Mobiili.fi Telialle rapsahtamassa jättiseuraamukset: yli 1,2 miljardia euroa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 15/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Telia Companylle eli entiselle TeliaSoneralle, joka Suomessa toimii yhä Sonera-nimellä on tulossa suuret seuraamukset yhtiön seikkailusta Uzbekistanin markkinoille.

  Yhdysvaltais- ja alankomaalaisviranomaiset ovat keväästä 2014 alkaen tutkineet yhtiön tekemiä kauppoja Uzbekistanissa vuonna 2007 sinne laajentumisen yhteydessä.

  Nyt Telia tiedottaa, että viranomaisilta saamiensa sovintoehdotusten mukaisesti Telialle tulisi maksettavaksi yhteensä noin 1,4 miljardia Yhdysvaltain dollaria, 12 miljardia Ruotsin kruunua tai noin 1,2 miljardia euroissa.

  ”Olen sanonut monissa yhteyksissä aiemmin Telia Companyn menon Uzbekistaniin tehdyn epäeettisellä ja väärällä tavalla ja olemme valmiita ottamaan täyden vastuun. Teemme täyttä yhteistyötä viranomaisten kanssa tuodaksemme selvyyden asiaan. Tämän sanottuani, ensimmäinen reaktiomme on, että ehdotettu summa on erittäin korkea. Meidän pitää nyt analysoida tietoja ja päättää, kuinka edetä keskusteluissa viranomaisten kanssa”, kommentoi Telia Companyn hallituksen puheenjohtaja Marie Ehrling.

  Jos Telia suostuisi neuvoteltuun seuraamusratkaisuun, välttyisi se pitkiltä, kalliilta ja mahdollisesti suurempiin seuraamuksiin johtavilta oikeudenkäynneiltä.

  Telia Company osti 2007 Uzbekistanissa verkkotaajuuksia toimintansa aloittamiseksi. Nämä ostot ja niistä suoritetut maksut Uzbekistanin presidentin tyttärelle on nähty toimineen lahjuksina.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju