Mobiili.fi Tekstiviesti tuhansien kilometrien päästä pelasti 15 ihmistä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 9/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2183
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  New Yorkissa konferenssihuoneessa istuskellut Liz Clegg pelasti 15 ihmisen hengen yhden saapuneen tekstiviestin vuoksi. Tekstiviestin lähetti pakolaispoika, joka sai puhelimensa maaliskuussa Cleggin vapaaehtoistöiden ansiosta.

  Clegg johtaa itsenäistä pelastustavaralla toimivaa sairaalaa Ranskassa. Osana toimintaa hän ja muut vapaaehtoistyöntekijät ovat jakaneen kymmenittäin matkapuhelimia leirin läpi kulkeville lapsille lisäturvan tarjoamiseksi.

  Tämä johti siihen, että Clegg sai eräänä päivänä New Yorkissa tekstiviestin 7-vuotiaalta Ahmedilta. Afgaaninuoren viesti oli kirjoitettu heikolla englannilla, mutta onneksi Clegg sai silti selvää sisällöstä: ”Tarvitsen apua. Ajaja ei suostu pysäyttämään autoa. Autossa ei ole happea, olen kontissa. Tämä ei ole vitsi.”

  Clegg soitti pikaisesti Lontoossa toimivan hyväntekeväisyysjärjestön jäsenelle, Tanya Freedmanille, joka vuorostaan soitti poliisille. Poliisi soitti pojalle, keskusteli hetken tilanteesta tulkin välityksellä ja päätti paikantaa puhelimen. Jahti johti viranomaiset Leicestershiressä sijaitsevalle huoltoasemalle.

  Paikanpäältä löytyi pakettiauto, jonka uumenista paljastui Ahmed ja 14 muuta happivajeesta kärsivää siirtolaista. Samalla ainakin yksi henkilö pidätettiin epäiltynä laittomasta ihmiskaupasta.

  Koko huiman tapahtumaketjun mahdollisti yksi tekstiviesti oikealle henkilölle. ”On hämmästyttävää, että 7-vuotias poika tiesi olevansa vaarassa ja osasi toimittaa oikean tiedon eteenpäin pelastaakseen itsensä ja muut autoon lukitut”, totesi poliisille soittanut Freedman totesi New york Postille.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju