Tekstiviestien siirtäminen (kaapelilla?)

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Imperial, 17/7/06.

 1. Imperial

  Imperial Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/11/05
  Viestit:
  864
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 6
  Varmasti tälläisiäkin aiheita on ollut, mutta luovuus loppui hakusanan kirjoittamisen kohdalla.

  Eli puhelimena on Nokia 3230 ja asia joka kismittää on se, ettei siinä saa viestejä muistikortille vaan ainoastaan puhelimen omaan muistiin. On olemassa ohjelma (MsvDriveE) jolla pitäisi saada viestit kortille. Mutta eihän tuo perhana ota toimiakseen. Ennen herjasi ohjelmaa käynnistettäessä paria erilaistakin virheilmoitusta, mutta nyt uuden softan (v. 5.0614.0) myötä ei valita mitään, mutta eipä ohjelmakaan aukea, n. kymmenen sekunnin päästä heittää vain takaisin päävalikkoon.

  Tässä varsinainen kysymys sitten: Eli olisiko mahdollista siirtää viestit jotenkin tietokoneelle ja siitä mahdollisesti joskus toiseen puhelimeen?

  Hommanhan varmaan tarvitsisi datakaapelin (joku ystävällinen henkilöhän voisi kertoa sopivan mallinkin) ja varmaan Nokian PC-Suitekin. Mutta onnistuisikohan moinen toimenpide ollenkaan? Ja minkäs verran noita tekstiviestejä tuonne luuriin mahtunee?

  Olisihan tätä voinut tuolla 3230 -ketjussakin kysellä, mutta saattaahan tuosta siirtämisestä olla muillekin tietoa tarpeen. No, ylläpito päättäköön tämän threadin kohtalosta.
   
 2. GaryP

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/06
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Sama ongelma täälläkin, sain juuri uuden E70 luurin ja nyt kaivelen apua pitkin nettiä. Eipä taida kukaan tietää vastausta. Veikkaan ettei edes onnistu.

  Luurissa olisi monta korvaamatonta multimediaviestiä puolentoista vuoden ajalta, samoin kuin muita tallennettuja tekstiviestejä omissa kansioissaan.

  Hohhoijaa Nokia!

  Gary
   
 3. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Hohhoijaa ihmiset... lähettäkää ne vaikka tekstiviestillä. Se on paljon helpompaa. Aiheeseen liittyy tabu. Ei ole muuta kerrottavaa. Kyllä se ihan tarkotuksella on näin tässävaiheessa.
   
 4. Siniviiva

  Siniviiva Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/1/05
  Viestit:
  3037
  Tykkäykset:
  109
  Asiahan on akuutti juuri puhelintaan vaihtaneille. Vaimolla sama juttu. Ei voi itselleen lähettää.

  Tietysti pikku kustannuksella vaimo voisi lähettää vanhalla kännyllä ne minulle ja minä sitten taas uuteen kännyyn. Mutta jokunen viesti on niin privaatti, ettei ole tarpeen kierrättää... Kimurantti juttu. Ja multimediaviestin kierrättäminen onkin jo hintavampaa varsinkin jos on useampia.
   
 5. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  8,9e dna-dna aarre liittymä... 1500kpl tekstareita, 1500min soittoja, sitte kiinni. Ei maksa paljon. Tai sitten jonkun muun operaattorin vastaava liittymä auki. Kyllä voi itsellekin lähettää, mutta puhelin on lyötävä kiinni heti, ettei ehdi tulla ja vaihdettava korttia. Tai maksat kaverille.
   
 6. GaryP

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/06
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Joo, jopas taas tulee älyvapaita ohjeita. En todellakaan ala lähettelemään yksitellen yli kahtasataa tekstaria.

  Onneksi sentään löytyi keino saada multimediaviestien sisältönä olleet kuvat ja videot erilleen viestistä, PC-suiten kautta sitten siirto koneelle.

  G
   
 7. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Älyvapaita... no mistä minä tiedän kuinka monta viestiä sitä ihmisillä on säilössään, jokasen oman harkinnan mukaan tietysti. Saapuneihin ette saa mitään näillä menetelmillä siirrettyä jne. toisesta puhelimesta kortilla toiseen puhelimeen... ja itse vaikka tiedän miten toimia, en kerro. Se on liian iso työmaa opastaa ensinnäkin. Onko sitä pakko 200 viestiä säilyttää niinkin epävarmoissa kuin puhelin tai simkortti? Esim, kuvat kannattaa siirtää talteen ainakin. Sillä aikaa kun mietit 200 viestin siirtoa, olisit ne jo lähettänyt, sulla menee 10 kertaa enemmän aikaa keksiä keino siihen kun lähettää. En millään pahalla tiuski, opastan vaan. Nokia on Nokia, älä luota siihen koskaan liikaa.
   
 8. Rudy

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/11/06
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Ainakin E -sarjassa on "transfer" toiminto työkaluvalikossa joka siirtää sujuvasti dataa puhelinten välillä. Valikosta voi naksutella mitä dataa haluaa siirtää ja siirto tapahtuu valitsemasi median yli (BT on testattu ja toimii). Itse olen siirtänyt MP3:setkin tuolla toiminnolla.
   
 9. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Kokeiles siirtää tekstiviestejä, en oikeen usko, että onnistuu. Sitä tässä vuosien varrella mitä gsm on ollu olemassa, ei ole näkynyt. Saapuneista viestit seuraa kortin mukana ja ne mitkä talletat omiin viesteihin, et saa siirrettyä takasin, eikä minnekään. Kansioista toiseen korkeintaan, tunnisteet lähtee sillä kertaa kun saapuneista siirrät.
   
 10. Rudy

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/11/06
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Kontaktit ja tekstiviestit siirtyy myös. Tosin olen tehnyt tämän niin että vanhasta puhelimesta ensin SIM uuteen puhelimeen, vanhaan virrat päälle ja offlinessa siirtänyt tiedot uuteen puhelimeen.
   
 11. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  JJ on siinä mielessä oikeassa, että Nokia (tai sen puoleen mikään muukaan matkapuhelinvalmistaja) ei tarjoa mitään työkalua tai prosessia tekstiviestien siirtoon eri mallien välillä. Jos käy hyvä tuuri ja mallit ovat hyvin samankaltaisia eli sisarmalleja saattaa vanhan laitteen täydellisen varmuuskopion ajaminen uuteen hoitaa homman. Tai sitten ei. Viestejä voi myös kokeilla säilöä muistikortille, ja jos uusi ja vanha laite käsittelevät viestejä samalla tavalla niin saattaa toimia. Useimmiten viestien onnistuneeseen siirtoon vaaditaan saman valmistajan tekemä edellisen puhelimen seuraaja tai sisarmalli.

  Tämä sama aihe putkahtelee jos nyt ei viikoittain niin ainakin pari kertaa kuukaudessa. Siksi ehkä hieman tyly vastaanotto viestiketjun aloittajalle. Ihmiset olettavat viestien jotenkin automaattisesti siirtyvän vanhasta luurista uuteen. Tekstiviesti on nopeasti ajateltuna houkutteleva muoto säilöä tärkeää tietoa. Käytännössä se ei ole sitä, sillä mikään ajanhallintaohjelmisto tai puhelinlaite ei toistaiseksi tue tekstiviestitietokannan synkronointia jonka avulla viestien siirto olisi suhteellisen helppoa. Laittakaa sana kiertämään. ;)

  Kontaktien ja kalenterimerkintöjen osalta tilanne on hieman parempi. Niiden synkronointiin ja siirtoon löytyy yleisesti käytettyjä työkaluja.
   
 12. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Toimii varmasti tosi hyvin jos aiempi puhelin on ollut esimerkiksi SonyEricssonin tai Motorolan valmistama? ;)

  Eli tässäkin tapauksessa siirron onnistumiseksi aiemman puhelimen täytyy olla Nokian valmistama. Ainakin aiemmin homma toimi niin, että piti olla vielä Nokian Symbian -puhelin johon asennettiin uuden puhelimen mukana tullut ohjelma joka sitten keräsi ja lähetti tarvittavat tiedot bluetoothin yli. Voiko nykyään tietoja siirtää myös Nokian S40-laitteista?
   
 13. Rudy

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/11/06
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  En tiedä, mutta arvaan että toimii s60 3.0 editionista alkaen. En ainakaan ole kuullut että olisi aiemmin tätä toimintoa ollut. Ehkä sitten tulevaisuudessa samaa ohjelmistoalustaa käyttävillä tämä olisi mahdollista merkistä riippumatta.

  Muistanko väärin vai oliko s40 -laitteissa mahdollisuus lähettää tekstiviestit myös IR:n tai BT:n yli? On vierähtänyt jo tovi siitä kun viimeksi omistin s40 puhelimen..
   
 14. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  No juu, back up tietty... en ole kyllä kokeillut, kuvia lähinnä pelastanut sillä, mutta pakko on ollu olla samaa sarjaa tai ei onnistu. hmmm... vai että uusien puhelimien kautta käy. Mitä muuta sen viestin mukana meni, kellonajat, päivämäärät... Eli siirtyikö saapuneista viesteistä myös kamat?

  Itse olen tehnyt sen ihan muuta hommaa käyttäen, mutta siitä ei sen enempää.
   
 15. GaryP

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/06
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  J.J-75,

  Sulla on virtsaa virtapiireissä kun kehtaat edes mainita että osaat, MUTTA ET KERRO! Tuollaisllla kommenteilla ei foorumeiden taso parane, eikä ilmapiiri nouse yhteisen hengen osalta. Olisit voinut jättää sanomatta.

  Toinen virheesi olisi se ku sanoit ettei viestejä voi siirtää saapuneisiin. Kyllä voi, ja ne ne tulivat näkyviin PC-suitessakin, nimenomaan ne jotka oli sinne sekaan siirretty.

  Ja vielä kolmanneksi, mulla ei todellakaan ole aikaa eikä kiinnostusta lähettää omaan piikkiin tekstareita itselleni yksitellen. Hohhoijaa taas.

  Onneksi maailma ei kaadu siihen, voin pitää vanhan luurin hollilla ja kaivella viestejä sitten kun niitä kaipailen.

  G

  PS. Jotkut elävät kännykkäkourassa ja osaat vaikka unissaan näpytellä sitä, siirrellä dataa ja lähetellä tekstareita, joillakin ihmisillä on ihan elämäkin...
  :)

  PS2. Sama ilmiö toistuu monella foorumilla, uusia ihmisiä tulee ja esittää samat aloittelijoiden kysymykset uudestaan ja uudestaan, annan heille kaivatut vastaukset, uudestaan ja uudestaan...
   
 16. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Asiaan kuin asiaan liittyen on kohteliasta ja itseäkin hyödyttävää tehdä edes hieman taustatyötä aiheesta. Vaikka olisi kuinka kiireinen. Foorumin haulla olisi löytänyt aihetta käsitteleviä viestiketjuja joista olisi voinut tehdä johtopäätöksiä ja jatkokysymyksiä.


  Niin varmaan. :)

  (FAQ-listat auttavat jonkin verran, mutta olisihan se hieman tylyä laittaa sinne ettei viestien siirtämiseen ole mitään yleispätevää keinoa, unohtakaa siis haaveilu. ;)
   
 17. Eki79

  Eki79 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/04
  Viestit:
  2060
  Tykkäykset:
  84
  Puhelinmalli:
  Galaxy S6 (SM-G920F)
  SE:lle löytyy aivan mainio ohjelma, MyPhoneExplorer. Tolla otin näppärästi K700i:stä viestit koneelle talteen (saapuneistakin), ja siirsin uuteen Z710i:n aivan yhtä näppärästi (myös saapuneisiin). Eipä tarvinnu sen enempiä pohtia mitä viesteille tekee...
   
 18. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Eli saatko siirrettyä viestit niin, että alkuperäset teletunnisteet säilyy? Myös simmille edestakaisin puhelimenmuistin välillä? Itse siirtelen ne saapuneista saapuneisiin mitä on. Mites omista viesteistä siirrät saapuneisiin? eli siirtyykö myös niin ja puhelimesta toiseen?

  Kumma pc suite mulla, se ei siirrä jostain syystä ihan noin vaan. Eikä teletunnisteet varsinkaan, ennen ne säilyi kun omiin viesteihin siirsi puhelimellakin. Mutta silloinkin muisti oli simmillä, eikä puhelimella. Puhelimen muistin ja simmin välillä on nykyään se ero, kortilla/kortille ei juurikaan siirretä mitään.

  En viitsi alkaa kertomaan tapaa millä itse teen, vaatii sellasia välineitä mitä ei kellään ole kuitenkaan ja niin ei tule tekemäänkään ja ohjeesta tulisi varmaan uteliaitten kyselyitten jälkeen 100 rivinen ainakin. Ja toisekseen, siihen liittyy omat juttunsa lisäksi. Se on toiminu vuodesta 1997 asti samojen metodien mukaan. Ihan siksi ajattelin pitää virtsaa päässä ja olla neuvomatta kokemuksen syvällä rintaäänellä.

  Helpompiakin tapoja nyt on kuitenkin itsellennekin vaikka lähettää 200 viestiä. Kyllä neuvoisin ja neuvonkin jos on neuvottavaa. Nyt ei sitä ole. Eriasia jos olisit kysynyt jo siihen asiaan liittyen ohjeistusta lisää mitä olit tekemässä. Sorry.
   
 19. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Mutta säilyttikö alkuperäset teletunnisteet kanssa? Nokialla on niin kummalliseksi tehty touhut ja 100 puhelinmallia, ettei niistä kohta jaksa ottaa pirukaan selvää. Turhan moni tulee muakin nykimään hihasta kun on puhelimensa vaihtanu. Voisivat liikkeissä alkaa tekemään sitä operaatiota. Moni puhelimen valmistaja voisi alkaa ottamaan mallia Sonyerkistä sitten. Aatteles jos sulla ois ollu Nokia tai muu puhelin ennen tuota ;)

  Kaikkein helpointa on jos jotain haluaa säilyttää, ostohetkellä tai säilyttämään alkaessa, tietää jo, säilyykö vai voiko siirtää parempaan talteen jotain. Sitte tietää, kannattaako siihen alkaa.
   
 20. ijr

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/06
  Viestit:
  82
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Nokia N9
  Yksi vaihtoehto on ABC Amber, joka ymmärtää Nokian vmg-formaattia ja konvertoi viestit lähes mihin tahansa muotoon. Aikoinaan Nokian tekstiviestitkin olivat ihan puhtaasti tekstitiedostoja, mutta formaatti on muuttunut jo useampaankin otteeseen ollen nykyisin tuo VMG.

  Ja tässä yllä pyöritellyssä tapauksessa siis tietysti käyttö niin, että viestit vanhasta puhelimesta PC:lle, konversio vmg->txt, viestit tekstimuodossa uuteen puhelimeen ja - avot - tallessa on ja luettavissakin vielä.

  Niin ja ihan ilmainen on tuo softa:

  http://www.processtext.com/abcnokia.html


  Ja edittinä: Kuulun itsekin tähän samaan porukkaan joka on jo kahteen kertaan puhelintaan vaihdettuaan hajoillut hetken jos toisenkin vanhojen viestien säilyttämisen kanssa. Ensin mentiin 6100 -> 6230i eikä siirto onnistunut fiksusti mitenkään, sitten 6230i -> N80 ja sama homma oli jälleen vastassa.
   

Jaa tämä viestiketju