Tekstiviestien automaattinen edelleenlähetys

Keskustelu osiossa 'Sovellukset', aloittaja Ervaos, 7/1/13.

 1. Ervaos

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  8/4/10
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Morjens!

  Tarvisi sopivan sovelluksen tai muun ratkaisun tekstiviestien automaattiseen edelleenlähetykseen.

  Tilanteena siis se, että itselle tulee iPhoneen hälytysviestit, mutta iPhonea kun ei saa äänettömälle ja viesteihin pitää herätä. Tällähetkellä ratkaisuna itse tehty SMS-ääni ko. viesteille joka on korotettu äänieditorilla.

  Parempi ratkaisu olisi olla toinen ns. hälytyspuhelin johon viestit tulisi mutta kahta puhelinta en jaksa kuljettaa mukana. Olisiko mitenkään mahdollista saada tuosta hälytyspuhelimesta siirrettyä aina kuitenki hälytysviesti automaattisesti iPhoneen joka kulkee aina mukana. Sehän olisi optimi, että yöllä voisi hälytyspuhelimen pitää päällä ja äänet täysillä johon tulisi vain ne viestit mihin pitää herätä ja iPhone saisi olla äänettömällä. Sittenkun lähtee liikenteeseen päiväksi, viestit tulisi myös iPhoneen.

  Mitään ratkaisua tähän tilanteeseen?
   
 2. Enhancer Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/05
  Viestit:
  2199
  Tykkäykset:
  617
 3. Ervaos

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  8/4/10
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksesta. Tämän tyyppisiä ratkaisuja mietinkin.
  Mikä sovellus androidille olisi hyvä?
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  1. ehdotus,
  Hälytykset kahteen numeroon,
  etuja: luotettavin ja vähentää vastaanottopäässä operaattori / laite riskiä. Välitystiedot toimii.
  Haitat: jos hälytys pää ei ole omassa hallinnassa pitää pyytää lisäämään hälytysnumero, jos kyse vielä useista eri järjestelmistä niin voi olla työläs. Voi myös olla että jossain on jo täynnä/ei saa lisää vastaanottajan numeroita.

  2. ehdotus
  Ohjaa hälytykset omaan uuteen numeroon, josta softalla jakelee eteenpäin, voi olla PC, oike älypuhelin (Esim. Symbian, Android), suolautettu, pilvipalvelu. jne.

  Etuja: jatkossa helppo hallita, voi jakaa useampaankin paikkaan ja tehdä numerokohtaisia juttuja, ei haittaa vaikka lähettävässä järjestelmässä tilaa vain yhdelle vastaanottajalle.
  Haitat: Jos hälytyspää ei omassa hallinnassa, pitää pyytää muuttaa hälytysnumero, jos useita järjestlemiä niin useasta paikkaa, ja vaikka olisi itse hallittava niin työläs (helpottaa kuitenki jatkoa
  Luotettavuus kärsii, koska viesti kiertää uuden lenkin kautta, tosin tähän uuteen lenkkii voi lisätä joitain lisä featureita. Lisäkso jonkinverran kustannuksia lisää. (laite, softa, läehtys), Yleensä lähettäjälle välitystieto jo silloin kon välittäjäpurkki vastaanottanut.

  3.
  Operaattorin palvelu
  Etuja, voi saada vaivatta samat kuin 2 kohdassa. lisäksi joissain tapauksissa välitystieto alkuperäiselle.
  Hatittoja, pelkästään voi olla hinnakas jos kustannuskriittinen paikka, myös yksi lenkki ketjuun lisää, ja nuo numeron muutosvaikeudet

  4.
  Saunalahden tekstiviesti siirto
  Etuja, jos numero on tai siirretään Saunalahdelle, ei tarvi muutellä hälytyksiä lähettävien asetuksia, halpa , ei vaadi uutta rautaa, tai siihen riittää halpa jne. Välitystieto lähettäjellä vasta kun viesti vastaanotettu.
  Haittoja, viestit tulee vain yhteen numeroon kerralla, eli pitää muuttaa esim yöksi eri numeroon (joko käsin tai tehdä itse ajastettu skripti asiakaspäässä), voi siirtää vain saman konsernin numeroon. el kakki numerot pitää olla Elisa_/Saunalahdella. en varma onko palvelu viellä epävirallisessa vaiheessa. Yksi lisälenkki matkaan, tosin 2 vaihtoehtoon verrattuna paljon luotettavampi.
   
 5. Ervaos

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  8/4/10
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Hälytysnumeroita voi olla vain yksi ja sitä ei pääse itse hallinnoimaan. Numeron muuttaminen ei ole ongelma.
  Kytky vehkeet käytössä Telefinlandilta, joten operaattorinkaan vaihto ei oikein tule kyseeseen.

  Ehdotus kaksi olisi kaikkein tehokkain, mutta miten ja millä softalla toteuttaa helpoiten?
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ohjelmallisesti toiminnallisuus on varsin simppeli.

  Eli ilmeisesti älypuhelimella ajattelit toteuttaa, jonka pulttaat yöpöydälle :)

  Jos sinulla ei ennestään sopivaa laitetta, niin ensin hommaa joku vakaa Android luuri (tai Symbian), Androidia löytyy kaupasta mielinmäärin ja softaa, ehkä siltä linjalta.

  Androidista minulla ei ole heittää luotettavaa vakaata nimeä ehdokkaaksi. Pienellä vaivalla löytyy mitä voi lähteä testaileen. Ennen tuotantokäyttö testaile muutama viikko, seuraavia asioita, eli että pysyy päällä, ja että laitteen uudelleen käynnistyessä nousee ylös, testaa mitä tekee viesteille jotka menneet ohi jne.

  Sen verran suodattimia että kustannus rajat pysyy hansakkassa, jos vaikka tulee tuhanne viestiä, niin tietää mitä silloin tekee/ei tee (lasku....) Ei häirtise luurin vakio viesti toimintaa/ tai hiljentää sen (mitä haluat)

  Testailla voit vaikka itse lähettelemällä sille viestejä.

  Ilmeisesti ei ongelma että edelleen lähetetyssä näkyy lähettäjän tuo välitysluuri ? testaillessa myös katso miten alkuperäisen lähettäjän tiedot välitetään. Samalla testaile miten jatketut viestit toimii (varsinkin jos rikkinäisiä) ja miten eri merkistöt, ja teknisemmät viestit (MMS sun muut push jutut)

  Ilmeisesti käyttökohteesi ei ole erityisen kriittinen, eli ei ongelmia jos tienpäällä viestit jääkin tulematta perille. Tämä edeleltys että kannattaa tuolla pohjalla rakentaa.
   
 7. Ervaos

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  8/4/10
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksesta! Näillä pohjilla on hyvä lähtä rakentamaan. Katselin jo Google Play kaupasta softia ja eikai tässä auta kun lähteä Android puhelin ostamaan.

  Sen verran kriittinen on tämän käyttökohde, että palo- ja pelastusalalla toimin, joten viestien olisi parempi kans kulkea. : ) Sehän selviää vain testaamalla!
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos pitäisi päästä lähelle SMSn keskimääräistä luotettavuutta, niin ajatus että luuri välissä välittää viestit niin kyse olis selkeästä luotettavuuden laskemisesta.

  Jos kyse esim VPK toiminansta ja sen kutsuhälyistä, niin siellä luulis olevan mahdollisuus saada viesti tuleen kahteen numeroon, esim luomalla yksi uusi "käyttäjä".
  Ja oli tai ei, niin kannattaa selvittää käytetäänkö hyödyksi välitystietoja. sillä niiden hyöty tossa romahtaa.

  Jos systeemisi on sellainen että joudut kuittaamaan käsin hälynvastaanoton, niin selvitä onko tärkeää että kuittaus pitää tehdä siitä numerosta mihin häly on tullut.

  Aijempaa ehdotuslistaan voisi myös lisätä multisimmin, TF liittymiin ei saa mutta aitoihin Soneran liittymiin saa, jolloin yhdellä numerolla tavoittaa kaksi verkossa olevaa laitetta, jolloin myös vastauksetkin tulee "oikeasta" numerosta.
   
 9. Enhancer Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/05
  Viestit:
  2199
  Tykkäykset:
  617
  Taskerilla voit tehdä tuon suhteen mitä tahansa. Se lukee viestin ääneen, hälyttää, vaatii kuittauksen, postaa hälyn vaikka facebookiin jos on tarpeen. Hieman hankala aluksi, mutta kun juonesta saa kiinni ja pääsee vauhtiin, ymmärtää nopeasti mitä älypuhelin tarkoittaa.
   

Jaa tämä viestiketju