Tehdasko yskii? Missä 6260, 5140 ja 2650 mallit kuppaa?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja toleranssi, 27/10/04.

 1. toleranssi

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/9/04
  Viestit:
  66
  Tykkäykset:
  0
  Tuntuu hieman kummalliselta näin maallikolle tuo Nokian kuppelointi. Onko tälläinen puhelinten pihtaaminen normaalia? Näyttäisi siltä että ko. malleja ei saada tehtaasta ulos sitten millään. Joillain onnellisilla(?) näyttäisi puhelimia olevan, mutta varsinaiseen massamyyntiin niitä ei riitä.

  Vai onko kyse hihnojen pysäyttämisstä jonkin puhelimista löytyneen vian vuoksi? Lienee puhelinmyyjillä nahkeaa vastailla turhautuneiden "ennakkotilaajien" kyselyihin. Myyjien vikahan se ei luonnollisesti ole jos tavaraa ei ole myytäväksi lupauksista huolimatta. Olisi huomattavasti mukavampaa odotella jos tietäisi että siellä insinööri kääntelee näyttöjä suoraan ja sen vuoksi kestää vielä kotvasen.

  Vaan kysymys kuuluu. Onko tälläinen tunarointi normaalia kaikille puhelinvalmistajille? Vai onko tämä tyypillistä vain Nokialle?


  T

  Niin. Ennalta minäkin tilasin... Alkaa odotus sylettämään.
   
 2. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Ei tämä ole normaalia, kyllä esimerkiksi Samsungilta on tullut reilusti tuotteita kerralla myyntiin.

  Mutta Nokian markkinaosuus kyllä laskee näiden takia. Esimerkiksi monet 2650 tilaajat ovat vaihtaneet puhelimensa ilomielin X450 kun olemme tarjonneet sen niille 15 euron lisähintaan... (jokunen 2650 on tullut kyllä, mutta siinäpä ne on).

  Nokialta tuli myös tieto että 1100 saattaa loppua loppuvuoden aikana eli koskee muitakin malleja kuin uutuuksia. Vai meneekö Nokialla niin hyvin ettei riitä väkeä tekemään puhelimia? ;)
   
 3. MAIKKI

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/10/04
  Viestit:
  38
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  sgs2
  Tehdasko yskii...

  Lohdutti vähän kyllä kuulla etten ole ainoa Nokian hidasteluun turhautunut. Viimeisen puoli vuotta olen käyttänyt Siemensin puhelinta, mutta halusin vaihtaa takaisin Nokialaiseen kun se tuntui jotenkin selkeämmältä ja luotettavammalta... Alkaa vaan pikkuhiljaa vähän epäilyttämään koko Nokia, kummallista puhelinmyyjien ja sitä kautta heidän asiakkaittensa (meikäläisten siis) "vedättämistä" tämä uusien mallien jatkuva viivästyminen ja monet uusien mallien ensimmäisten erien "viat". Ei kai tässä vaan joudu kotimaisuuden ja Nokian kannattaja myöntämään eim. saksalaisia ja korealaisia meitä paremmiksi...?
   
 4. PPS

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  203
  Tykkäykset:
  0
  Tässä on nyt sitten otettava huomioon, että Nokia tekee noin 50 miljoonaa puhelinta 3 kuukaudessa ja malleja maailmassa on noin 50, eli periaatteessa noin 1000000 puhelinta per malli. Tämä ei tietenkään pidä paikkansa, koska eri malleja tehdään hyvin eri määriä. Kehitys on ollut valtavaa, koska viime vuoden lopulla Nokia myi noin 45 miljoonaa puhelinta 3 kuukaudessa.

  Nokia myy puhelimia ympäri maailmaa, jolloin voi miettiä montako ensimmäisistä miljoonasta puhelimesta tulee Suomeen, kun Suomen väkiluku on n oin 5 miljoonaa ja maailmassa noin 2 miljardia ihmistä, joilla on varaa ostaa matkapuhelin. Eli Suomen osuus olisi luokkaa 2500 puhelinta ja oletetaan että kauppiaita on Suomessa 800 (n. 2 per kunta, keskiarvona) niin saadaan n. 3 puhelinta per kauppias per 3 kk.

  Ei niitä uusia tehtaita saada pystyyn ihan tuosta vain, kyllä siinä aina kuluu aikaa. Nokian myyntihän nousi vuoden takaisesta noin 7 miljoonaa puhelinta, kun esim SE:n koko myynti oli n. 10 miljoonaa. Ei ne muutkaan valmistajat tuo puhelimiaan samaan aikaan myyntiin joka maailmankolkassa niin että iitä rittää kaikille. Esim Motorola ja Samsung käyttävät strategiaa, jossa puhelimet tuodaan tietylle markkinalle ensin ja sitten pikku hiljaa lisätään alueita ja operaattoreita. Nokialla näyttäisi kuitnekin oleva se strategia että tuodaan kaikkialle ainakin muutama laite.
   
 5. toleranssi

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/9/04
  Viestit:
  66
  Tykkäykset:
  0
  Tuohan kuulostaa mainiolta. Onko päässyt käymään niin, että hiljaisena aikana on pistetty tehtaalta väkeä katua tallaamaan ja nyt kun pitäisi tehdä pirusti puhelimia niin ei riitä väkeä. Heh.

  No joo. Vai olisiko niin että laaja tuotevalikoima kostautuu hitaana tuotantona. Näin maalaisjärjellä ajatellen on varmaan hitaampaa tehdä kymmentä mallia rinnakkain kuin viittä. Silloin pitäisi varmaan lopettaa vanhempien mallien tekeminen aikaisemmin tai lisätä kapasiteettia.

  Joopa joo. Helppoahan sitä on konsernia johtaa näin foorumilta käsin. Eikun jatketaan odottelua. Kyllä se 6260 sieltä vielä tulee. Ei ole paljon vaihtoehtoja tarjolla tuolle 6260-muistikortti-s60-läppä-kamerakännykälle. Odotettava on.

  Huoh. Ei se siitä.

  T
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Muut valmistajat kärsivät vuosisitten komponentti pulasta ja yleisistä toimitus vaikeuksista.

  Yleisesti ottaen harvoin suosiossa olevaa uutuusmallia saa rajattomasti, toki joskus on lanseerauksia joissa tavaraa alusta asti niin paljon kuin kauppiaat vain tilaavat.

  Nokialla on ainakin joidenkin mallien osalta ollut yleisiä toimitusongelmia, eli tavaraa ei ole kyetty toimittaan niin paljon kuin sitä menisi.

  Kotimaassa on mielestäni osittain kyse hinnoittelusta, tuotteet ovat varsin kilpailukykyisesti hinnoiteltu myyntiin tulessa valmistajan toimesta ja osa jakeluportaasta hinnoittelee uutuuden heti tiukasti, jolloin hinnoittelusta synnyttämää kulutuksen tasaavaa vaikutusta ei ole.
   
 7. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Tätä kyllä hieman epäilen, kun muistetaan, että puolet maapallon asukkaista ei ole koskaan koskenutkaan puhelimeen. Tästä voisi jatkaa jossain muualla...
  Mikäli nyt uusia tehtaita tarvitsee rakentaa. Yleensähän vain tuotantolija uusitaan tarpeellisilta osin. Toisaalta voi ajatella, onko mielekästä katkaista jonkin vanhan mallin tuotanto uuden tieltä, jos vanha vielä vetää hyvin. Markkinathan eivät reagoi vielä mitenkään tuollaiseen 2-3kk:Den viiveeseen, tarkoitan siis rahamarkkinoita, joiden mukaanhan tässä pelataan.
   
 8. Esa Sakkinen

  Esa Sakkinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  870
  Tykkäykset:
  0
  Ei kai 6260:n saatavuudessa nyt niin täydellistä "ei oota" ole ollut. Mustaa mallia vain ei ole meille ainakaan tullut vielä, hopeisia on toimiteltu 1-2 viikon toimitusajalla. 5140:lla toimitusvälit ovat tosiaan olleet väliin tuotakin pidempiä.
   
 9. Deve

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/10/04
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Mustan 6260 tilasin mutta toimitusaikaa lupasivat tuolla verkkokaupassa 2-4vkoa :). Reilun viikon nyt odotellut ja hermoja raastaa. Toivottavasti saisivat äkkiä pukattua noita mustia ulos Nokialta..
   
 10. juhilus

  juhilus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  2417
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K750i ja SE P800
  Perstuntumalla veikkaisin, että näiden uusien mallien eli 2650 ja 6260 tapauksessa on käynyt siten, että luurit ovat olleet hiukan myöhässä aikataulusta. Täten on valmistuksen aloittaminenkin myöhästynyt ja toimitukset on ollut pakko aloittaa pienemmällä määrällä, jotta voidaan sanoa luurien tulleen myyntiin silloin kuin luvattiin, eli 3Q:lla. Käsittääkseni yleensä luureja tehdään varastoon muutama viikko ennen kuin aloitetaan toimitukset, mutta nyt on kenties tämä jouduttu kiireen takia unohtamaan ja aloittamaan heti toimitukset. 5140 taas on ollut jo myynnissä niin kauan, että veikkaisin joko jotain ongelmia valmistuksessa tai sitten luurin kysyntä on yksinkertaisesti ollut huomattavasti suurempaa kuin Nokia on veikannut. Markkinoilla on myös kovasti spekuloitu kännyköiden maailmanlaajuisen myynnin kovan kasvun aiheuttaneen pulaa tietyistä komponenteista. Toisaalta jos näin olisi, niin Nokia pitäisi selvitä tästä suuren kokonsa ansiosta muita valmistajia paremmin.
   
 11. Universumin Keisari

  Universumin Keisari

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/9/04
  Viestit:
  207
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Desire Z / Elisa
  OT, mutta: Panasonic X700 (tosin siinäkin piilee odotettava on - logiikka)
   
 12. Zei

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/8/03
  Viestit:
  138
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  htcone
  Otin tämän sinun kommenttisi vain yhtenä hyvänä näkökohtana muiden joukossa. Harvoin nämä asiat ovat yhdestä tekijästä riippuvaisia.

  Mutta näin omana mielipiteenäni olen valmis sanomaan, että Nokia on mennyt muutamina viime vuosina liian pitkälle SCM-tehostuksessaan. Ja totta on, että kustannussäästöjä on saatu ja Nokian toimitusketju on ollut todella trimmissä kunnossa. Paljon on tehostettu, mutta paljon on myös otettu arvoketjun alapään selkänahasta. Se on ajanut alihankkijat tilanteeseen, jossa ei voida varastoida paljon eikä suunnitella tuotantoa pidemmälle kuin viikon päähän. Muuten bisnes ei ole kannattavaa, kun se nytkin on kannattavuuden alarajoilla.

  Itse olen lukenut ja kuunnellut kursseja modernista logistiikasta (mitä on nykyään tapana kutsua toimitusketjun hallinnaksi) ja trendi on tämä virtaviivaistaminen ja nopea reagointi. Valitettavasti sillä on myös kääntöpuolensa, kun ahtaalle ajetut alihankkijat eivät pysty varastoimaan mitään, koska katteet eivät sitä kestä.

  Olen taipuvainen uskomaan, että Nokia alkaa jo menettämään enemmän tuloja kun se ei pysty toimittamaan laitteita, versus se säästö mikä saadaan ajamalla alihankkijat ahtaalle.
   
 13. Mie

  Mie Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2222
  Tykkäykset:
  45
  Puhelinmalli:
  Lenovo Moto Z2 Play
  Jospa vaikka vesivaakoja toimittava alihankkija ei ole pysynyt aikataulussaan... ;)
   
 14. ColonelFoxhound

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/04
  Viestit:
  882
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Huawei Honor 6 Plus
  Pilkunviilausta, mutta 6260 ei tullut 3Q:n aikana, vaan noin viikon myöhässä. Kun kerran myöhästyi, olisivat voineet tehdä enemmän puhelimia ja myöhästyä sitten kunnolla :) Ainakin minä olisin voinut odottaa... mutta ikävä kyllä monet muut ei.
   
 15. jacce

  jacce Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  4/2/04
  Viestit:
  1594
  Tykkäykset:
  6
  Puhelinmalli:
  Samsung
  Laatu korvaa määrän. Tai määrä korvaa laadun. Se tiedetään kaikessa muussakin tuotannossa.
   
 16. ColonelFoxhound

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/04
  Viestit:
  882
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Huawei Honor 6 Plus
  Avoin hyökkäys Nokiaa vastaan? "Kaikki muu tuotanto" ei varmaan ole teknologiasta... Saman laatuisia ne muutkin puhelimet on, tehtaita on vaan vähemmän.
   
 17. Zei

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/8/03
  Viestit:
  138
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  htcone
  Täysin vanhentunut ajatus, suoraan massatuotannon aikakaudelta, jolloin kaikki meni kaupaksi mikä vain voitiin valmistaa. Nykyään kilpaillaan innovaatioilla, ei massatuotteilla.
   
 18. rasanttu

  rasanttu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2089
  Tykkäykset:
  12
  Innovaatio ja massatuote on yhdistettävä yhdeksi kokonaisuudeksi tai markkinajohtajuus katoaa.
   

Jaa tämä viestiketju