Tele TeleFinland vai jokin muu liittymä?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Rimpera, 12/8/09.

 1. Rimpera

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/1/06
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  Avaanpa uuden ketjun, jos modet katsovat aiheettomaksi, niin saa lukita.

  Olen hylkäämässä Soneraa 14 vuoden yhteiselon jälkeen, nyt kun sain Kestoetusopimuksen lopultakin purettua ennen kuin se olisi uusittu automaattisesti. Sopimuskausi loppuu kuukauden päässä. Tällä hetkellä minulla puhepaketti joka sisältää 200 min + 50 sms = 17,80 euroa(ei enää myynnissä).

  Puhelimen käyttö minulla ei ole kovin suuri ja uudeksi liittymäksi olen ajatellut hieman nykyistä enemmän puhetta ja viestejä sisältävän liittymän. Parhaimpana vaihtoehtona pidän tällä hetkellä: TeleFinlandin puhepaketti 250min + tekstaripaketti 100 sms = 15,89 euroa/kk.

  Puhelimeksi saattaisin ehkä ottaa 6220 classic:n 5€/kk tai jonkin muun. Tuossa 6220:ssa hinta ei ainakaan tunnu pahalta, mutta sitoutuminen 24 kuukaudeksi arveluttaa Soneran monen vuoden sitouttamisen jälkeen.

  Nyt haluaisin kommenttia:

  Onko TF minulle hyvä valinta vai jokin muu? Ei ainakaan kukaan operaattori tuota hinta alita?

  Onko TF yleisesti kuinka luotettava verrattuna Soneraan tai muihin operaattoreihin?

  Toivottavasti joku vaivautuisi vastaamaan ja vääntämään rautalangasta tällaisia perusasioita.
   
 2. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Tele on ihan luotettava, verkko on sama mitä olet tähän asti käyttänyt.

  Yksi edullinen pakettivaihtoehto olisi Saunalahden Tuplapaketti+, 500min+100sms 19,90e/kk ja joka neljäs kuukausi maksuton eli laskennallinen kk-hinta n. 15e/kk. Liittymä ei ole määräaikainen. Liittymässä on mukana etuohjelma, josta lisää http://saunalahti.fi/etuohjelma/
  Saunalahti toimii Elisan verkossa.
   
 3. Testailija

  Testailija Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/12/04
  Viestit:
  1553
  Tykkäykset:
  62
  Puhelinmalli:
  Lumia 950
  Dna Toivo tai Dna Lahja ynnä siihen päälle toi mainitsemasi luuri 4€ / kk.
   
 4. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  Voit laittaa nuo mainitsemasi puhe- ja sms-määrät puhelinmallin kera esim. www.kilpailuttaja.fi-sivulta löytyvään eri matkapuhelinliittymiä vertailevaan gsm-laskuriin ja katsoa, mikä olisi edullisin vaihtoehto. Joka tapauksessa vaihto Sonerasta Telefinlandiin on varmasti askel edullisempaan suuntaan ja verkko pysyy samana.

  Tuo Saunalahden Tuplapaketti-tarjous on myös hyvä siinäkin mielessä, että tarjous on voimassa niin kauan kuin kyseistä puhepakettia käyttää.

  Kannattaa huomioida myös Telefinlandin ja Saunalahden max 1 euro päivässä -puheaikatarjoukset. Jos vaikka puhut silloin tällöin yhteensä yli 15 min päivässä (vaikka pari tuntia) niin sinulta laskutetaan vain max euro koko päivän puheluista.
  Posted via Mobile Device
   
 5. Kaameli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/8/09
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Yksi asia mikä kannattaa huomioida telefinlandilla on heidän datalaskutuksensa. Heillä on myös tämä Soneran päätön 90 senttiä/alkava tunti. Eli jos käytät vain vähän datapalveluja se maksaa aivan tuhottomasti.

  Jos et käytä dataa lainkaan telefinland toimii mutta jos katsot vaikka bussiaikatauluja kerran pari viikossa tai painat vahingossa väärää nappia puhelimessa homma tulee aivan tajuttoman kalliiksi heillä ilman 9.90/kk sopimusta.

  Muilla operaattoreilla kai vielä laskutetaan datan määrän mukaan joka on huomattavasti halvempaa nopeisiin pieniin nettikäynteihin.
   
 6. Siniviiva

  Siniviiva Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/1/05
  Viestit:
  3037
  Tykkäykset:
  109
  Teleltä löytyy pienempään käyttöön myös "nettipaketti", joka sisältää 30 mt tiedonsiirtoa hintaan 4,90 €/kk. Itselläni riittää Soneralla vastaava 20 mt:n paketti mainiosti. Mutta tätähän kysyjä ei tarvinnut, kuten ei myöskään kohta jonkun esille nostamaa tekstiviestejä ulkomaille. Mitähän vielä...
   
 7. Kaameli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/8/09
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  jep, tuollainen 4.90/kk löytyy myös telefinlandilta.

  Kysyjä suunnitteli Nokia 6220 classic:in ostamista ja ajattelin varoittaa jos ajatuksena on käyttää sen data ominaisuuksia. Itselläni kun oli ajatusksena että voisin joskus jotain pientä puhelimella katsoa. Mutta tuolla 90 sentin hinnoittelulla nyt etsin tapaa kytkeä kaikki dataominaisuudet pois ettei tule vahingossa laskuja kun tuntuu löytyvän läjä ikoneja jotka yllättäen rupeavat nettiin yhteyttä ottamaan ja taas napsahtaa 90 sentin lisälasku... Onneksi tuli kuukaudeksi ilmaiseksi tuo 30 mt paketti niin ei ole kauheeta kiirettä. Täytyy vain ensi kuuksi kytkeä sitten kaikki data pois.
   
 8. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  Mielestäni varoitus oli ihan aiheellinen, koska uusimmissa älypuhelimissa tosiaan löytyy kaikenlaisia pikakuvakkeita yms. joita klikkailemalla helposti voi tietämättään kerryttää puhelinlaskua. Kaikki eivät edelleenkään ole experttejä kännykänkäytössä. Itsellenikin uusi tieto, että Telefinlandikin veloittaa perusmaksuna liki euron tunti. Ja kuten mainitsit, niin ulkomaille lähetetyistä tekstareistakin joutuu maksamaan extraa Dnahan ja Saunalahteen verrattuna. Pikku asioita, mutta kannattaa huomioida. Pienistä puroista syntyy suuri joki.

  PS. Saunalahti varoittaa tämän asian tiimoilta aiheellisesti sivuillaan uusimmassa tiedotteessaan.
  Posted via Mobile Device
   
 9. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Samalla tavalla on aiheellista varoittaa että jotkin operaattorit veloittavat mm paperilaskusta ja vastaajasta euroja.

  Tälle tielle kun lähdetään niin varoitettavaa löytyy vaikka kuinka - joten olisikohan helpompi että kysyjä tutustuu tarkkaan tutustuu operaattoreiden palveluihin heidän sivujensa kautta :)
  Täälä voidaan sitten kiistellä kuka painelee nettinappia vahingossa ja kuka käyttää vastaajaa.
   
 10. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  Intouduin toden teolla etsimään eri operaattoreiden tarjouksia koska perheen sisällä vapautui myös yksi liittymä kytkystä, ja Telellä silmään pisti seuraavat:
  - puhelimen toimitusmaksu 0 euroa
  - puhepaketin tilaajalle 1000 tekstaria ilmaiseksi seuraavat 12 kk
  - nettipaketti 30 mt 0 eurolla kuukaudeksi.

  Lisää löytyy www.tele.fi -> tarjoukset.
  Posted via Mobile Device
   
 11. kimmo Vieras

  0   0   0

  Vaikka Soneran/Telen datatunti määrätyssä käytössä saattaakin olla ihan asiallinen ja hinnoittelu passeli, niin silläkin pystyy vahingossa ja tarkoituksettomasti tekemään itselleen kohtuullisen laskun. Siinä mielessä itse näen varoituksen ihan aiheellisena, vaikkei sitä suoraan olisikaan kysytty.
  Ulkomaan tekstarit sitten ovatkin jo mielestäni eri asia kokonaan..toki hinta kovempi kuin muilla operaattoreilla, mutta niitä tuskin "vahingossa" kukaan lähettää ja jos kysyjällä olisi ollut tarvetta niitä lähetellä, niin eiköhän olisi asiasta kysynyt/maininnut.
  Jännä miten eri tavalla ihmiset näkevät saman asian..siinä kun toinen näkee asiallisen varoituksen, niin toinen näkee täysin selvän mainoksen.
  PS onko kiinteähintainen gprs-yhteys "mobiililaajakaista", vai tuleeko sen kanssa jotain ylimääräisiä kustannuksia?
   
 12. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  Mielestäni "varoitus" tahattomasta datasiirrosta ja sen maksullisuudesta on ihan paikallaan, operaattorista riippumatta. Kuten täällä on jo useasti todettu, niin uusimmat älypuhelimet ovat useimmiten valmiita nettikäyttöön suoraan paketista otettaessa. Ja operaattorin asetuksetkin tulevat näppärästi luuriin asetusviesteinä. Parempi mielestäni kertoa uusien puhelimien käyttäjille asiasta kuin vaieta, ja sitten vastailla vihaiseen palautteeseen tyyliin "en minä tiennyt, että tuota klikkaamalla joudun jotain maksamaan"ja kuuntelemaan samaa litaniaa miten asiakas maksumieheksi jouduttuaan kiroaa operaattorin ja kertoo vaihtavansa heti kilpailevalle operaattorille. Mielestäni hyvä juttu että oma operaattori tuo asian omille asiakkailleen tiedoksi - ehdottomasti askel parempaan suuntaan.
  Posted via Mobile Device
   
 13. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  Ulkomaan tekstarit mainitsin, koska Siniviiva asian toi esille. Näitä viestejä kun lukevat muutkin kuin tämän ketjun aloittaja.

  Toki jos keskustelua halutaan rajoittaa, niin voihan tällaisten kysyjille suoraan todeta että katso itse operaattorien sivuilta hinnat ja vertaa sieltä...
  Posted via Mobile Device
   
 14. Kaameli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/8/09
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Minkäslainen hinnoittelu tuossa on Telefinland vs DNA vs Saunalahti? Vanhempani kun lähettävät usein paljon tekstiviestejä ulkomailta niin tämä voisi olla oleellinen heille. Enkä ainakaan minä olettanut että hinnoissa on jotain eroja.
   
 15. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  Ulkomailta lähetetyt viestt veloitetaan roaming-hinnaston mukaisesti, ulkomaille lähetetyissä on sitten edellä mainittua eroa.
  Posted via Mobile Device
   
 16. kimmo Vieras

  0   0   0

  No jos asian tuon vuoksi halusit tuoda esille, niin uskoisin/väittäisin että mainittu täällä foorumilla jo "muutamaan" kertaan..miksei aloittaja lukenut sieltä?
  Olettaahan sitä ei markkinataloudessa kannata, vaan pitää ottaa selvää..eiköhän vanhempasi ole asian selvittäneet, jos paljon matkustelevat. Tekstiviestit maksavat ymmärtääkseni joko 13c, tahi 29c/kpl riippuen maasta missä oleskellaan.
   
 17. Siniviiva

  Siniviiva Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/1/05
  Viestit:
  3037
  Tykkäykset:
  109
  Tuohon nettipakettiin saa sitten eurolla ihan käyttökatonkin jos on isompi pelko persiissä.

  Muutoin näistä "varulta" esiin tuotavista seikoista olen sitä mieltä, että jos kysyjä kysyy hyviä kesärenkaita, niin turha siinä on alkaa kehumaan nastarenkaita ja varulta moittimaan kitkoja pelkästään sen vuoksi, että "lukeehan näitä muutkin"...
   
 18. Testailija

  Testailija Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/12/04
  Viestit:
  1553
  Tykkäykset:
  62
  Puhelinmalli:
  Lumia 950
  Taas yksi keskustelu, jossa vastaus otsikon kysymykseen riippuu täysin käyttötarpeesta. Itselleni ei esim. tulisi Saunalahti kysymykseenkään, kun sen liittymiin ei tule viestit perille eräästä maasta, missä minulla on paljon tuttuja.

  Tämä vain esimerkkinä, miten oma käyttötarve ratkaisee koko asian eri tavalla kuin jollekin toiselle käyttäjälle.

  Toki tällainen keskustelu valottaa eri näkökulmia kysyjälle, joka haluaa valaistusta omaan liittymävalintaansa.
   
 19. Kaameli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/8/09
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Niin siis 4.90 maksaa tuo 30 Mt/kuukausi. Jos käytät yli 30 Mt maksat uuden 4.90 aina jokaiselta 30 Mt:ltä. Jos rajoitat käytön 30 Mt:hen menää tästä extra euro eli siis 5.90/kk. Ja rajaton maksaa 9.90/kk. Ja ilman mitään sopimusta 90 senttiä alkava tunti.

  Parempi esimerkki olisi että joku hakee hyvää autoa kaupunkikäyttöön ja sitten hänelle varoitetaan ettei auto muuten kulje yli viittäkymppiä jos joskus sattuu kaupungin ulkopuolella käymään.
   
 20. kimmo Vieras

  0   0   0

  Parempi esimerkki olisi kun jokainen lukee sieltä operaattorin hinnastosta ne hinnat ja pohtii sitten miten itse käyttää puhelintaan.
  Nämä stanan autovertailut ottaa kyllä minua niin pattiin, että kohta menee otsasuoni ja se ei tiedä hyvää.
  Sovitaan nyt ihan aiukuisten oikeesti, että jos sun tarvii imuttaa jennajamesonavi (235mt), niin se onnistuu nätisti soneran datatunnilla, kun taas jollain toisella operaattorilla siitä voi tulla kallis leffa.
  Jos taas olet erittäin tärkeä henkilö ja sinun on ehdottomasti pakko katsoa 4n minuutin välein onko uutta viagra-tarjousta tullut spostilaatikkoosi, tahi hesarin etusivuwidgetin haluat päivittymään 2 minuutin välein, ettei vaan joku tärkeä uutinen mene ohitsesi, niin kenties joku toinen datahinnoittelu paremmin itsellesi sopiva.
  Eiksjoo?
   

Jaa tämä viestiketju