Teleyritysten tarjottava ulkomailla surffailuun saldorajaa

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja IngenioX, 25/2/10.

 1. IngenioX

  IngenioX Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/7/07
  Viestit:
  242
  Tykkäykset:
  11
  Puhelinmalli:
  Honor 7, SG K Zoom ja "pari" muuta..
  Mitenkähän hyvin operaattorit tiedottavat tästä mahdollisuusdesta asiakkaille? Ja toimiikohan tuo todellisuudessa? Maanantaihin on lyhyt aika.
   
 2. IngenioX

  IngenioX Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/7/07
  Viestit:
  242
  Tykkäykset:
  11
  Puhelinmalli:
  Honor 7, SG K Zoom ja "pari" muuta..
 3. Testailija

  Testailija Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/12/04
  Viestit:
  1553
  Tykkäykset:
  62
  Puhelinmalli:
  Lumia 950
 4. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29295
  Tykkäykset:
  7542
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Mitenkäs tuo nyt sitten käytännössä toimii? Eikös ulkomaan roaming tule pienellä viiveellä?
   
 5. bhoys

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/4/08
  Viestit:
  50
  Tykkäykset:
  0
  Käytännössä ulkomaan roaming kuitenkin saadaan melko reaaliaikaisesti näkyviin, mutta ongelma onkin juuri laskutuksessa ja etenkin siinä että datahinta ei ole sama kaikissa verkoissa. Eli laskutus laahaa perässä...

  Saas nähdä saako mikää firma ko. rajaa toimimaan kunnolla koska esim. 3g verkossa jos puhelinta/mokkulaa käyttää esim. lataamiseen 50€ tulee vastaan minuuteissa, tuskin kenenkään operaattorin esim. saldoraja toimii noin nopeasti. Yleisestihän viive on n. 12-24 riiipuen liikenteestä...
   
 6. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Saavat aivan varmasti jos lainsäätäjä vain motivoi saamaan. Mikä tahansa on operaattoreille ylitsepääsemättömän vaikeasta, jos se meinaa käydä omalle rahapussille.

  Kovastihan tälläkin foorumilla on menneisyydessä voivoteltu kuinka vaikea asia operaattoreille on ja kuinka megalaskut ovat täysin oikeutettuja. Nyt kun motivaatio tulee kohdalleen lainsäätäjän toimesta niin hupsista se ei enää mikään ongelma olekaan ja asia hoidetaan vähin äänin kuntoon.

  Jos se ei muuten onnistu niin tekevät vähän järkevämpiä sopimuksia roamingdatasta keskenään, että vaikka 24h jaksolla ei yli 50€ laskuteta, tuossakin on kuitenkin kata kovasti kohdallaan, mutta poistaa nämä poskettomat henkilöauton hintaiset leffalataukset mahdollisuuksista.
   
 7. Matta

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/07
  Viestit:
  198
  Tykkäykset:
  0
  Eikös nykyisinkin ole jo pakko saada oikeat hintatiedot ulkomailla. Eli kun kytkeydyt verkkoon, tulee tekstari missä on puhe/sms/mms/datahinnat siinä verkossa ja omalla liittymällä. Eli periaatteessa tuo tieto pitäisi olla suht reaaliaikaisesti olemassa, jos se varsinainen datakulutus tulee "ajoissa". Eihän tuosta reaaliaikaista/sentin tarkaa varmaan millään saa, mutta ehkä 50e raja estää ainakin satojen (tai viimeistään tuhansien) eurojen yllätyslaskut. Mielenkiintoiseksi menee myös vastuukysymykset, eli jos/kun rajat ylittyy niin kuka vastaa?

  Täytyy silti muistaa että kaikki tämä kustannetaan meidän kukkaroista. Vaikka on hyvä, että regulaattori asettaa pelisäännöt ja pakottaa löytämään ratkaisut, on kaikkien etu jos asiat tehdään hosumatta. Tässä on kaikki kunnon sotkun ainekset missä rahaa palaa.
   
 8. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Sotku voi tulla, mutta kustannuksia ei juurikaan jos operaattorit eivät niitä itse itselleen aiheuta tappelemalle keskenään. Fakta on että tuo 50€ helposti enemmän kuin kattaa kustannukset mitä asiakas voi dataa siirtämällä ulkomailla aiheuttaa. Niinpä vaikka raja ei pitäisi ja laskua tulisikin 10 000€, vaikka antaisivat kevyen 9950€ alennuksen niin ovat voitolla silti, ei tuosta suinkaan tulisi operaattorille kustannuksia elleivät itse ole huonoon soppariin nimeään alle laittaneet. (Ja tässäkin tapauksessa vastaavasti toinen operaattori saa ilmaista rahaa).
   
 9. bhoys

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/4/08
  Viestit:
  50
  Tykkäykset:
  0
  Pakko kyllä myöntää että en ole varma, siis puheluhinnat esim EU maissa ovat vakiot, mutta en nyt varmasti muista kuinka datasiirron hinta ko. viestissä ilmaistaan? Joku joka viimeaikoina ollut ulkomailla ja jolla on viesti tallessa kertonee..myöskään maan sisäisessä verkossa operaattorin vaihtuessa en ainakaan muista että uusi roaming viesti tulisi??? Mutta joo niin reaaliaikaiseksi todennäköisesti rajoitusta ei saada jos menee "normaalin" roaming laskutuksen kanssa samalla tavalla. Yksi vaihtoehto tietysti on rajata siirtoraja johonkin tiettyyn tiedonsiirtomäärään ja yhdenmukaistaa hinnat...
   
 10. Matta

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/07
  Viestit:
  198
  Tykkäykset:
  0
  En ole ihan varma mitä tarkoitat, mutta tuskinpa noissa roaming sopimuksissa on muita kuin niitä "huonoja sopimusta". Eli roamingoperaattori myy kotioperaattoreille nimenomaan kaistaa, ja aika neuvottelija pitää olla että saa sinne 50e laskutuskaton. Kyseessä on kuitenkin noille "roamingvoittoverkoille" miljoonabisnes ja pitävät siitä kynsinhampain kiinni.

  Mutta tuo pointtisi on silti ihan validi, ja mielestäni parempi ratkaisu olisikin ollut asettaa tuollainen katto vierailuverkon puolelle. Eli sieltä ei saa veloittaa kuin tietyn päivämaksimin, minkä jälkeen vaikka rajoitetaan kaistaa. Tuon kaltaisia tuotteita on kuitenkin monilla tarjolla. Nykymallin heikkous on nimenomaan tuon vastuun epämääräisyys, eli kun homma ei toiminut niin kenen vika ja kuka maksaa.
   
 11. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä se on se vieraan valtion roaming-operaattori, joka sen käytön laskuttaa ja paikallinen kotimainen operaattori ottaa asiakassuhteen vuoksi pienen katteen ja laskutuslisän. Voitolle se kotimainen operaattori ei alennuksia myöntäessä voi jäädä mitenkään vaikka data oliskin kustannuksiltaan ilmaista vieraan maan operaattorille. Aivan yhtälailla luottokorttilasku on esim. Luottokunnan ja sen asiakkaan tilitettävä vaikka kohdemaassa myyjän myyntikatteet olisivat kuinka kohtuuttomat tai tavara kovin kallis, jos se ei vaan paikallisen lain vastaista ole ja kauppa muuten tehty mallikkaasti.
  Kyseinen saldoraja koskee vain eurooppalaisia operaattooreita ja eurooppalaisilla operaattoreillahan on jo käytössä säädetty maksimihinta roaming-dataliikenteelle.
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  9090.9e euron netto roaming lasku, + 10% katetta ,jolla katetaan perusinfraa, laskutus, selvittely ja luottotappiot., eli 10 000e plus alv 22%, eli 12 200 euroa.

  50e sitova laskutuskatto maksullisena palveluna, 2e/kk hintaa.... ei tuota ehkä makseta.

  Mutta jokatapauksessa jonkimoinen data roaming leikkuri olisi tervetullut palvelu. ilman että roaming määrät vähenisi. Moni joilla roamingdata esto voisivat sen purkaa ja ei haittaisi vaikka data roaming toimisi vain osassa verkkoa.
   

Jaa tämä viestiketju