla ja Radiolinjalla on täydet tai lähes täydet kentät myös sisätiloissa.

  Tämä on totuus meidän alueella, joten tyytyväisten Telian asiakkaiden ei tarvitse vetää pussillista palkokasveja hajuelimiinsä.. Tilanne on ehkä jossain muualla parempi, mutta täällä on tällaisia kokemuksia asiakkailla, joista osa on hairahtunut jopa sulkemaan ainoan toimivan liittymänsä ja vaihtamaan sen Teliaan..
   
 3. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Hieno juttu, ehdottomasti kannatan pienten kasvua ja markkinaosuuksien tasoittumista mahdollisimman pitkälle. Olen silti hieman yllättynyt että Telia kykeni kasvattamaan markkinaosuuttaan, tässä taidamme jälleen törmätä paradoksiin jossa jokainen operaattori on "nostanut osakkeitaan" omien laskelmiensa mukaisesti - kuten pari vuotta sitten jolloin laskelmien mukaan markkinaosuuksien summa oli n. 120%.

  Mitä ammattilainen totesi verkosta, on tietysti cityverkon kohdalla totta. Mutta täytyy samaan hengenvetoon todeta, että vaihdettuani 2G:n verkosta radiolinjan verkkoon olen todella pettynyt. Eroja huomasin heti puheäänen laadussa ja myös radiolinjan verkko on vastoin muistikuvaani hieman reikäinen.

  Tammikuun lopun otannat markkinaosuuksista voisi olla kiinnostavaa luettavaa varsinkin verrattuna noihin joulukuun alun numeroihin.

  PS. Ammattilainen, havaitsen että sulla taitaa olla jotain huonoja kokemuksia Teliasta? Ihan hyvä liittymä sekin on, kuten radiolinja, dna ja sonera(kin). Parasta Asiakaspalvelua (oikein isoilla alkukirjaimilla) olen saanut Teliasta, kokeilkaa ihan vaikka huviksenne.
   
 4. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  27
  Kertomani kuuluvuusongelman kanssa painivat asiakkaat asuvat vähän syrjempänä eli 2G:n alueella. Paikat ovat kuitenkin sellaisia, missä kahdella suurella on hyvä kuuluvuus.

  On tosiaan mielenkiintoinen nähdä, mikä on tilanne tammi- tai helmikuun lopussa.. Tilannehan elää koko ajan, joten muutoksia tapahtuu suuntaan ja toiseenkin kaikilla operaattoreilla.
   
 5. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Minä en tuota usko. Täällä foorumilla saa hieman vääristyneen kuvan liittymänvaihtajista. Eiköhän suurin osa Teliaan vaihtaneista ole tehnyt sen ihan kokonaan (ilmaisten puheaikojen takia). Eri asia sitten, kuinka paljon tyytymättömiä vaihtaa takas.
   
 6. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3702
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Veikkaisin että vuoden 2001 lopussa yli 80% 239000 liittymästä oli laskutusliittymiä joten eipä ainakaan niiden kohdalla ole kovin hyvä tulos. Prepaidia on jaettu kaksi yhden hinnalla ja ilmeisesti myös maksutta joillekin vanhoille postpaid-asiakkaille, joten käytössä olevaa liittymämäärää aika vaikea arvailla.
  Kokonaisuutena uutinen on mielestäni Telian kannalta huono.
   
 7. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Näyttääpä ainakin uuden omistajan silmissä hienolta. Se on kai pääasia?
   
 8. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  27
  Kyllä.. Onhan se mukava esitellä myyntilukuja ja sanoa, "Katsokaa näin paljon meidän asiakasmäärä on kasvanut viime vuonna..".
   
 9. --- Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1690
  Tykkäykset:
  1
  Vähän epätoivoinen se telia kyllä taitaa olla. Että riepoo kun en saa kertoa tarkemmin mistä tiedän. (Ihan faktaa)
   
 10. finlandia

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/1/03
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  telian markkinaosuus

  Telia on laskenut, että heidän markkinaosuutensa pitäisi olla suomessa vähintään 15%, jotta toiminta olisi riittävän kannattavaa. 7% osuudesta on paljon matkaa tähän tavoitteeseen! "Kriittistä massaa" voi olla nykyisellä toiminnalla vaikea saada Telian asiakkaiksi. Kuuluvuus heikompi kuin Radiolinjalla ja Soneralla sekä kokonaispalvelu (puhelimet, huollot) useassa Telia myymälässä huono. Myyjien palkka koostuu suurelta osin liitymä provikoista ja näin ollen kiinnostus muuhun kuin liittymäkauppaan on surkea ja se näkyy!!
   
 11. Ice Dee

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  48
  Tykkäykset:
  0
  Tuossa kuulin juttua että telia olisi postittanut noita prepaid liittymiä yrityksille saatekirjeellä "tässä teille harjoittelijalle/kesätyöntekijöille/testikäyttöön kortteja kokeiltavaksi" Jos pitänee paikkansa (josta en todellakaan tiedä) ja varsinkin suurissa määrin jaettu niin helposti saadaan firmasta ostajan silmissä houkuttelevampi.
   
 12. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Kaikkea ei kannata uskoa, mitä netistä lukee.
   
 13. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Re: telian markkinaosuus

  Kannattaa tarkistaa "faktat" ennenkuin kuuluttaa niitä kirkossa (tai edes matkapuhelinfoorumilla). Tämä on nimittäin faktaa: Sanomasi ei pidä paikkaansa.
   
 14. finlandia

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/1/03
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Re: telian markkinaosuus

  Ja kyllä pitää paikkansa. Tarvikkeista saatte (olet ilmeisesti itse Telialla) muutaman prossan , mutta liittymistä kertyy se varsinainen provision osuus. Varmasti Telialta löytyy myymälöitä, joissa asiakaspalvelu on kohdallaan ja ollaan kiinnostuneita muustakin kuin liittymän tyrkyttämisestä. Pienien operaattoreiden liikkeet eivät vaan elä, alle 10 prosentin markkinaosuuksilla kauaa ja siksi paineet liittymämyynnissä ovat kovat! Sen tietävät kaikki Telialla!! Ei pidä ottaa hernettä nenään tosiasioista;) Objektiivista ajattelua kiitos! Ja nämä on faktoja, jotka olen itse selvittänyt Telialta!
   
 15. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Re: telian markkinaosuus

  No höh? En ole Telialla, olen joskus ollut. Edelleen olen siitä täysin varma, että ylempänä kirjoittamasi kommentti "Myyjien palkka koostuu suurelta osin liitymä provikoista" ei pidä paikkaansa. Se, että millaisia myyjiä jollakin ketjulla on, kertoo vain paljon koulutuksen painopisteistä. Luonnollisesti se pienellä operaattorilla on liittymämäärän kasvussa, eikö? Vai olisiko Telian kannalta sittenkin parempi vain tunnustaa että ei tästä mitään tule ja lakata yrittämästä kasvattaa markkinaosuuksia? Pyrin kyllä pohdiskelemaan näitä mahdollisimman objektiivisesti: olenhan sekä radiolinjan että telian asiakas. Vaikka käyttäjätietoni niin sanovatkin, niin en silti ole enää matkapuhelinmyyjä. Sitä en tiedä miksei titteli postunut profiilistani vaikka poistuin k.o. ryhmästä. Se varmaan välillä hämää joitakin lukijoita.
   
 16. finlandia

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/1/03
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Re: telian markkinaosuus

  Telialla myymälävastaavan peruspalkka on n. 8500 markkaa ja provisio n. 1500-5000mk! Provision määrähän riippuu sitten jo monestakin tekijästä, mutta sen osuus on suuri. Esim. joulumyynnin provikat voivat nousta jopa 70 000 markkaan/myyjä! Tavan myyjä ansaitsee joulumyynnistä provikoita ehkä n. 20 000 markkaa. Korjaan sen verran aikaisempaa kirjoitustani,ettei provikan osuus normaalisti ole peruspalkkaa suurempi. Kuten aikaisemmin jo kirjoitin liittymiä pitää Telian tykittää paljon , jotta homma jatkuu! Tiedän, että Telialla on loistotyyppejä töissä, mutta heidän harjoittamastaan bisneksestä voi olla montaa mieltä. Tietoa näistä "bisneksistä" ja kaiken maailman fuusio sotkuista löytyy paljon, mutta antaa tämän asian olla.
   
 17. mike99

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  73
  Tykkäykset:
  0
  Ei kait kukaan ostaja niin pölkkypää ole, että pelkkiä liittymämääriä katsoo. Eikä tuo Telian kasvu edes tällä mittarilla ole kovin kummoinen kun vertaa esim. samoista lähtökohdista ponnistavaan Denaan.
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Re: telian markkinaosuus

  Kiitän ja uskon että antamasi tiedot ovat ajantasaisia, vaikka ei markkapalkkoja ole ollut sittenen vuoden 2001 (ja silloinkin on voinut jo pitää eurotiliä) ja nyt eletään vuotta 2003.
  Tuollakin suhteella provisio on erittäin motivoiva toimiin myyvästi. ei sitä peruspalkalla viedä pahemin makkaraa osteta.
   
 19. finlandia

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/1/03
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Denan liittymämyynistä sen verran, että siellä availlaan liittymiä ilman, että asiakas näyttää virallista henkkaria! Kirjastokortit ja opiskelijakortit käy ainakin erään Helsinkiläisen kauppakeskuksen tiloissa toimivalle liittymä myyjälle! Että morjens;)
   
 20. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Saa siinä aikamonta liittymää myydä että saa maksettu parit huijjariliittymät, ja jotenkin kummasti tuollaisista paikosta tieto leviää alan huijjareille nopeasti --> entistä kalliimpaa.
   

Jaa tämä viestiketju