Telia Finlandin verkko Dna roamingilla ja Motorola T192

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja lineon, 16/7/03.

 1. lineon

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/1/03
  Viestit:
  69
  Tykkäykset:
  0
  Kun oli tuossa juttua Motorola T720n takuusta niin ainakin oman kokemukseni mukaan Motoran huolto toimi kohtalaisen sutjakkaasti, kun kuitit olivat talleella ja saatekirjeestä teki riittävän pitkän ja yksityiskohtaisen.

  Motorola T192:een laitettiin uusi ohjelmapäivitys, mutta ongelma ei poistunut. Ongelma on nimittäin erityislaatuinen ja tarjoaa mahdollisuuden niin operaattorille kuin valmistajallekin osoitella toisiaan.

  Motorola T192 nimittäin toimi hyvin Telia Finlandin GSM 1800:ssa eli "kaupunkiverkossa". Kun sitten puhelin vietiin maalle eli Dna Finlandin GSM
  900 verkon vaikutuspiiriin, ilmestyi kännykän ruutuun verkkovierailusta kertova musta kolmio, minkä jälkeen puhelimella ei voinut soittaa, koska se "meni vastaajalle" eikä puhelimeen voinut soittaa samasta syystä.

  Kun kännykän toi kaupunkiin ja avasi uudelleen niin GSM 1800:n vaikutusalueella T192 alkoi toimia.

  Kaupunkialueella taas muodostui seuraavanlainen ongelma: Kun puhelimella käytti tai yritti käyttää GPRSää niin tuon käytön eli ruutuun ilmestyneiden paperiarkkeja muistuttavan symbolin ruutuun ilmentymisen jälkeen ei puhelin soittanut GSM 1800 verkossa.

  Sama Telia Finlandin SIM-kortti toimii kyllä sekä maalla että kaupungissa, mutta Ericssonin ja Nokian puhelimilla. Toisaalta myös Motorola 192 toimii mainiosti, kunhan ei käytä Telia Finlandin SIM-korttia.

  No kaikkein mielenkiintoisimmaksi tämä menee siksi, että suuren kodinkoneliikkeen lisäksi Motorola T192:a myi aikoinaan myös Telia Finlandin omistama vähittäismyyntipiste eli tavallaan Telia Finland (nyk. Dna Finland) on aikanaan myynyt aktiivisesti Motorola T192:a yhdessä oman SIM-korttinsa kanssa.

  Onko kenelläkään muulla vastaavia kokemuksia Telia Finlandin SIMstä ja Motorola T192 puhelimestä? Entä Telia Finlandin SIMSstä ja muista Motorolan puhelimista?

  Motorolan huolto jo ilmoitti, että puhelin olisi toiminut, mikäli olisi käytetty jonkin muun kuin Telia Finlandin SIMiä.
   
 2. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9659
  Tykkäykset:
  429
  Kyseessä voi olla puhelimen ja SIM-kortin ohjelmiston välinen yhteensopivuusongelma. Itselläni esiintyi tavallaan hieman samantyyppinen ongelma Motorola Timeport 260 -mallin kanssa.

  TP 260 ei suostunut kirjautumaan verkkoon uudella Soneran 16k SIM-kortilla, jos GPRS palvelua ei oltu kytketty. Vanhemmalla Soneran kortilla ja muiden operaattorien korteilla toimi kuin unelma. Kun sitten kytkin GPRS-palvelun liittymääni, niin 16k SIMmikin alkoi pelittää Motorolan kanssa. Niin ja se uusi Soneran SIM-kortti toimi kyllä ihan hyvin muissa puhelimissa ilman GPRS-palvelua.

  "Vikaa" on siis tässä tapauksessa molemmissa, Motorolassa ja Teliassa.

  Ja on muillakin valmistajilla ja operaattoreilla ollut yhteensopivuusongelmia, vuonna 1998 Nokia 6110:lla oli käynnistysongelmia, jos sitä käytti Radiolinjan silloisen uuden suurikapasiteettisen SIM-kortin kanssa.
   

Jaa tämä viestiketju