Mobiili.fi Tekstinkäsittely onnistuu nyt Dropboxilla – yhteistyötä Google Docs -tyyliin

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 16/10/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2103
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Dropbox on julkaissut uuden Paper-palvelun. Kyseessä on verkkopohjainen tekstinkäsittelysovellus, jonka avulla useat henkilöt voivat muokata samaa dokumenttia yhteistyössä.

  Dropbox aloitti kuusi kuukautta sitten uuden Notes-muistiinpanosovelluksen betatestauksen. Engadgetin mukaan kyseinen sovellus on nyt brändätty uudelleen ja julkaistu virallisesti Paperina. Toistaiseksi Paper toimii vain verkossa ja palveluun pääsee Dropbox-tilin kautta. Lisäksi kyseessä on edelleen betatestiversio, joka ei ole avoin kaikille. Yhtiö lupaa kuitenkin, että tarjolle tuodaan myös mobiilisovellus betavaiheen loppuessa.

  Palvelu toimii hyvin vastaavasti kuin Google Docs ja muut yhteisölliset tekstieditorit. Useat käyttäjät voivat siis muokata dokumentteja samaan aikaan. Kukin käyttäjä saa erivärisen kursorin ja marginaaleihin merkitään, mitä osia kukin käyttäjä on muokannut.

  Paperin käyttöliittymän kerrotaan olevan hyvin minimaalinen. Samoin työkaluvalikoima on toistaiseksi yksinkertainen, sillä tarjolla on yksi fontti ja kolme eri tekstikokoa. Palvelu panostaakin enemmän ideoiden jakamiseen kuin dokumenttien visuaaliseen muotoiluun.

  Tekstinkäsittelyn lisäksi Paperissä on mahdollista luoda todo-listoja ja jakaa moninaisia tiedostoja. Mikä tahansa Dropboxiin tallennettu tiedosto voidaan jakaa työtovereille ja Paper luo tiedostosta esikatselun nopeaa tarkastelua varten. Jakoon sopivat niin PowerPoint-esitykset, PDF-tiedostot kuin valokuvatkin. Palvelu tukee Engadgetin mukaan jopa Google Docs -tiedostoja.

  Paperin lopullinen julkaisuajankohta on vielä epäselvä. Dropbox haluaa ensin kerätä kokemuksia Paperia nyt käyttäviltä kuluttajilta ja yrityksiltä.

  [​IMG]
  Dropbox Paper

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju