Tarvitaanko ostokuitti?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja N-Kake, 28/5/05.

 1. N-Kake

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/12/04
  Viestit:
  126
  Tykkäykset:
  0
  Meneekö puhelin takuuseen jos jotain hajoaa, mutta ei ole ostokuittia? Vai näkeekö ne onko takuuta jäljellä niin jostain "jutusta"?
   
 2. nossi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/9/04
  Viestit:
  1164
  Tykkäykset:
  0
  Nykyisin tarvitsee ostokuitin jos vie hultoon.
   
 3. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Riippuu huollosta. Tampereella ainakaan SCF Huolto Oy ei edellytä ostokuitin esittämistä, ainakaan Nokian luureissa.
   
 4. jannyman Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/8/04
  Viestit:
  2700
  Tykkäykset:
  0
  Samoin Kemin TelePolar ei vaadi ostokuittia.Sanoin viimeksi kun huollatin luuria muutama viikko sitten että on mulla kuittikin jossain niin tokaisi vaan että näkeehän sen takuun tästä luuristakin.
  Kuten arivi sanoi riippuu paikasta.Jotkut kysyy jotkut ei.
   
 5. Guest Vieras

  0   0   0

  Ihmettelen vaan mitä tuollaisesta lämpöpaperikuitista sitten mahtaa olla 2v päästä jäljellä...
   
 6. sane Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  1761
  Tykkäykset:
  13
  jaa-a valkoinen paperinpalanen:) no kannattaa ehk ottaa se kopio nii ei tuu ongelmii
   
 7. yepp

  yepp Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  32   0   0

  Liittynyt:
  30/10/03
  Viestit:
  2101
  Tykkäykset:
  68
  Puhelinmalli:
  Samsung galaxy S8+
  Mites samsungien kanssa? ku ostin käytetyn puhelimen liikkeestä, ja myyjä sanoi että puhelin on ostettu heiltä ja että puhelimessa on vielä takuuta jäljellä. Kuittia ei kuitenkaan löytynyt, mutta sanoi että powermillissä pitäisi pystyä huollattamaan IMEIn perusteella. Puhuiko ihan palturia?
   
 8. Jarso

  Jarso Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  18/11/03
  Viestit:
  117
  Tykkäykset:
  0
  Heknilökohtanen kokemus on, että Sony ericssonin huolloille on riittänyt pelkkä puhelin (imei koodi)
   
 9. Mie

  Mie Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2222
  Tykkäykset:
  45
  Puhelinmalli:
  Lenovo Moto Z2 Play
  Näin kerrottiin viime viikolla minullekin joten vahvistetaan tietoa... ;)
   
 10. McTom™

  McTom™ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/10/04
  Viestit:
  1648
  Tykkäykset:
  0
  Itselläni on päinvastaisia kokemuksia.

  Nokian luurien kanssa ei olla kertaakaan kysytty ostokuittia.

  Mutta, niinkuin on jo todettu, niin on aikalailla huoltokohtainen kysymys.
   
 11. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Kannattaa myös muistaa että virhevastuuseen ei ikinä voi vaatia kuittia, joskin toki on voitava osoittaa että luuri on oikeasti hankittu sieltä mistä virhevastuuta perätään, ja myös ostoajankohdan osoittaminen helpottaa (aina ei liene ihan välttämätöntä, esim. jos jo puhelinmallin pohjalta on selvää ettei luuri kovin vanha voi olla.)

  Virhevastuun voi myös kohdistaa aiempaan myyntiportaaseen, esim. maahantuojaan, joka helpottaa ostopaikan todistelua.
   
 12. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Samoin, käytin Z1010:n softapäivityksessä pari viikkoa sitten eikä ollut kuittia mukana, takuuna meni silti.
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  On toki muistettava että takuu on eri asia.

  Eli virhevastuusta ei kannata kauheasti meuhkata kolmennelle ospuolelle (et niin kehoittanutkaan), eli jos ei ole huollon virheestä kyse niin eivät heitä välttämättä muiden virheet kiinnosta.

  Takuu on lisä etu, johon mm usein (käytännössä) kuuluu se että näyttövelvollisuus on pitkälti takuun myöntäjän, virhevastuussa näyttövelvollisuus on virheestä valittavalla tietynajankuluttua osoajankohdasta.
   
 14. samumanu Vieras

  0   0   0

  Joo, se kannattaa huomata et huollot on omia yksittäisiä liikkeitänsä ja he eivät oo vastuussa tuotevirheistä. Monesti ihminen vaan ajattelee et huoltoon voi mennä meuhkaa ja he vastaa esim. valmistajan virheestä mut näinhän se ei ole, tietenkin huolloilla on monasti keinot ottaa yhteyttä ylempiin tahoihin jne.

  Kuittia ei yleensä tarvi puhelimissa mutta on joskus niin kauan ennen myyntiä seisseitä koneita että silloin kuitti on lähes ehdoton.
   
 15. Sonic Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2135
  Tykkäykset:
  3
  Ainakin Anglo Service vaatii kuitin. Ja muutenkin hoitavat asian vaikeasti. Esimerkiksi meillä marketissa IMEI:t eivät päivity kassajärjestelmään, joten niitä ei kuitissa lue. Tämän korvaamme takuutilanteessa siten, että kirjoitamme IMEI:n huoltolähetteeseen käsin + puumerkki päälle.

  Tämä ei kuitenkaan Anglolle riitä, koska heidän mukaan IMEI on kirjoitettava suoraan ostokuitin kopioon + puumerkki + kaupan leima. (sen jälkeenkin, kun ovat saaneet huoltolähetteemme, missä nämä lukevat) Anglo Service onkin ainoa, joka vaatii näin pitkän kaavan mukaan tehtävän huoltolähetteen.
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuollaisessa tilanteessa kannattaisi tehdä asiakkaalle takuutodistus, siis ihan myyjän kannalta, ja onhan sille asiakkaallekkin merkitystä.
   
 17. Sonic Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2135
  Tykkäykset:
  3
  Kuitti toimii takuuna. Kaikki muut huoltoliikkeet kyllä kelpuuttavat näin, mutta Anglo Service pitää kiinni omasta, kankeasta tavastaan. VÄittävät vielä, että Nokia vaatii näin toimimaan. Kumma juttu, että Digiman ei sitten vaadi muuta kuin ostokuitin kopion.
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Täytyyhän ostokuitissa olla laite jotenkin yksilöity, muutenhan voi mitä tahansa saman tyypistä laitetta tarjota takuuhuoltoon tuollaisella kuiteilla.
  Yksilöintiin sarjanumero (IMEI) sopii hyvin.

  Jos tuohon riittävää kuittia tai takuutodistus ei ole, niin asiakas joutuu kääntymään myyjän puoleen reklamoinnoissa, eikä halutessaa välttämättä voi asioida esim. suoraan huollon kanssa. Ongelma korostuu tuotteissa joissa on valmistajan kahdenvuoden takuu on tullut hiljan.

  Nokian, kuten monen muunkin takuu ehdot käytännössä vaativat ostopaikan ja ajan osoittamisen, jolloin kuluttajan omatoimiminen takuaasioiden hoita hankaloituu, tämä myös kaatuu myyjän nistkaan lisätyönä.

  Toki monissa huoloissa homma toimii tietyissä tilanteissa joustavasti muutenkin, sitä en tiedä kuinka suuren riskin ottavat silloin omalla kontolleen.
   
 19. Sonic Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2135
  Tykkäykset:
  3
  Kysymys on ison marketin kuittijärjestelmästä. Järjestelmä ei tue erilaisia IMEI- eikä muitakaan tunnistenumeroita. Eikä meillä ole resursseja kirjata jokaista ylös (lue: ohjelmaa). Sen sijaan kirjaamme huoltoon lähtevän puhelimen IMEI:n huoltolähetteeseen ylös. Tämä yksilöi tuotteen mielestäni riittävän tarkasti.

  Kuitissa kuitenkin näkyy tuote. Jos huoltoon tuotava tuote on poikkeava kuittinimikkeestä, niin emme tietenkään lähetä tuotetta huoltoon vaan asiakkaan on esitettävä kurantti kuitti tai muu ostotodistus.

  Lisäys1: Jos Sovelias sitä meinaat, että joku tuo samanlaisen puhelimen, kuin on ostanut mutta vanhemman version (takuuttoman) niin viimeistään huolto snaijaa sen ja laittaa bumerangina takaisin.

  Lisäys2: Ai niin, tuli se mieleen, että Nokian ollessa kyseessä liimaamme kyllä kuitin taakse sen IMEI-tarran, joka lähtee irti laatikosta.
   
 20. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos teillä ei ole mitään järjestelmää mistä tarkistatte että laite on todella myyty kyseisenä päivänä, niin eihän se mitään yksilöi. näkeehän sen IMAI siitä laitteestakkin :)
  No kun kaikkea yritetään, niin esim 6600, joka on ostettu parivuotta sitten tai puolivuotta sitten on näinnäisesti tuon kuitin kaveriksi yhtäpätevä, ja myyjän on kiistatapauksessa kyettävä osoittamaan että kyseessä ei ole kuitin laite.

  Mistä huolto tietää koska laite on ostettu.
  Huolto toki näkee joitain viitteitä milloin laite on jollain tasolla toimitettu eteenpäin, mutta se ei kerro muutakuin että sitä vanhempi laite tuskin on.

  Tämäkö ei kelpaa huolloille?
  Sinänsä hyvä tapa, mutta jos tämä ei ole aina tapana, niin mikä estää asiakasta vahingossa laittamaan sinne toisenkoneen paketista tarraa vaikka vahingossa, ja documenttina aika no mielenkiintoinen.
  Asiakkaalle tuo on toki riittävä documentti osoittamaan ostopaikka ja aika ja yksilöimään laite, kun asioi myyjän kanssa joka näin yleisesti toimii.

  Ihan ehdotuksena voisi käyttää tuollaisessa tilanteessa vaikka käsinkirjoitusta ja myyjän nimmaria ja leimaa tuon päälle tai leimata tuo tarra . jos oman erillisen takuu lapun tekeminen on ylivoimaista.
   

Jaa tämä viestiketju