Telia 2G ja läpinäkyvä operaattorilogo?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Sami, 23/9/03.

 1. Sami

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  938
  Tykkäykset:
  1
  Onko joku saanut otsikossa mainitun yhdistelmän toimimaan Nokiassaan (6100/6610/7210 jne) Telian verkkovaihdoksen jälkeen. SIM-kortti on siis vuoden vanha Telian Liittymä Plus. Läpinäkyvän operaattorilogon olen hakenut WAP:illa http://vlk.as/logo-osoitteesta, mutta enää sen käyttö ei onnistu.

  Telia-DNA:n nettisivujen mukaan toistaiseksi värilogot eivät toimi 2G:n verkossa, onko nyt tulkittava niin, että tämä läpinäkyvä logo on 2G-verkon silmissä värilogo?

  Onko taustakuvan päälle ilmestynyttä operaattoritekstiä vain siedettävä, vaiko saako jollain keinolla läpinäkyvän logon päälle.

  Asiakaspalveluunkin soitin, mutta siellä nyt ei "yllättäen" osattu sanoa juuta eikä jaata...
   
 2. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Operaattorilogo näkyy vain kotiverkossa. Kotiverkoksi on määritelty kortille 24403 eli Telian oma verkko. Näinollen logoja ei saa nykyisillä korteilla näkymään.
   
 3. Sami

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  938
  Tykkäykset:
  1
  Kuitenkin Telia-DNA:n nettisivujen mukaan operaattorilogon saa vanhoillakin korteilla näkymään. Lainaus sivuilta:

  "Jatkossa uusi logo tilataan LOGO2-tyyppisellä hakusanalla, jolloin logo tulee 2G:n verkkoon. Edellä mainitulla tavalla voit tilata logoja seuraavilta sivustoilta: Buumi.net, maf.fi ja haksu.net."

  ja edelleen:
  "Huom. Värilogoja ei voi tilata 2G.n verkkoon toistaiseksi"

  Eli tästä voisi ymmärtää, että "vieraassakin" verkossa operaattorilogon saa näkymään...? Ja jatkossa jopa värilogon...

  En vain ole löytänyt mistään LOGO2-tyyppistä hakusanaa (mitäköhän sekin tarkoittaa) läpinäkyvälle operaattorilogolle Series 40-puhelimiin.
   
 4. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Jos tilaat logon dna:n liittymällä niin se näkyy oikein vaihdettuasi telian kortin takaisin. Tuolla "logo2" -komennolla todennäköisesti "pakotetaan" palvelu lähettämään tilaajalle 2G-verkon tunnus huolimatta siitä että korti lähettää telian verkon "tunnisteen" palvelulle. Normaalistihan palvelu tarkistaa (jostain viestin "headereista" tai sen sellaisista, en tarkemmin tunne tuota) minkä operaattorin kortilta tilaus on tehty ja lähettää asiakkaalle sopivan logon. Selittää myös sen miksi logo "häviää" kun vaihtaa toisessa verkossa toimivan operaattorin kortin puhelimeen.
   
 5. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Eli värilogoja ja läpnäkyvän operaattoritunnuksen voi ladata laittamalla dna:n kortin sisään ja lataamalla sillä logon. Tavanomaisen mustavalkologon voi tilata tuolla LOGO2 tekniikalla.
   
 6. Sami

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  938
  Tykkäykset:
  1
  Kiitoksia vastauksista. Täytyypi lainata joltain aitoa DNA-korttia ja kokeilla sillä...
   
 7. btdt

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  18/8/03
  Viestit:
  26
  Tykkäykset:
  0
  Värilogot ovat aivan tavallisia GIF- tai JPEG-kuvia, ja niissä ei sen kummemin ole mitään tietoa että missä verkossa se logo tulisi näyttää. Ne näkyvät siis ainoastaan kun puhelin on kotiverkossa eivätkä missään muualla roamatessa - eli kun siirtyminen 2Gn verkkoon on valmis niin värilogot eivät vain yksinkertaisesti toimi enää.
   
 8. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Logot näkyvät siinä verkossa joka on kyseiselle logolle määritelty, logon mukana tulee verkkotunnus jonka perusteella puhelin näyttää logon määrätyssä verkossa. Sillä ei ole merkitystä onko verkko kotiverkko tai joku muu.
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Näin siis "vanhoissa" sms pohjaisissa logoissa, värilogoissa ei tule mukana verkkomäärityksiä, verkko milloin logo näkyy määräytyy vastaanottaessa, mallista riippuen joko sen mukaan missä verkossa juuri silloinollaan tai mitä SIM kertoo.
   
 10. btdt

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  18/8/03
  Viestit:
  26
  Tykkäykset:
  0
  Kuten sovelias tuossa ehtikin jo kommentoida, kyse oli siis värilogoista.

  Täytyy huomioida myös se että uudemmat (värinäytölliset) Nokiat eivät toimi kuten vanhemmat puhelimet - vaikka logon mukana se verkkoinformaatio tuleekin ei puhelin suostu edes tallentamaan logoa mikäli logon verkkotunnus ei vastaa kotiverkon tunnusta, eli puhelin toimii vanhojenkin logojen kanssa kuten värilogojen.

  Kyseessä on kuitenkin jotain mikä on kuitenkin helposti softapäivityksellä korjattavissa Nokian toimesta ja ehkä on jo korjattukin.
   

Jaa tämä viestiketju