Tele TeleFinland Nettitunti korvaa 4.8.2009 alkaen nykyisen GPRS Peruspalvelun

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja sorsa, 5/5/09.

 1. sorsa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/2/03
  Viestit:
  430
  Tykkäykset:
  0
  http://www.tele.fi/files/Tele.fi/v2/Asiakasedut/Asiakastiedotteet/Asiakastiedote0509.pdf
  "Nettitunti on uusi kuukausimaksuton peruspalvelu, jonka ansiosta tiedonsiirron kustannusten ennakointi on nykyistä helpompaa myös satunnaiselle surffaajalle: Tiedonsiirrosta veloitetaan käytetyn ajan mukaan 0,90 €/alkava tunti (enintään kuitenkin 6,90 €/päivä). Palvelu tulee automaattisesti käyttöön 4.8. kaikille asiakkaillemme, joilla ei ole muuta tiedonsiirtopalvelua käytössään (korvaa GPRS Peruspalvelun), eikä voimassaolevaa määräaikaista sopimusta. Etusopimus-, Koko Paketti- ja puhelinpaketti -asiakkaille uusi hinnoittelutapa astuu voimaan meneillään olevan sopimuskauden päättyessä."
   
 2. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2172
  Tykkäykset:
  143
  Puhelinmalli:
  Z5C
  Ja satunnaiskäyttäjät kiittävät;)
   
 3. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  riippuu kait käytöstä aika rajusti. Tiedän muutamiakin kavereita jotkat Soneran tunti palvelulla käyttävät puhelinta 'hätä' nettikoneena, tunnissa ehtii hyvin tarkastella mailit ja päivittää itsensä kartalle maailman menossa jos vaikka mökillä on, eikä maksa kuin sen 90cnt.

  Mutta kuten sanoin, riippuu käytöstä todella rajusti mikä hinnoittelumalli on se paras - itse otin jokin aika sitten rajattoman, eipä tarvi yhtään säästellä tai miettiä kun latailee vaikka google mapsin karttoja. Onko se vajaa 10e sitten paljon vai vähän siitä helppoudesta, jokainen päättää itse.
   
 4. Saukki Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2966
  Tykkäykset:
  0
  Hyvät puolensakkin tuollaisessa hinnoittelumallisa on, mutta tosiaan kaikille ei varmasti sovi. Jos esim. tykkää tarkistaa sähköpostit päivittäin puhelimella eikä juuri muuta käyttöä ole niin 90 c/per tarkistus on aika kova hinta. Tekee kuussa 27 e/kk kun aijemmin on selvinnyt todennäköisesti muutamalla eurolla.
   
 5. Noma

  Noma Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/8/03
  Viestit:
  5502
  Tykkäykset:
  26
  Puhelinmalli:
  Nexus 5
  A-GPS vasta yllättäviä laskuja tekeekin. 90snt/fix on aika kallista.
   
 6. Matta

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/07
  Viestit:
  198
  Tykkäykset:
  0
  Totta tuokin. Itselleni (vaikka luulen siis asiasta jotain tietäväni) Nokia Maps ja A-GPS aiheutti yllätyslaskun ulkomailla vaikka oli kaikki kartat etukäteen ladattu ja sovellus offline moodissa.

  Silti tuon tuntihinnoitelun paras puoli on, että nekin jotka eivät erota megoja hertseistä ymmärtävät tuon. Vielä kun vaan ymmärtäis koska dataa tulee käytettyä...
   
 7. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2172
  Tykkäykset:
  143
  Puhelinmalli:
  Z5C
  Kyllä hekin varmaan ymmärtävät sitten kun ensimmäisen laskun saavat;)

  Muutama kymmenen kt/päivässä parilla yhteyskerralla = 1-2€/kk vs. sama uudistuneella ja "selkeällä" hinnoittelulla = stanan kallis.

  Itsekin tarkistan puhelimella postit ja käyn verkopankissa tarkistamassa saldon tms. aina kun tarvetta on, eikä dataa silti liiku juuri lainkaan.

  Ainoa motiivihan tuossakin lienee psykologinen, eli yritys saada mahdollisimman monta ottamaan paketin, jolloin voidaan näppärästi laskea asiakkaat*paketit=monthly profit.
   
 8. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Veikkaan että aika moni tulee saamaan yllärilaskun tuon takia, ja jopa vaihtamaan operaattoria. Väitän kuitenkin, että huomattavasti enemmän on niitä, jotka joskus satunnaisesti tarkistelevat uutisotsikot luurillaan, kuin niitä jotka satunnaisesti käyttävät läppärillä nettiä matkapuhelimen läpi, tarvitsematta kuitenkaan sitä niin usein, että pakettihinnoittelu kannattaisi. Soneran leirissä on kuitenkin pieneen peruskäyttöön ylivoimaisesti kalleimmat datapalvelut tämän jälkeen.

  Toki joillekin hyvä, mutta negatiiviseksi muutokseksi laskisin. Pitääkin varottaa muutamia vähemmän matkapuhelintietoisia jotka TeleFinlandilla ovat, ja eivät varmasti joko a) huomaa tuota muutosta ennen kuin laskusta tai b) ymmärrä mitä se tarkoittaa.

  Kyllä tämä haiskahtaa vähän samalta kuin minuuttihinnoitteluun siirtyminen, muka siksi että käyttäjän olisi helpompaa arvioida puhelun hintaa.
   
 9. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Aina voi tietysti veikata ja väittää, mutta lopputulosta me "tavalliset" ihmiset tuskin saamme niin tarkasti tietoomme että voisimme varmaksi sanoa. Yrityksen osavuosikatsauksesta voi toki jotain päätellä, mutta harvemmin sielläkään lukuja niin tarkasti ruoditaan.

  Vaaranpaikkoja toki löytyy, esimerkiksi Nomadicin mainitsema A-GPS on yksi sellainen, joka varmasti tuottaa ikävän yllätyksen ahkerasti käytettynä jos ei ymmärrä palvelun toimintaa ja operaattorin laskutusperusteita.

  Jos pienellä peruskäytöllä tarkoitetaan sähköpostia ilman liitetiedostoja ja WAP / tekstipohjaisten sivujen selailua niin olen samaa mieltä. Mikäli pieneen peruskäyttöön sisältyy satunnaista www-sivujen selailua luurin nettiselaimella tai sähköpostin liitetiedostojen käsittelyä ei homma olekaan yhtä selkeä.

  Olen samaa mieltä. Liikkumavara "tuntidatan" ja datapaketin välillä hinnoittelussa on niin pieni, että tällä muutoksella asiakas käytännössä joko pakotetaan ottamaan paketti tai maksamaan samoista yhteyksistä enemmän.
   
 10. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Eikös tuo muuten tarkoita mukavasti myös sitä, että jos jollakin on pakettidatan asetuksista määritetty "automaattisesti" "tarvittaessa" sijaan, niin TF kiittää tästä valinnasta lähettämällä 200€ laskun kuukauden päästä.
  Tuo "automaattisesti" saattaa muuten kuulostaa oikein hyvältä tietämättömän korvaan "pistetään automaatille niin ei tarvitse itse huolehtia".

  Tässä myös mukava käytännönjäynä ei-niin-kännykkätietoisille (pian entisille) ystäville. Tunnen itsekin muutaman jotka eivät varmasti huomaisi mitään ennen ensimmäistä laskua, korkeintaan kiroaisivat akun heikentynyttä kestoa.
   
 11. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Ei tarkoita. Tuo ns. GPRS always on -tila viittaa yhteyden muodostamistapaan eikä se vaikuta laskutukseen.
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Vaikka osa Telen liittymän haltiosta on tämän tuntidatan karmeuden kokenut Soneran orginaali liittymillä, en epäile lainkaa että ikäviä yllätyksiä siltikin tulee. jos asiakas ei ymmärrä vaihtaa operaattoria.


  Totta, ei ole selkeä.

  Sonera tuntidataa on käsitelty monetkerrat, laajasti todettu asiakkaan kannalta sopimattomaksi, harvoja lähes teoreettisia poikkeuksia lukuunottamatta.

  Sori negatiivinen tilitys...

  Nykyisenmallinen tuntidata on monelle suuri rajoite alkaa käyttämään palveluita ja kehittyneitä laitteita.

  Kuvittele myyntitilannetta, reilu ja rehti myyjä joutuu varoittamaan Soneran tuntudatasta, GPSn käyttä maksaa euron aloitus (h), jo yksinään tämä asia aiheuttaa sen että kuvaaminen maksaa euron alkavatunti (Gps tagit), Sport tarcker, selaimen pikanappia ja lukuisat monet muut kehittyneet sovellukset.

  No eihän noista kannatta Soneran myyjän varoittaa ja tiedottaminen jää kilpailijoiden harteille.

  Jos käyttäjä ei tiedosta tuota miinaa, on kuvio selvä seuraavan laskun jälkeen, mikä ei tosin ainakaan nosta asiakaspysyvyyttä.

  Jos asiakas homman hanskaa, eli tiedostaa että kaikkia voi maksaa euron alkavatunti ja ei kokeile mitään, tämä passivoi käyttäjää kaiken uuden kokeilemiseen, asiakkaiksi valikoituu entistä seniilimpiä asiakkaita, niiden varaan en oikein tulevaisuutta laskisi.

  Mihin katosi TSn pomon lupaus että Suomessa taistellaan markkinaosuudesta, onko tämä viesti että halutaan olla kakkosia ? seuraus on vaihtuuvuus kasvaa, uusasiakashankinta vaikeutuu.
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kuten Veppis sanoi, niin tuolla ei asiankanssa mitään tekemistä. mutta varmasti aiheuttaa asiakkaissa epätietoisuutta ja pelkoja.

  Tästä aasinsilta palvelun hyvään puoleen, kotimaassa ei GPRS data siirrosta voi saada paljoa yli 200 euron laskua, tosin sen voi saada myös erittäin pienellä perus käytöllä. tuo reilu 200e tarkoittaa vajaan kahdenvuoden kk flat dataa....

  200e lasku voi tulla jos luurissa email asetukset jotka hakee vain päivisin tunninvälein, joillain ns. koneliittymiä jotka generoivat pientä GPRS liikennettä, toisella jokin pieni softa jaka hakee säätietoja tai jotainmuuta infoa, ehkä vain tarkistaa softapäivitysten olemassa olon.

  Toivottavasta (hehe) operaattori varoittaa (laskee haarukan) asiakaskohtaisesti kuinka paljon data lasku muuttuu.

  **********************
  Kuvittelin että Sonera olisi tässä Telen liittymässä korjannut Sonera data tunnin virheet ja tehneet max euron tunti hintakaton TELEn perus GPRSään (+ max 7e /d), jolloin tuote olisi ollut erittäin asiakaslähtöinen, ei kenelläkkään haittaa (* ja rohkaissut käyttäjiä kokeilemaan ja käyttämään palveluita.

  (* naivisti uskon että siitä olisi myös operaattorille pitkällä tähtäimellä hyötyä, vaihtuvuuden alenemisena ja mah. käytön lisäntyminen generoisi pysyvää liikevaihtoa joka kumoisia "pissimis rahastuksen tuoton".
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Koska Telen liittymiin puheluiden aloitusmaksu ja minuuttihinnoittelu.

  No Flat on silloin jo varmaan käytössä.

  Tele + Tuntidata on yhdessä asiassa hyvä. repunpohjalle mokkulaan varalle. pieni kk maksu ja jos varsinaista käyttöä ei ole tiedossa, on kuitenkin mukana dataliittymä jolla voi tunnin pari käyttää kohtuu kustannuksin.

  Kilpailijoina lähinnä tietyt prepaid liittymät, Tele voittaa laskutusliittymän tietyn helppouden kanssa (ei tarvitse latailla, eikä tila SMSllä flat dataa), mainitut prepaid liittymät hakkaa sitten 3G peitossa ja datan nopeudessa, mennen tullen, prepaid tuo myös omaa riskittömyyttä, voi heittaa vaikka kaverille.
   
 15. Nupogodi

  Nupogodi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  61   0   0

  Liittynyt:
  1/1/09
  Viestit:
  2171
  Tykkäykset:
  63
  Puhelinmalli:
  Lumia 520 & 1020
  Ja kun kerrot tuon vaikkapa kuukaudessa 20 kertaa niin hyvin edulliseltahan se vaikuttaa satunnais kuluttajalle =)
  Erään toisen operaattorin mainoksessa todettiin aiemmin et "ihanan kallista", nyt sitä slougania voi lienee käyttää tässä tapauksessa ihan realistisena lausahduksena.
   
 16. samumanu Vieras

  0   0   0

  Itellä pääliittymä telefinlandilla jolla käytän satunnaisesti dataa, nykyään menee ehkä 1-2M eli max 3€. Tolla sydeemillä tulisi maksamaan vähintään 30€/kk, nyt lähti niin hyvin palvellu tf vaihtoon. Harmi ku kaikki on toimina niin kuin pitää tähän asti, ja toi 4,90€/kk kasvattaa sekin kuluja datan osalta yli kaksinkertaisesti joten en tykkää. Laskut niin pieniä et tolla on mulle iso prosentuaalinen merkitys..
   
 17. Matta

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/07
  Viestit:
  198
  Tykkäykset:
  0
  Itselläni näitä "teoreettisia tapauksia" on tullut sukulaispiirissä vastaan useampikin (ml. vaimo). Eli ihmisille jotka mielestään "eivät käytä dataa" tuo on mielestäni parempi vaihtoehto kuin 5e/mb (aika teoreettinen on tämänkin kohderyhmä). Ainakaan se iltalehti ei tule paperiversiota kalliimmaksi kun lapset/tuttavat näyttävät miten senkin voi puhelimella katsoa. Mutta tärkein etu on mielestäni juuri se, että noille ummikkoillekin uskaltaa selaimen näyttää kun ne ymmärtävät tuon "euron tunti"-hinnoittelun.

  Mutta joo, ei tuo mitenkään asiakkaan pelastus ole. Jos on ihminen kokee mihinkään dataa tarvitsevansa, kannattaa ottaa se peruspaketti. Jo pelkästään sen sähköpostin käyttö mega-hinnoittelulla voi tulla kalliiksi (kerran tunnissa á 50kt -> 180e/kk).
   
 18. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Aika raskasta sähköpostiliikennettä tarvitaan, jos 50kt tunnissa siirtyy keskimäärin 24h (useimmiten luuri ei oletuksena hae liitetiedostoja, omani ei hae edes pidempiä viestejä kokonaan, jos en niitä ala lukemaan). Ja anyway, vielä kalliimmaksi tuo tulisi tällä tuntihinnoittelulla.

  Oma luuri hakee mailit virka-aikaan puolen tunnin välein ja muuten tunnin välein. Tällä kuun ensimmäisellä viikolla on dataa tähän kulunut selvästi alle mega. Ok, sähköpostiliikenne on ollut semi hiljaista, (joku 30-40 mailia tullut tällä viikolla, puhelimesta lähetetty muutama), mutta kyllä tästä nyt silti oikean kuvan saa. Megahinnoittelulla hintaa tulisi ehkä TF:n vanhoilla hinnoilla 5€ per kuukausi, joten "vähän" heittoa tuossa 180€. (Eikä tuo 30-40 mailia per viikko yksityiskäytössä niin kauhean vähän ole, yrityskäyttäjät tuskin juuri tunti tai megahinnoittelulla liikkuvat.)
   
 19. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  No riippuu kyllä paljon siitä liikenteestä.. jos tilaa muutamaakin uutiskirjettä (tms) jotka HTML muodossa tulevat kaikkien grafiikoiden kanssa niin äkkiä paukahtaa 50kt per viesti kokoa. Tuollainen tekstiä sisältävä viesti nyt ei ole kuin pari kolme kiloa mutta pienikin grafiikka kasvattaa viestin kokoa huimasti.
  Muttajoo.. kuten aiemmin sanoin, joissain tapauksissa tervetullut muutos, joissain ei. On tuo nyt tosiaan ainakin yksinkertaisempi, 90cnt/tunti kuin Xeuroa/mega ja tuollaisessa 'tarkastan mökillä kerran päivässä mailit ja uutiset' varmaan ihan oiva peli, ei tarvitse erikseen kesälomaa varten ostella kiinteää pakettia ja maksella avausmaksuja.

  Ehkä sellaisten jotka dataa oikeasti käyttävät kannattaa ostaa se 30Mt paketti tai rajaton, siihen tässä varmaan asiakkaita pikkuisen ajetaankin. Operaattoreille nämä paketit ovat rahasampoja, myös muille kuin TS:lle, asiakas käytti nollan tai sata prosenttia paketista niin sama kiinteä summa rahaa tulee kassaan joka kuukausi.
   
 20. Matta

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/07
  Viestit:
  198
  Tykkäykset:
  0
  Aiheen tyhjentävä analysointi tässäkin ketjussa on näemä ylittänyt uutiskynnyksen ;)
  http://www.digitoday.fi/data/2009/05/07/sonera-vie-kiistellyn-tuntidatan-halpaliittymiin/200911569/66?rss=6
   

Jaa tämä viestiketju