Tekniikka & Talous

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja WonderC, 23/10/03.

 1. WonderC

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/8/03
  Viestit:
  447
  Tykkäykset:
  0
  Juttu uusimmasta Tekniikka & Talous lehdestä

  Että sillai.
   
 2. yellow Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  2919
  Tykkäykset:
  0
  Tama oli hauska juttu.


  Kay tosin Nokiankin puhelimiin. Mielestani S60 laitteita ei ole mitenkaan erityisen helppo kayttaa.
  Erityisesti erilaisten asetusten muokkaaminen on hankalaa puuhaa ei varsinkaan alkuu ole helppo loytaa oikeata paikkaa niiden tekemiseen.
   
 3. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
   
 4. vsa

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/10/03
  Viestit:
  41
  Tykkäykset:
  0
  Vaikea uskoa, että T&T:n tasoinen lehti olisi sanonut "Mikkisoftan" puhuessaan Microsoftista.
   
 5. WonderC

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/8/03
  Viestit:
  447
  Tykkäykset:
  0
  Ei ole uskon asia.
   
 6. Paaplo

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/2/03
  Viestit:
  201
  Tykkäykset:
  0
  Niin tuo juttuhan oli tuolla "vitsipalstalla" eli ei sitä niin tosissaan pidä ottaa. Lähinnä kirjoitusasua tarkoitan toki voi olla että Microsoftin johtaja on näin sanonut.
   
 7. WonderC

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/8/03
  Viestit:
  447
  Tykkäykset:
  0
  No pitäis tosta muutenkin näkyä, että se on kevennykseksi tarkoitettu. Mutta jos joku ei sitä aikaisemmin tajunnut, niin viimeistään nyt.
   
 8. simeoni Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/7/02
  Viestit:
  145
  Tykkäykset:
  7
  Jos pidät Series 60:n asetusten muokkaamista vaikeana, niin oletko koskaan kokeillut säätää P800:ssa esim. viestiasetuksia? Nokialaisessa sentään meiliboxin tai MMS:n asetukset ja yhteysasetukset voi säätää samasta paikasta, mutta P800:ssa ne on ripoteltu hajalleen.

  Kerran kokeilin MS:n SPV:tä. Minä en osannut tehdä sillä yhtään mitään.
   
 9. Aero

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2960
  Tykkäykset:
  0
  En tiedä, mielipideasia, mutta S60:ssä on älyttömän hankala tehdä mitään asetuksia kun sillä nelisuuntaisella näppäimellä liikutaan sinne tänne ja painetaan viisi kertaa väärin kun näytön yläreunassa jotain ihme kuvakkeita jne... P800:ssa sentään kaikki täysin loogisesti ja helposti kuten PocketPC. SPV on myös helppo.
   
 10. 3.1415926 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1061
  Tykkäykset:
  2
  Miten kuvittelet että täysin uusi ympäristö aukeaisi ihan heti?
   
 11. Tuamas

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  623
  Tykkäykset:
  0
  -Nokiassahan uusikin käyttöympäristö yleensä aukeaa todella helposti, itsellä ei ole ikinä ollut peruskäytössä mitään ongelmaa, kun taasen Ericssonin, Motorolan ja MS:n softissa on ollut varsin paljon mietittäviä jo peruskäytössä. MS noista on päässyt lähimmäksi helppokäyttöisyyttä...
   
 12. hiltieetu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  20/7/02
  Viestit:
  676
  Tykkäykset:
  4
  Milloin viimeksi olet nähnyt nokia tuotteissa täysin uuden käyttöympäristön? Eli ettei mitään vanhaa olisi käytetty sen pohjana..
   
 13. Tuamas

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  623
  Tykkäykset:
  0
  - Tuo 7650:n käyttöliittymä oli aikoinaan käytännössä uusi ja sen ovat kaikki jotka ovat puhelimen hankkineet oppineet heti tai varsin nopeasti.
  Ja se muutos ei tässä ollut se pointti, vaan se helppokäyttöisyys.
  Ei tarvitse juuri missään, paitsi uusissa asetuksien kanssa pelatessa, turvautua manuaaliin.

  Ericssonit ja varsinkin Motorolat ovat edelleen mielestäni pirun hankalia oppia ja käyttää, edelleen jos kuvitteelliselle ensikäyttäjälle lyödään käteen Nokia, niin hän oppinee sen käytön yleensä ilman manuaalia ja opastusta. Ericssonin ja Motorolan kanssa on ihmisillä yleensä ollut ongelmia aikalailla.

  Samsung ja Siemens ovat omien kokemusteni mukaan lähimpänä Nokialaisten käytön helppoutta, mukavuutta ja loogisuutta.
   
 14. WonderC

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/8/03
  Viestit:
  447
  Tykkäykset:
  0
  No kyllähän se muutos nyt on se pointti. Kai se on helppo käyttää kun on jo käyttänyt sitä aiemmin. Hyvin suuri osa suomalaisista kun ei ole koskenut muihin kuin Nokian puhelimiin ja sitten ne vaihtaa toiseen ja snoo että se on vaikea oppia. Vaihda tiotokoneen käyttöjärjestelmä mäkistä -> windowssiin -> linuksiin. On varmaan vaikea omaksua kanssa heti.
   
 15. hiltieetu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  20/7/02
  Viestit:
  676
  Tykkäykset:
  4
  En väitä vastaan, nokiat ovat kyllä minunkin mielestä hyvin loogisia. Mutta joskus käytin erkkia vuoden ajan ja sekin alkoi tuntua melko selkeältä. Eli luulisin tässä olevan juuri sen pointin, että jos on vuosia käyttänyt nokia tuotteita, niin tokihan niissä on samaa logiikkaa jatkuvasti. S60 käyttis oli pitkästä aikaa sellainen että avasin uuden puhelimeni käyttöohjekirjasen muovin. Työssäni olen paljolti tekemisissä keski-ikäisten ja mummo iän saavuttaneiden kanssa ja myönnettävä on että minkä tahansa puhelimen käytön opettaminen on aina yhtä tuskaa. Mutta tässä on vanhat motorolat ihan ykkösenä, niistä ei todellakaan saa selkoa kuin manuskan kanssa ja sittenkin sen käyttö unohtuu viikossa jos ei tarvitse jatkuvaan räplätä. Uudet motot varmaan ovat jo parempia.
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Muutos on aina pointti, ja monille on tuonnu vaikeuksia eri käyttöliittymä versioiden välillä vaihtaminen. Mutta useimmiten se soittainen ja vastaaminen on sujunut, jopa navi koneilla.
  Markkinoilla löyty(y) koneita joilla soittaminen ja vastaaminen (+puhelun lopettaminen) vaatii vähän tutkimista ja nimenhakeminen ei ole iahan itsestään selvää.

  Valmistajille on myös käyttöliittymä muuttunut eri vaiheissa aika paljon, joka on saattanut vanhaa asiakasta hämätä.

  Series 60 on kuitenkin ollut uusi käyttöliittymä ja ei sellaisenaan ole nauttinut tottumuksen tuomaa etua vanhoista luureista siirtyessä tai PC mailmasta siirtyessä joka tapauskessa se on käytettävyys testeissä saanut kehuja on vertailu ryhmänä ollut sitten MMS luurti tai älypuhelimet jne.

  Nykyvehkeissä asetukset käsin pistäminen on vaikeaa, tai lähinnä on vaikeaa selvittää ne asetukset ja siihen on vaikea keksiä idioottivarmaa konstia koska muuttujia on niin kovasti ja termien nimitykset hakevat eri kielillä muotoaan.

  Toinen asia sitten pitääkö jokaisen loppukäyttäjän niitä asetuksia osata luuriinsa laittaa, mutta hyvä kysymys kuka ne sitten osaisi, koska myyjät eivät, operaattorit eivät, palveluntarjoajat eivät. tai osaavat osan mutta eivät kaikkea.

  Ongelmasto tosin pääsisi jos luureissa olisi operaattorin pakkoasetukset ja kuluttajat joutuisivat käyttää niitä palveluita mitä operaattori tarjoaa, näinhän on monissa maissa, ja sitä on jotkut tännekkin kaipailleet, mutta onko se asiakkaan etu pidemmänpäälle?

  Tosin vielä 90luvulla SMS keskusken numero piti aina itse käsinlaittaa, joka tuotti ongelmia monelle, tosin eivät kaikki laitteet SMS:ää edes tukeneet.

  Mutta jos ihminen oppii käyttään Teksti TVtä ja ohjelmoimaan videot niin kyllä nämä luurit ovat varsin yksinkertaisia.
   
 17. AndK0

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/7/02
  Viestit:
  583
  Tykkäykset:
  0
  Minun mielestäni eniten ihmisillä on ongelmia sopeutua esim. SE:hen sen takia kun he ovat aikaisemmin tottuneet Nokiaan. Monet eivät voi käsittää sitä, että esim. C-nappia painamalla puhelinmuistiossa poistetaan yhteystietoja eikä vain mennä takaisin perustilaan.
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  No tuo tuskin isoin ongelma.
  Tosin eikös tuo C näppäimellä tapahtuva poisto ole aika yleinen käytäntö, myös Nokialaisissa.
   
 19. Tuamas

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  623
  Tykkäykset:
  0
  SE:n suurin ongelma on mielestäni logiikan puute sekä se, että tehdäkseen jotakin, täytyy painaa kymmenen kertaa "jees" ja kahdeksan kertaa "nou" sitten siihen väliin vielä muutama nuolinäppäimen painallus.

  Tästähän on tehty vuosi-pari sitten tutkimuskin olisiko ollut Englannissa, jossa Nokian käyttöliittymän todettiin käytännössä selkeästi helpoimmaksi käyttää.

  Lisäksi nimenomaan peruskäyttö on Nokiassa helppoa, lisäksi harvinaisemmat ominaisuudetkin ovat kohtuullisen helposti käytettävissä.
   
 20. PPS

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  203
  Tykkäykset:
  0
  Minulla on vain vastakkainen esimerkki eli henkilö, joka oli noin kymmenen vuotta käyttänyt E:n tuotteita. Hankin hänelle N:n puhelimen lahjaksi ja näin tämä jo selkeästi vanhempi henkilö sai puhelimen, jota ei ollut koskaan edes ajatellut hankkia (brandi uskollinen). Tälä uudella laitteella hän osasi ilman ohjekirjaa lähettää tekstiviestejä yhden illan harjoittelulla, joka ei ollut onnistunut E:n tuotteissa siihen menessä. Tässä oli nyt kyse ihan perus toiminnalisuudesta ja tapauksesta on jo muutama vuosi, joten E:nkin logiikka on voinut parantua.

  Pointti onkin nyt siinä että muutos oli valtava ja silti N:n tuote oli helppo oppia, eli ei se muutos ole aina se mikä tekee asiasta viakea vaan se onko asiat logisesti vai ei ja miltä se pari ekaa käyttökertaa tuntuu.
   

Jaa tämä viestiketju