Tasahintaliittymä vs. Pakettiliittymä (vai joku muu)

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja J2EE, 15/11/04.

 1. J2EE

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/04
  Viestit:
  456
  Tykkäykset:
  0
  Tästä ollut keskustelua muuallakin, mutta oma threadi nyt kilpailun kiristyessä voisi olla paikallaan, eli mitä mieltä olette. Kumpi on parempi ja käytännöllisempi liittymä? Vai käyttääkö joku vielä liittymää jossa on eri hintaista puhua eri aikoihin?
   
 2. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1477
  Tykkäykset:
  0
  Mielestäni tasahinta on minulle parempi kuin paketti. Tasahintaisuudessakin on omat haittansa. Minulle ehkä paras olisi kaksi- tai kolmitasohinnoittelu normaalihintaisissa numeroissa. Hintarakenne olisi seuraava; oma verkko <= kiinteäverkko < muut matkaviestimet. Tässä on vain yksi ongelma siirrettävien numeroiden aikana. Mikäli ääripäiden hinnat eivät ole hirvittävät, niin homma lienee kohtuullinen, no mielipahaa sitten tulee jos tuleein ns. väärä verkko.
   
 3. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Kysymys sinällään on tällä hetkellä absurdi, kun kummallakaan operaattorilla jotka pääkäyttöön voisin kelpuuttaa ei ole pakettihinnoiteltuja liittymiä...

  Toissijaisissa puhekäyttö on niin olematonta että puheluhinnoilla ei ole juuri merkitystä, kuukausimaksu on oleellisempi, mahdollisimman pieni luonnollisesti (eli ei ainakaan nykyisenkaltainen paketti).

  Sinällään mielenkiintoinen ratkaisu voisi olla jonkinlainen "säätyvä" liittymätyyppi. Eli pohjimmiltaan kuukausimaksuton, ensimmäisten minuuttin hinta olisi kova, jonka jälkeen tippuisi minuuttihinta asteittain. Paljon puhuttaessa tästä tulisi silloin periaatteessa kuukausimaksullinen halvat puhelut omaava liittymä, kun taas vähäisen puheen kuukausina se olisi kuukausimaksuton, kovan minuuttihinnan liittymä.
   
 4. Hintabongaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/6/04
  Viestit:
  198
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K600i + Saunalahti Ykkönen
  Riippuu tiestysti siitä, minkä verran soittaa ja mihin.

  Esim. itselleni paras vaihtoehto on "joku muu", jos ei oteta huomioon määräaikaisia tarjouksia. Itselleni on melkeinpä sama, mitä soittaminen muiden operaattoreiden gsm-numeroihin maksaa, kunhan saman operaattorin numeroihin ja lankanumeroihin on edullista soittaa, kun arviolta vähintään 95% puheluista suuntautuu lankanumeroihin ja perheenjäsenten kännyköihin.

  Eli käyttö ratkaisee ja käyttötapoja on monia. Jos soittaa paljon vain tietyille henkilöille tai lankaan, niin kannattaa valita liittymä, josta niihin soittaminen on halpaa. Tällöin liittymä on todennäköisesti "joku muu". Jos soittaa ylipäätään tosi vähän, niin liittymätyypillä ei ole niin suurta merkitystä, kunhan kuukausimaksu on pieni.

  Tasahintaisten ja pakettiliittymien osalta puheluhinnoiltaan halvimmiksi tulevat seuraavat laskutusliittymät (15.11. hinnoilla):

  0-11min/kk: Globetel Kuu
  12-277min/kk: DNA Onni
  277-301min/kk: Cubio 19-Pack
  302-844min/kk: Saunalahti Paketti Plus, Kolumbus P1 ja Tele Puhepaketti
  yli 845min/kk: DNA Onni
   

Jaa tämä viestiketju