Tekstiviestin perillemeno ja kuittaus

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja jaska23, 19/11/06.

 1. jaska23

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/06
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Pari kysymys tekstiviesteistä:

  Lähettäessäni tekstiviestin kuittaus (välitystiedot) päällä milloin saan kuittauksen takaisin? Onko tällä eroa maakohtaisesti?

  Tuntuu meinaan siltä, että Suomessa lähetetyt tekstiviestit kuittaantuvat vastaanotetuksi silloin, kun viesti tavoittaa vastaanottajan kännykän (puhelin on siis päällä). Ulkomaille lähetettäessä kuittauksessa saattaa mennä joskus pidempään (monta tuntia). Soitot menevät läpi (eli puhelin on päällä). Johtuuko tämä pitkä aika siitä, että vastaanottajan puhelimessa on muisti täynnä vai jostain muusta asiasta joka ei ole myöskään maakohtainen?

  Onko mahdollista, että ulkomaille lähetetty viesti (onko mahdollista myös Suomessa) kestää monta viikkoa ennen kuin viesti menee perille? Voiko tässä tapauksessa viestin sisältö muuttua?

  Minulle on meinaan kerran käynyt niin, että ulkomaisen operaattorin kännykkään viestissä meni monta viikkoa ennen kuin se saavutti vastaanottajan ja viestin sisältökin vaikutti muuttuneelta? Viestin perille meno kesti niin kauan, että en muistanut tarkkaan mitä lähetin? Numero oli minun, mutta viesti vaikutti oudolta?

  Itse en sitä nähnyt ja en ollut kännissä lähetysajankohtana. :) Siitä olen varma. Vastaanottaja väitti kiven kovaan, että oli saanut minulta viestin vaikka en ollut kirjoittanut hänelle moneen päivään. Milloin tällaisessa viestissä tulisi kuittaus takaisin?

  Toivottavasti joku ymmärtäisi kysymyksni... :)
   
 2. rasanttu

  rasanttu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2089
  Tykkäykset:
  12

  Et ollut kännissä tekstiviestiä kirjoittaessasi mutta tätä viestiä kirjoittaessa taidat olla?
   
 3. Juppe Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  2416
  Tykkäykset:
  0
  Elä välitä,itse olen lähettänyt 10 tekstiviestiä venäjän verkossa täysin tuntemattomaan numeroon 2 viikkoa sitten.tekstiviestit oli lähetetty 4 minuutin välein,välillä muutama suomen verkossa tunnetuille numeroille.Puhelin oli lukittu suomen verkkoon mutta kummasti vain ryömi "väärälle" puolelle,samalla tuli elämäni kalleimmat puhelut,puhelimen näytöllä luki edelleen saunalahti mutta 2.45 minuuttia kestäneestä puhelusta veloitusta tuli 9,20 euroa....

  Enkä omasta mielestäni ole eilisen teeren poika näissä asioissa mutta enää ei voi luottaa puhelimeensa,lukee näytöllä sitten mitä tahansa.

  Kysymyksessä oli SE Z710 puhelin.

  Tästä lähtien vierailuni kyseisellä alueella hoituvat ilman matkapuhelinta.
   
 4. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Joo, venäläiset osaa tuon ryöstölaskuttamisen taidon.
   
 5. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1819
  Tykkäykset:
  317
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Näytöllä aina, ikuisesti ja jatkuvasti killittävä SaunalahtiSaunalahti-teksti johtuu Saunalahden käyttämistä virheellisesti ohjelmoiduista SIM-korteista.

  Koska Saunalahti on tuon Saunalahti-tekstin kikkailemalla väkisin tuonne SIM-kortille työntänyt, vaadi ihmeessä Saunalahdelta hyvitys. Eli maksa ainoastaan se mitä puhelu olisi Elisan verkosta soittetuna maksanut.

  Uskomattominta tässä on että Saunalahti ei ole suostunut korjaamaan SIM-korttejaan toimiviksi tähänkään päivään mennessä. Ei luulisi Sauniksen brändin olevan niin heikko että he pelkäävät sen jotenkin huononevan jos luurissa lukisikin oikea verkkonimi (esim. Radiolinja tai MegaFon) sen iänikuisen harhaanjohtavan Saunalahti-informaation sijaan.
   
 6. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1819
  Tykkäykset:
  317
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Tuo on yksi mahdollinen ongelma.

  Toinen on että kaikki asianomaiset verkot eivät ole kytketty toisiinsa. (Oma operaattorisi, vastaanottajan oma operaattori, verkko jossa vastaanottaja vierailee). Tällöin viestit eivät ehkä kulje lainkaan.

  Sekin on mahdollista että itse viesti menee perille mutta tieto perillemenosta ei koskaan pääse takaisin omalle operaattorillesi. Tällöin vastaanottaja saa yleensä saman viestin monta kertaa, kunnes viesti joko vanhenee tai vastaanottaja siirtyy verkkoon jolla on kaikki tarvittavat yhteydet muihin asianomaisiin verkkoihin.

  Tuskin, sillä useimmilla operaattoreilla viestin voimassaoloajaksi ei voi asettaa enempää kuin yhtä viikkoa.

  Mieleen tulee lähinnä että puhelin on voinut pyöriä taskunpohjalla näppäimet auki ja lähetellä puhelimesta löytyviä viestejä minne sattuu.
   
 7. jaska23

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/06
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksista tähän asti.

  Onko tämä sama voimassaoloaika yleensä suomalaisilla ja ulkomaisilla operaattoreilla? Mikä on pisin voimassaoloaika mihin olette törmänneet?

  Luultavasti siis puhelimen muisti on täynnä ja viestejä ei enää mahdu puhelimeen, koska kuittaus tulee aina takaisin...joskin joskus suurella viiveellä. Viestit menevät aina kyllä perille asti.
   
 8. jaska23

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/06
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Vielä pari kysymystä voimassaoloajasta?

  Vaikuttaako se mitään, jos puhelimessani on asetettu viestin voimassaoloajaksi 3 päivää ja sen jälkeen viestiä ei enää yritetä lähettää...se ei siis mene enää perille missään tapauksessa tuon ajan jälkeen, jos vastaanottajaa ei ole tavoitettu. Vai tuleeko tuo voimassaoloaika operaattoreilta?

  Toimiiko samalla tavalla yleensä maasta riippumatta?
   

Jaa tämä viestiketju