Tekeekö peruspuhelinten s-posteilla mitään?

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja SV-3310, 15/7/03.

 1. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2353
  Tykkäykset:
  29
  Tekeekö noilla edullisimmilla s-postipuhelimilla mitään postin kannalta, siis M55/S55/T300 jne? Eli riittääkö muisti, näytön koko yms? En epäile etteikö niillä muutaman viestin otsikoita tarkastaisi, mutta mulla tulee 50 viestiä päivässä ja postilaatikoissa voi olla jopa tuhansia viestejä niin onnistuuko tuollaisen määrän otsikoiden hakukaan vai pitääkö mobiiliposti aloittaa ihan tyhjästä?
   
 2. Esa Vuolas

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/2/03
  Viestit:
  475
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 4S
  Jos sulla on tuhansia viestejä postilaatikossa, niin noiden otsikoiden hakukin kestää aika hurjana ja vie liikenne kaistaa aika huolella, eikä peruspuhelinten muisti edes riitä tuollaisiin määriin. En ole varma, mutta muistaakseni S55:ssä saa määritettyä hakeeko se kaikki vai vain uudet viestit. Voi tosin olla, että ensimmäisellä kerralla voi joutua noi kaikki viestit hakemaan.

  Jos sulla tulee roskapostia tuollaisia määriä, suosittelen koneelle asentamaan filttereitä, jotka myöskin poistavat kaikki turhat spämmit myös palvelimelta, jotta ei tarvitse niitä kännykällä latailla.
   
 3. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  8
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Mulla on käytössä McAfeen SpamKiller, mutta ei taida poistaa palvelimelta. Mikä olisi hyvä softa joka ronkkii myös palvelimen puhtaaksi ? Ja ei ole väliä vaikka vähän maksaakin.
   
 4. Esa Vuolas

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/2/03
  Viestit:
  475
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 4S
  Ittelläni on Eudora, ja sieltä olen lisännyt omalle sämmi listalle mm @yahoo.com, @hotmail.com ja monia englanninkielisiä sanoja, kuten offer, cock ymsyms.. Ei kovin usein tule noiden oma tekemien filttereiden läpi mitään. Yhden päivän aikana tonne roskakoriin noiden filtterien jäljiltä tulee keskimäärin 20 viestiä, eli ihan liika mun mielestä, alkaa mennä hermot tollaseen..
   
 5. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2353
  Tykkäykset:
  29
  Ei mulla ole spammia kuin uusissa jotka SpamAssassin merkkaa. Roskapostin suhteen siis riittäisi että näen otsikot ja tarvittaessa voin merkitä poistettavaksi lukematta. Loput on sitten ns. tärkeitä useammassa imap-laatikossa. Voi kyllä olla mahdotonta noille laitteille vai saisikohan määriteltyä että haetaan vain tietyn päivänmäärän jälkeen tulleet jolloin ei tarvitsis ladata 1. kerrallakaan kaikkia otsikoita?

  Siinä olitte oikeassa että 50 uudesta viestistä 45 on roskaa :( Pitänee laittaa procmaililla eri laatikkoon jos puhelinten clientit osaisi hakea vain inboxin ja muut vain pyydettäessä? Nyt on hyvin kätevää pitää inboxissa kun pääsääntöisesti luen pääteyhteyden yli. Halvoilla puhelimilla tuskin kannattaa haaveilla toimivasta SSH- tai hätätilanteessa telnet-yhteydestä? Näyttö on liian pieni, vastata ei tarvitsisi kuin satunnaisesti, delete ja view riittäisi tarkastukseen.
   
 6. Esa Vuolas

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/2/03
  Viestit:
  475
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 4S
  Ainakaan S55:llä ei saa luettua mitään muita kansioita kuin Inboxia, tai ainakaan mistään valikoista ei löydy mitään valintaa siihen, enkä usko että se hakee joka kansiosta viestit. Jos jollain puhelimella pääse muihinkin kansioihin, niin se taitaa olla harvinaisuus. Tai no, Symbianille saattaisi saada jonkun email-clientin joka tukisi muitakin kansioita..
   
 7. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9669
  Tykkäykset:
  435
  Sinun tapauksessasi ei kyllä tee mitään.

  Käyttötarpeesi on sen verran vaativa, että kannattaa suosiolla hommata kommunikaattori tai vastaava älypuhelin (esim. P800), johon saa riittävän järeät työkalut. Tosin epäilen silti riittääkö, kannattaa harkita jonkun kevyen kannettavan tietokoneen raahaamista mukana.
   
 8. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2353
  Tykkäykset:
  29
  Joo, pahasti vaikuttaa että joudun tinkimään toiveistani. Ensisijaisesti tarvitsen GPRS-puhelimen ja jos jossain budjettiin mahtuvassa olisi hyvä sähköposti niin sillä olisi vaikutusta valintaan. Periaatteessa voin hoitaa mailit pöytäkoneella mutta olisi kätevää jos puhelimella voisi siivota inboxia ym. missä vain.
   
 9. Katti

  Katti Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/6/02
  Viestit:
  1528
  Tykkäykset:
  55
  Puhelinmalli:
  HuaweiP8 Lite,Honor8 Lite,Honor9
  Asiaa syvemmälti tuntematta totean, että on muitakin mahdollisuuksia. Netistä löytyi esim Medios mail, jolla on kätevä katsoa sähköpostit wapilla sen nopeuden takia. Sitten olen löytänyt useita java-pohjaisia ohjelmia joilla pääsee ronkkimaan sähköpostiaan. Eikö joku noista olisi soveltuva?
   
 10. huuhaata

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/2/03
  Viestit:
  28
  Tykkäykset:
  0
  Tuhansien viestien käsitteleminen ei näköjään onnistu kännyköillä. Tosin moisessa viestimäärässä olisi minulla ongelmia jo ihan oikeiden sähköpostiohjelmien kanssa. Mutta mitenkäs peruspuhelimien sähköpostit riittävät tällaiseen käyttöön:

  - IMAPilla inbox
  - procmail on lajitellut jo suurimman osan paskasta pois
  - n 1-10 viestiä päivässä
  - ehkä pari kolme lähetettyä viestiä

  Ja mitenkä sähköpostiosoitteet on integroitu puhelinluetteloon? Voiko henkilölle antaa useamman puhelinnumeron, osoitteen ja sähköpostin sinne luetteloon, josta sitten sähköpostiohjelma hakee osoitteen? Vai pitääkö ohjelmassa olla oma sisäinen sähköpostiluettelo? Vai pitääkö osoite kirjoittaa joka ikinen kerta?

  Minkäslainen GRPS-palvelu kannattaisi hommata esittämälleni määrälle sähköpostia?
   
 11. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2353
  Tykkäykset:
  29
  Tuo Medios vaikuttaa kiinnostavalta. Kokeilin myös tagtag.com ja sekin voisi riittää, tosin kokeilin vain varamailiosoitetta jossa oli 5 mailia. Ehkä parasta olisi automaattisesti lähettää oikeat mailit johonkin toiseen osoitteeseen ja siten pitää kevyenä puhelinmaili.

  Olen huomannut saman kuin huuhaata, tuhannet mailit on hankalia mutta koska koskaan ei ole aikaa järjestellä ja siivota niitä kunnolla ne ovat odottamassa. Tuokin on yksi syy tähän suunnitelmaan, voisin hyödyntää ajan linja-autossa yms. mailien siivoamisella :)

  Asiaan liittyen, ilmeisesti WAP-GPRS ei maksa mitään "wappi-lisää" jos GPRS-liittymänä on RL GPRS Primetime ja sitä käyttää vain klo 18-06 sekä käytetään vain ilmaisia wap-palveluja?
   
 12. Hiisty

  Hiisty Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/9/02
  Viestit:
  1495
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia 9500 Saunalahti
  jos sähköpostiviestisi ovat normaalipituisia eli maksimisaan 5kt niin tuosta tulee kuukaudessa 300*5=1,5mt eli radiolinjan tavallisella GPRS:lä tuo maksaa noin 3 euroa + se gprs kuukaus maksu.

  btw. 5kt sposti viesti on aika pitkä.

  radiolinjan sivut on alhaalla joten en voi tarkistaa gprs:n kuukausmaksua.

  voit ite tehdä vertailuja kun nyt tiedät suurinpiirtein paljonko dataa liikkuu kuukaudessa.
   
 13. personal jesus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  5057
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Lumia 1520, 930, 640ds, 435, SGS5mini
  Ei maksa, Radiolinjalla ei ole DNA:n tapaan erikseen wap- ja internet-gprs -palveluita.
   

Jaa tämä viestiketju