Tekstintunnistusvertailua?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja tpi, 18/9/06.

 1. tpi

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/1/03
  Viestit:
  102
  Tykkäykset:
  2
  Itsellä on aikoinaan ollut parikin Palmin kämmentietokonetta, ja nyt SonyEricsson p800. Olen molemmissa käyttänyt paljon tekstintunnistus-ominaisuutta.
  Palmin palmaakkosista pidin, ne olivat nopeita tehdä, ja helppoja oppia. Ääkkset tosin hankalahkoja.
  P800 tekstintunnistus on omasta mielestäni aika surkea Palmin vastaavaan, en pidä siitä, että jotkin kirjaimet pitää tehdä kahdessa osassa, eli kynä pitää välillä nostaa irti näytöstä. Tämä lisää vääriä tunnistuksia, ja hankaloittaa ja hidastaa kirjoittamista. Skandit p800 toimivat pikkuisen paremmin kuin Palmissa, imo.

  Kysymys kuulukin: Seuraavaksi olen miettinyt Windows Mobile pohjaista kännykkää. Miten näissä toimii tekstintunnistus verrattuna Palmiin ja p800 koneisiin? Kumpi on lähempänä? Onnistuvatko palmaakkosten tyyppiset pikakirjaimet yhdellä yksinkertaistetulla vedolla (esim t, k kuten palmissa) vai pitäkö kirjain tehdä niin että että se näyttääkin kyseiseltä kirjaimelta (kuten p800:ssa). Ja miten skandit?

  Yritän siis päättää pitääkö ottaa kone jossa on näppäimistö, vai riittääkö näppäimetön laite, lähinnä qtek:n mallistosta.
   
 2. tpi

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/1/03
  Viestit:
  102
  Tykkäykset:
  2
  Nostoa.
  Eikö kukaan osaa vastata?
  Eikö kukaan ole käyttänyt win ja palm pohjaisia koneita molempia?
  Eli se tärkein: Onko Win-pohjaisissa koneisas parempi tekstintunnistus kuin SE800:ssa (jossa se IMHO on aika surkea)?
   
 3. raibenski

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/3/07
  Viestit:
  55
  Tykkäykset:
  0
  Itsellä ainakin htcssa on ääkköset sun muut onnistunut ihan luontevasti ja myös k t ja muut kummallisuudet kynää nostamatta ääkkösissä tosin joutuu nostamaan kynää
   
 4. Janiz

  Janiz Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/4/03
  Viestit:
  235
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  +358 40 190 5151
  Vahvistan yllä olevan.. t + k sujuvat kynää nostamatta. Skandit toimivat siten kuten tekisit o:n tai a:n ja lisäät pisteet päälle. Ei tarvitse edes tehdä supernopeasti, vaan normaali kirjoitustahti on passeli. Jossain laitteissa sai olla supermiehen refleksit että ää-pisteet sai sinne päälle ennen kuin laite tulkitsi sen tavalliseksi a:ksi.

  Muista kirjaimista mieleen tulee x, joka myös toimii yhdellä vedolla (diagonaalisesti vas. ylälaidasta oik. alalaitaan)

  WM5:ssä ja 6:ssa (en tiedä aikaisemmista) saa valita useita tekstintunnistusvaihtoehtoja(!) mutta ylempänä kuvailin nimenomaan "letter transcriber"-toimintoa.
   

Jaa tämä viestiketju