TCP/ip yhteys gsm yhteyden yli tietokoneeseen.

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja hirwi, 9/2/08.

 1. hirwi

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/2/08
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Haluaisin saada TCP/ip yhteyden muodostettua tietokoneeseen joka on nettiin edge/hsupa yhteydellä. Onko operaattorit sulkenut kaikki portit nainpäin. Saako joltain operaattorilta kiinteän IP osoitteen tälläiselle yhteydelle?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mitä ajattelit tehdä, eli kannattaaa miettiä kiertokonsteja.
  Riippu operaattorista ja käytetystä yhteysosoitteesta, jos yhteynden pidät aktiivisena niin voi kokeilla ylempiä portteja, jotkut kai saanut jotain aikaan. (käytät varmaa jo nyt sellaista yhteysosoitetta jossa saa julkisen IPn), ja muista toki että maksat sen liikenteen, eli rajatonta pakettia kotimaassa kanattaa ottaa ellei jo ole.
  mm. tuon laskutuksen takia on aika hyvin tukittu.
  Ei varsinaisesti, mutta kyllä sellainenkin on mahdollista mutta tuskin useinkaan loppujenlopuksi tarpeen ja panostuksen arvoinen.

  Jos sinulla on tietokone siellä mobiilipäässä, niin mitä ilmeisemmin voit kiertää suht helposti ongelmasi, riippuen vähän mitä nyt haluat loppujenlopuksi tehdä.
   
 3. hirwi

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/2/08
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  No kierto tiet ei tässä tapauksessa auta. Tietokoneena on pieni kontrolleri joka lukee sarjaporttia. Tarkoitus olisi pystyä lukea sarjaporttia tcp/ip yhteydellä. Nyt homma toimii niin päin että kontrolleri lähettää palvelimelle datan. haluan tämän palvelimen pois välistä.

  Edit: onko jotain varmaa tietoa jostain operaattorista/yhteysosoite/portit
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Varsinkin jos tietokone puuttu, ja jos kuvauksen mukaisesta asiasta kyse, niin luotettava, näppärä,halpa, helppo keino on tuupada data nimenomaan pelvelimelle.


  Tosin vain arvailinen mitä olet touhuamassa, ilmeisesti sinulla on jokin purkki jonka sieluun ei pääse suoraan käpisteleen, mutta sarajaportin kautta see tuuppaa jotain dataa, mittaus tai jotain muuta. tämän tiedon sitten haluat siirtää enemmän tai vähemmän kauaksi. onko kyse firma käytöstä vai harrastus jutuista, halutaanko dataa katsella missä vai, vai vain esim sisäverkossa. onko noita yksi, muutama vai paljon? Tuleeko dataa jatkuvasti, pätkittäin, ollaanko siitä kiinnostuneita vain joskus?

  Onko sarjaportti - TCP/ip toteutus omaa koodausta, vai enemmän tai vähemmän valmista? onko vastaanottopäässä omaa softaa, vai valmista ja suljettua?

  Ilmeisesti sinulla joku ajatus/syys miksi pitäisi saada suoraan yhteys, kiinteä IP jne, Mitä lisäarvoa haet sillä , siitä tulee herkästi paljon lisävaivaa ...

  Siltikin kun miettii sovelluksia mikä sulla työnalla, niin toi palvelin tulee aina mieleen.

  Vai eikö olekkaan kyse että laite vain tuuppaa dataa portista, ja haluat myös toiseen suuntaan liikennettä?
   
 5. hirwi

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/2/08
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Joo datan pitää liikkua kumpaankin suuntaan. gsm data puhelu olis helpoin tapa hoitaa tää, mutta se tuntuu jotenkin vanhan aikaiselta ja hitaalta. järjestelmään saatetaan ottaa yhteys myös ihan kännykällä. Eli milloin mistäkin päin mailmaa. Rauta ja ohjelmat ihan omaa kehittelyä. Kiinteä IP helpottaisi yhteyden ottoa aina tietylle laitteelle. dyndns:llä sen vois kans hoitaa. silloinkin ollaan dns palvelimen varassa. Tarkoitus saada laitteesta mahdollisinman yksinkertainen ilman ylimääräsiä palvelimia.

  Pitäis varmaan lähetellä taas kyselyjä operaattoreille. Tuntuu vaan ettei niiden aspasta tunnu löytyvän väkeä joka ymmärtäisi asiasta jotain.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Usein toimivin.
  Siis onko vehje suomessa? onko liikkuva laite, mutta yhteyden ottaja missä päin sattuu? Siis olitko laitteita valmistava taho, vai käyttöön tehty, oliko koneita paljon, Onko tämä sarjaportti jossa lokiikassa/muussa automaatio purkissa johon itse ei pääse suoraan koodaan riittävästi, tuo ongelma kierrytty tekemällä sarjaportin perään omaa rautaa/softaa? lähettääkö/vastaanottaako sen vain dataa, vai kun sanoit että luurilla yhteyttä, onko luurissa jokin asiakasohjelma, vai selaimella? Onko sinulla sitten jokin www "palvelin" tuossa sarjaportti palikassa? Miksi siihen pitää saada yhteys, katsoa logeja/nykytilaa, säätämään?

  Onko vehje, jokin liikkuvakone, esim maansiirto, kuljetus, murskai, voimala? vai jonkin "yksinäisen" hallin palikoita, jokin kasvattamo, voimala, pumppu, jonne ei kuitenkaan kiinteää narua saa ?

  Jos käytät GPRSää niin DNS palvelin puoli tuskin heikoin lenkki, vaikka ei mitään korkeita vaatimuksia esittäisikään.

  Palvelimella saat kuitenkin homman yksinkertaiseki, varsinkin sielllä suolautetussa päässä, samoin kustannuksiltaan tehokas. ja sitten on aika sama minkä yhteyden läpi tavaraa siirtelet.

  Viiveet ym. sinulla tuskin lainkaan ongelmia, ja palvelimen kautta kierrättäminen ei paljo tunnu jonkin GPRS yhteyden jälkeen...

  Kannattaa ottaa yhteyttä omaan myyjään.

  Asioita voi tehdä monella lailla, riippuu mitä tarvitaan, mitä saa maksaa ja missä tarvitaan
   
 7. hirwi

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/2/08
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0

  Liikaa kysymyksiä. Kaipaan enenmän vastauksia.

  Systeemi toimii jo palvelimen kautta. Mutta edelleen haluan toteuttaa aidon M2M sovelluksen. Siis ilman ulkopuolisia palvelimia.

  EN Voi näin julkisesti kertoa tarkemmin käyttö kohteesta ja tavasta.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuli vaan mieleen että kysyt jotain muuta mitä kysyt,, ensin oli tietokone johon haluttiin yhteyttä, se muuttukin palikaksi joka lähettää sarjaportista tulevaa dataa netin yli jonnekkin, joka ei kuitenkaan ollutkaan aivan sitä, vaan halutaankin siitä kaksisuuntainen.

  Tässä maassa on paljon tehty hyvinkin monenlaisia M2M toteutuksia erilaisilla yhteksillä, suomessa ja mailmalla konetta jos millaisessa käytössä jotka ovat yhteydessä kotiinsa. ja hyvin suosittu myös kiinteissä laitteissa. Joten maasta osaamista ja ratkaisuja löytyy, kannattaa käydä kyselemässä tekijöiltä vähemmän salailen.

  Ajatukselle kiinteästä IPstä voisi lämmitä jos olisi jotain viitettä mikä siitä voisi tehdä siitä ratkaisun teidän ongelmaan ja toisiko se kustannuksia vastaavasti lisäarvoa, ja tietenkin se mihin sitä tarvitaan vaikuttaa siihen miten se voi / kannattaa toteuttaa.

  Kysymyksestä ei selvinnyt onko kustannuksilla millaista väliä. 10 000 kuluttajalaitetta on vähän eri kuin muutamakymmenen miljoonaluokan laite.
   
 9. vesak

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/10/03
  Viestit:
  123
  Tykkäykset:
  0
  Kiinteää IP-osoitetta et taida saada miltään operaattorilta. Soneran oletus AP:ssa on NAT, joten sellaisessa liittymässä olevaan mobiilipalikkaan ei voi ottaa yhteyttä. Muilla operaattoreilla tai soneran "prointernet" AP:ssa ei ole NAT:ia eikä (tietääkseni) porttisuodatuksia.

  Mm. näiden edellisten juttujen takia nämä systeemit yleensä tehdään niin päin, että mobiilipalikka ottaa yhteyttä kiinteässä osoitteessa olevaan palvelimeen.

  Yksi mahdollisuus selättää dynaamiset osoitteet on DNS-palvelu, jonne kone rekisteröi oman nimensä ja IP-osoitteen. Käytä jotain julkista (esim. dyndns.com) tai tee oma.
   

Jaa tämä viestiketju