Tekstiviestit GPRS:n kautta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Kofaggare, 6/9/08.

 1. Kofaggare

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/9/08
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Hankittuani uuden Nokia N82:sen tarve nettiin puhelimella yllättäen kasvoi ja totesin kiinteän netin puhelimeen hankkimisen olevan viisas vaihtoehto. Ainut ongelma vain on tapani lähettää n.400-700 tekstiviestiä/kk. "Turhien" viestien karsimisen jälkeen saisin pudotettua määrän kolmeensataan, mutta eipä ole liittymää jossa olisi järkevä tekstiviestipaketti, sillä 500 viestin paketti maksaa käytännössä yhtä paljon kuin tuhannen.

  Esimerkiksi kiinteä 358kb/s netti maksaisi n. ~10€/kk (nopeudella ei ole niin hurjasti merkitystä ainakaan vielä, sillä kärsivällisyyttä löytyy, pääasia että saisin mahdolliset puhelut netin yli).1000sms/kk paketti ja tuo netti yhdessä maksaisi siis noin 18€/kk, joka on mielestäni semmoinen summa että sitä voisi karsia (näin opiskelijabudjetilla + pihiyteni takia), joten mielessäni kävi tekstiviestien lähettäminen GPRS:n kautta. Googlella löysinkin muutamia uutisia aiheesta, mutten minkäänlaista ratkaisua asiaan. Joten ongelmani onkin saisinko jonkin sovelluksen, onko se jokin asetus tms. puhelimeeni joka mahdollistaisi sms:t gprs:n yli ja täten tekstiviestin "kulut" menisivät kiinteän netin piiriin?
   
 2. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  sähköposti
   
 3. JPW™ Vieras

  0   0   0

 4. Pysse

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/1/03
  Viestit:
  29
  Tykkäykset:
  0
  + puhelimen osuus
   
 5. Kofaggare

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/9/08
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Tosiaan, halvimmalla puhelimella tuon paketin hinnaksi tuli 13€/kk, mutta kahden vuoden sitoutuminen pistää harkitsemaan tietenkin. Ehkäpä kärvistelen muutaman kuukauden lisäpalveluilla ja katson onko alkuinnostuksen jälkeen tarpeeseen. Itseäni kiinnosti tuo GPRS-mahdollisuus näin teknisenäkin ongelmana, mutta ilmeisesti se ei ole toteutettavissa ainakaan tällä hetkellä palvelun tarjoajien puutteesta johtuen. Siirrytään sitten tosiaan liittymätyyppi-kikkailuihin ja katsotaan mikä on aidosti tarpeeseen ;/
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos operaattori tukee niin SMS voidaan lähettää GPRSn kautta, operaattori kuitenkin veloittaa hinnaston mukaan, sillä ei GPRS sen halvempi kustannuksiltaan ole, eli SMSn hinta kostuu monesta muustakin tekijästä ja myös siitä vastaanottamisesta.

  Toinen vaihtoehto on käyttää jotain SMS palvelua netin yli, joko selaimella, tai joissain on tarjolla aivan oma sovellus, palvelut veloittaa sitten oman halunsa mukaan, sinä maksat yhteyden palveluun (~GPRS paketti), huono noissa että lähettäjän numero saattaa olla mitä vain, eli vastaaminen ei välttämättä suju jne. tai saattavat toimia miten sattuu, tai mainos spam rahoitteisia.

  Kolmas vaihtoehto on siirtää osa SMS liikenteestä muille alustoille, vaatii toki yhteistyötä viesti kummpanin kanssa, eli lähinnä tulee mieleen jokin sopiva IM (pikaviesti) sovellus, osa niistä maksaa palveluna ja/tai sovelluksena.

  Toistaiseksi voimassa oleva SMS paketti ehkä kuitenkin kovasana, ja otat vielä tuon datapaketin ja lähdet kokeileen pikaviesti vaihtoehtoja ahkerempian viestittäjien kanssa. Nokia ajaa ovi.com palvelun jabber sovellusta, MSN/hotmail, Mese vai mikä se oli, tuki löytyy myös Symbian koneisiin (rahaa), sitten useita enemmän tai vähemmän maksullisia "vapaita" usean protokollan IM sovelluksia. ja toki jotkut IRCiä käyttävät
   

Jaa tämä viestiketju