Telia - Radiolinja hässäkkä

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja jalmari, 19/6/02.

 1. jalmari

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  218
  Tykkäykset:
  1
  Tämän päivän hesarissa:

  Tästä oli jo vanhalla foorumilla: "Viestintävirasto määräsi tiistaina Radiolinjan avaamaan jäljellä olevat suljetut Telian dual-liittymät. Päätös liittyy matkapuhelinoperaattorien viime viikolla käynnistyneeseen kiistaan."

  Lisäksi: "Radiolinja saa pitää tekstiviestein hankkimansa asiakkaat"

  Mutta: "Radiolinjan markkinointia tutkitaan edelleen Viestintä- ja Kuluttajavirastossa."

  Ja: "Numeronetti-numeropalvelun tietojen mukaan Radiolinjan liittymien määrä on kolmen viime viikon aikana lisääntynyt neljällätoistatuhannella. Telian liittymien määrä on puolestaan laskenut kolmellatuhannella. Kaikki viime päivien numeromuutokset eivät ilmeisesti vielä näy Numeronetin luvuissa."

  Eipä ollut sitten liittymän vaihtajia 30 000-40 000, niin kuin RL aiemmin arvioi (tosin tuossa jutussa RL:n johtajan Kimmo Mannin mukaan Telian matkapuhelinasiakkailta on tullut yli 45 000 kyselyä heille).

  Ja linkki: http://www.helsinginsanomat.fi/uutiset/juttu.asp?id=20020619TA7
   
 2. Tumppu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1130
  Tykkäykset:
  37
  Puhelinmalli:
  6110
  Ainahan noita juttuja kaunistellaan ja lukuja pyöristellään omalle firmalle edulliseksi. Varsinkin kun kyseessä on mahdollisuus saada vielä epävarmat asiakkaat itselle. Puolin ja toisin...
   
 3. Mr. M

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  47
  Tykkäykset:
  0
  Sanoisin, että näistä viimepäivien vaihtajista ei kukaan näy vielä Numeronetissä tai muissa vastaavissa lähteissä. Esim. mun liittymä (vanha telia Dual nyk. RL) on auki, mutta tietojani ei ole (vielä) RL:llä. Ja kohtalotovereita on varmasti _paljon_. Eli vain RL ja Telia tietävät asian tilan. Ja Telia haluaa vähätellä vaihtajien määrää ja RL ottaa mukaan lukuihin kaikki mahdolliset, joten objektiivisia lukuja saadaan odottaa kunnes tulee ulos talousraportointia (eli kaiketi heinäkuun lopussa?)
   
 4. jonnibal

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  48
  Tykkäykset:
  0
  "Esim. mun liittymä (vanha telia Dual nyk. RL) on auki, mutta tietojani ei ole (vielä) RL:llä. ", Jalmari sanoi.

  Niinpä... tilannehan on nyt se, että Telian mukaan kortit ovat sen omaisuutta ja lakimiehet taistelevat parhaillaan asiasta, voipa siis olla, että pääset kohta kuitenkin vaihtamaan korttia :D
   
 5. Mr. M

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  47
  Tykkäykset:
  0
  Ensinäkin Jalmaria et lainannut vaan minua, ja toiseksi _kortit_ ovat RL:n omaisuutta, ja tämä on fakta. Se kuka "omistaa" asiakkaan tai asiakkuuden onkin toinen juttu... Asiakas solmii itse sopimuksen operaattorin kanssa (tai antaa valtakirjan kolmannelle osapuolelle tehdä se), ja siinä mielessä olen (vielä) Telian asiakas, mutten vielä RL:n.
   
 6. jonnibal

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  48
  Tykkäykset:
  0
  Kyllähän tuossa korttien omistussuhteessa jotain epäselvää on, kun viitsivät siitä juristien voimin taistella, katsellaanpas nyt hetken aikaa, saattaa olla, että sotku saa uusia ja entistä pervompia piirteitä...

  niin ja jäi kysymättä, onko tuolle faktallesi jotain perusteita?
   
 7. Mr. M

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  47
  Tykkäykset:
  0
  No lue vaikka http://www.ficora.fi/suomi/document/paatTelia2.doc. Sieltä käy hyvin ilmi, kuka hallinnoi ja omistaa Telia Dual HLR:n ja siten kenen korteista on myös kyse. Eli Telia oli täysin RL:n vuokralainen (HLR ja kortit on RL:n verkon eli Origon omaisuutta).
   
 8. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Kenes omaisuttaa telian uudet kortit sitten ovat? Telian, 2g:n vai molempien? Mielestäni tärkein asia on se, kuka omistaa asaikassuhteen, eikä se kuka omistaa kortit.
   
 9. tuutinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  449
  Tykkäykset:
  0
  Tässä tuli eilen käymään asiakas, jolla oli firman nimissä oleva Dual-liittymä. Hän oli juuri palannut lomalta ja uusi kortti odotti työpaikalla; rikkinäisenä. Kyn ei toiminut niin ei toiminut ja kun Dual ja City on vedetty myynnistä (ja se korttityyppikin edelleen vaihtunut) niin milläs vaihtaa uusi kortti? Firman pomo ei päässyt telian aspaan läpi enkä minä kauppiaspalveluun. "No eipä tarvi töitä tehdä, kun ei tule keikkaa" totesi siihen kuljetusalalla oleva asiakas ja lähti.

  Eikös tässä jo ole kyse Telian aiheuttamasta haitasta tulojen hankkimiseen ja näin ollen perusteet jo syytteeseenkin?

  Että älkääpäs vaan hukatko Telian kortteja, kun ei uusia saa mistään.. Ellei sitten vain Telian omista myymälöistä..

  Järjetöntä touhua. :?
   
 10. jonnibal

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  48
  Tykkäykset:
  0
  "Kyn ei toiminut niin ei toiminut ja kun Dual ja City on vedetty myynnistä (ja se korttityyppikin edelleen vaihtunut) niin milläs vaihtaa uusi kortti? "

  Eihän se kortinvaihtoon vaikuta, onko liittymätyypin myynti lopetettu, herranjumala! Liikkestä saa kortteja Cityyn ja Dualiin, kokemusta on lähipiiristä ja eilispäivältä! :shock:
   
 11. Thelmi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3054
  Tykkäykset:
  1
  Kauppalehdessä oli kyllä juttua kiitettävästi tästä RL:n ja Telian hässäkästä. Oli RL saanut n. 40 000 uutta asiakasta ja monet mainostoimistot kehuivat RL:n mainosta rohkeasti.
   
  jartsuli tykkää tästä.
 12. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3702
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Sitä en ymmärrä että miten ne avataan, Telian mukaanhan vanhat kortit ovat suljettu heidän pyynnöstään ja liittymä toimii vain uudella kortilla. Jos nyt avataan vanhoja kortteja Telia-numeroinnilla, miten käy jos uuden kortin pistää toiseen puhelimeen, sittenhän on kaksi samalla numerolla olevaa liittymää minkä ei pitäisi olla mahdollista tai ainakaan sallittua. Ulkomailla olevien liittymien avaus on tietysti ainoa oikea ratkaisu.
   
 13. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3702
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Uusista liittymistä sen verran, että vasta parin kuukauden päästä nähdään Telian asiakkaiden lopullinen määrä, silloin on ylimääräiset tarjoukset päättyneet ja asiakkailla on kokemusta uusien verkkojen toimivuudesta.
   
 14. tuutinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  449
  Tykkäykset:
  0
  Se vaikuttaa kortin vaihtoon sillätavoin, että Telia vaati jo aikoja sitten kaikki City Ja Dual kortit myymälöistä palautettavaksi. Jos nyt siis City-asiakas tulee meille vaihtamaan korttiaan, se ei onnistu. Telialta sanoivat, että vanhoihin cityihin ja uuteen Dualiin toimitetaan vaihtokortteja joskus. Niin; joskus.

  Tämän uuden Telia-liittymän kortti on täysin samanlainen kuin uusi Dual-kortti mutta ei vaan kuulemma käy Dualin vaihtokortiksi.

  Eli palautettuamme Telian pyynnöstä kaikki 'vanhat' kortit, on myymälässämme vain tämän uuden Telia-liittymän kortteja. Ei kai olisi pitänyt palauttaa... :?
   
 15. jonnibal

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  48
  Tykkäykset:
  0
   
 16. jonnibal

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  48
  Tykkäykset:
  0
  "Se vaikuttaa kortin vaihtoon sillätavoin, että Telia vaati jo aikoja sitten kaikki City Ja Dual kortit myymälöistä palautettavaksi. Jos nyt siis City-asiakas tulee meille vaihtamaan korttiaan, se ei onnistu. Telialta sanoivat, että vanhoihin cityihin ja uuteen Dualiin toimitetaan vaihtokortteja joskus. Niin; joskus.
  Eli palautettuamme Telian pyynnöstä kaikki 'vanhat' kortit, on myymälässämme vain tämän uuden Telia-liittymän kortteja. Ei kai olisi pitänyt palauttaa... "


  Onko liikkeitä sitten eri kategorioissa, kaveri sai tosiaan pykimättä kortin tiistaina ja toimi puolen tunnin päästä. :roll:
   
 17. tuutinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  449
  Tykkäykset:
  0
  Kyllähän meitä on joka lähtöön.. :lol: Elikä on nämä ihan omat Telian myymälät, jollaisessa kaverisi varmasti on käynyt ja joissa on esimerkiksi nyt voimassa tämä 'Prepaid liittymä kaupanpäälle kun avaat liittymän' -kampanja, jota meidän liikkeessämme ei ole. Myymme siis Teliaa aivan kuten K-kauppa Fazeria, muttemme ole 'tehtaanmyymälä'. Teemme kuten Telia tahtoo jos he vain 'tavaraa' toimittavat. Ja tottakai he pitävät omista myymälöistään huolta ja voivat tehdä siellä mitä tahtovat, myydä vaikka puhelimia eurolla, mitä he taas eivät voi meidän käskeä tehdä, elleivät toimita niitä euron kännyjä sitten itse tänne. Sama juttu RL:n ja Soneran kanssa. Oleme 'vain' edustjia.

  Odottelemme siis vaihtokortteja Teliaan.. onneksi on tuo Telian myynti hiljaista täällä..
   
 18. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  231
  Ainoa hyvä puoli on että Telia sentään sai aikaan sen hässäkän 12 tunnissa aikaan mihin Radiolinja ei kyennyt koko olemassaolo aikana.... heh! Ei taida Radiolinjalla edelleen olla 1800Mhz verkkoa oikein missään ja kehtaavat periä "yksitaajuuspuhelimia" käytettäessään verkossaan silti korkeampaa hintaa vaikkei olisi mielestäni aiheellista. Ihan turhaan on ihmiset hankkinu 1800Mhz vehkeitä kakstaajuus liittymineen. Jos 900Mhz verkko lakkautettas nyt, tulisi suunnaton bolemiikki. Aion valittaa kuluttajavirastolle ja viestintävirastolle kohtapuolin aiheesta joka ihmetyttää minua vieläkin. Kouvola-Kuusankoski alueella oikein kaupattiin sillä verukkeella niinkuin muuallakin ja kehua retosteltiin kakstaajuusliittymistä ja puhelimista. Ainoa hupaisa puoli onkin siinä, että Radiolinja laittoikin verkon tunnistamaan milloin kakstaajuuspuhelimilla soitellaan ja milloin 900Mhz... En tiedä sitten tarkemmin, liekö Nokia imeikoodeineen jelppiny. Se että valitan niin, ihan vain huvikseni katson, saako siitä hässäkän aikaan. :D
  ps. kyllä niitä löytyy 1800 verkkoa mutta ei täältä ainakaan. Verkko varattua aina ja joka päivä.
   
 19. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Lappeenrannan keskustassa puhuminen citypuhelimella + ehdalla radiolinjan liittymällä onnistui aivan moitteetta: 1800 Mhz verkkoa siis on ainakin ihan keskustassa.
   
 20. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3702
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  RL:lle ja S:lle on etu jos käyttäjillä on kaksitaajuuspuhelin, helpottaa kapasiteetin lisäämistä ruuhka-alueilla. Osittain olen monen muun kanssa sitä mieltä että kaksitaajuusliittymillä haluttiin myös lisätä puhelinkauppaa ja tukea jälleenmyyjiä.
   

Jaa tämä viestiketju