Tarvitaanko kamerakännyköitä?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja jambo, 7/11/02.

 1. jambo

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/8/02
  Viestit:
  48
  Tykkäykset:
  0
  Lähinnä yleisluontoisena kysymyksenä forumin käyttäjille. Olen nyt käyttänyt jonkin aikaa sekä Nokian 7650 että SE68i luureja, jälkimmäisessä kamera. Kummankin kameratoiminto oli alussa ihan hauska, noin parin viikon verran. Nyt en ole enää käyttänyt kameratoimintoa kummassakaan luurissa pitkään aikaan. Tosin en ole oikein mitään kuvausta harrastanut ennenkään. Voisin kuvitella lähettäväni etelänmatkoilta joskus kuvapostikortteja, mutta MMS ei vielä oikein vorki ulkomailta niin kuin ei GPRS roamingikaan, sähköpostilla tosin voisi yrittää. Tuoko kamerakännykät uusia harrastajia kuvauksen piiriin vai käyttääkö niitä vain ihmiset jotka muutenkin vaikka digikameroilla leikkivät?
   
 2. tohtori

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/7/02
  Viestit:
  38
  Tykkäykset:
  0
  Aivan sama vika hartikaisella. Ei jaksa enää tuhruiset kuvat kiinnostaa. Jos kuvaus kiinnostaisi enemmän niin ostaisin kyllä oikean digikameran.
   
 3. e-mil

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  172
  Tykkäykset:
  0
  Tottahan tuo on että alkuinnostuksen jälkeen rupeaa varmastti kiinnostus loppumaan. En ole itse vielä koskaan päässyt kamerapuhelimella pelleilemään, joten mielenkiintoni on yhä tallella. En kuitenkaan usko että sen parin kokeillun kuvaviestin jälkeen viitsisin enää maksaa sitä ryöstöhintaa mitä nuo viestit kustantavat.

  Normaalit tekstiviestit ovat edelleen makuuni hieman liian tyyriitä. Jos hinta olisi sen 5-8c, voisi niitä lähetellä paljon huolettomammim. Mutta kun nämä kuvaviestit maksavat n. 36c, niin kuka niitä kehtaa lähettää sitä paria kokeilukertaa enempää? En minä ainakaan.
  Sanon vaan että joku järkevä edullinen velotusperiaate täytyisi saada näille viesteille, muuten homma voi kusta. Vai ovatko hinnat nyt korkeaala kun juttu on uusi, ja MMS viestien hinnat tulevat laskemaan niiden yleistyessä?
  No sen vaan sanon että näillä hinnoilla MMS ei saavuta sitä suosiota mitä siltä odotetaan.
   
 4. Unski

  Unski Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  24/8/02
  Viestit:
  239
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 5s 16gb & 7 128gb, Huawei P10
  Henk. kohtaisesti piän kyllä kameran kamerana ja puhelimen puhelimena... canonin ps a40 toimii kamerana ja t65 puhelimena... kumpikaan ei oo niin iso etteikö niitä kehtais kannella mukana.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Luuri mitä käytän ei ole käytössä kamerantakia.
  Välillä tulee paljonkin kuvattu, joskus taas viikonkin tauko.
  Suurin osa kuvista on "elinieltään" lyhytaikaisia.
  Aina ei huomaa käyttää kameraa kun sitä vois.
   
 6. Aero

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2960
  Tykkäykset:
  0
  Tietysti kamera on hyvä jos on MMS puhelin. Mielestäni aika tyhmää laittaa MMS ominaisuutta luuriin jossa ei ole kameraa tai siihen ei ole saatavilla lisävarusteena kameraa. Itse pidän kameran kamerana ja puhelimen puhelimena, ja 7650:n kokeilun jälkeen kamerapuhelinten osakkeet ovat minun kohdalla romahtaneet. SGH-V200 saattaa olla positiivinen yllätys, sillä se kamera ei siinä mitenkään häiritse eikä vaikuta puhelimen kokoon ollenkaan. Kun seuraavan puhelimen ostan, niin ensimmäinen valintakriteeri ei todellakaan ole kamera, vaan jos se puhelimessa oleva kamera ei häiritse eikä vaikuta puhelimen kokoon mitenkään, niin tietenkin se on plussaa.

  Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä että S100:n tilaan (jos saan rahhoot kasaan :D), sen jälkeen kun MMS yleistyy niin voisi harkita jotain puhelinta jossa on kamera (V200 on tällä hetkellä ykkönen), mutta kuten sanoin se kamera ei saa vaikuttaa puhelimen muotoon eikä kokoon paljoo millään tavalla.

  (yrittäkää saada jotain selvää ;)
   
 7. dr650

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/9/02
  Viestit:
  209
  Tykkäykset:
  0

  Hyvä kysymys. Jonkin verran digikuvausta harrastaneena olen myös pohtinut samaa. Jotenkin tuntuu, että market makerit tunkevat markkinoille väkisin gadget-tyyppisiä kännyjä, joille ainakaan valokuvauksen harrastaja ei näe mitään käyttöä. Eikö puhelinten ja kameralaitteiden yhdistäminen ole järkevintä toteuttaa Bluetooth-tekniikan avulla?
   
 8. kuda

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/02
  Viestit:
  151
  Tykkäykset:
  0
  Kamerapuhelimet ottavat vasta kehityksensä ensiaskelia. Erottelukyvyn ja herkkyyden puute paranee varmasti paljon ja hinnat putoavat.

  Jopa 100 euron digikamera pesee mennen tullen kameroiden puhelimet, mutta muutaman vuoden kuluttua voi lähes jokaisen kännykän vakiovaruste olla aivan kelvollinen kamera.

  Veikkauskseni on, että 3-4 vuoden kuluttua 200-250 euron puhelimessa voisi olla 1400 x 1050 pixelin kamera ja 256 Mb muistia.
   
 9. jambo

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/8/02
  Viestit:
  48
  Tykkäykset:
  0
  Vaikka oliskin niin onko se kova juttu ei-kuvaajaharrastajalle? Onhan nykyisissä digikameroissa about 4 megapikselin kennot enkä silti halua ostaa sellaista...
   
 10. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Itse koen kamerakännykän hyväksi ja jopa hyödylliseksi. Niin työssäni kuin vapaa-ajalla. Kyllä omistan digitaalikameran, mutta ei se aina kulje mukana. Seuraavassa puhelimessani on oltava kamera. Ja merkki on Nokia, tai SE. Malleina seuraava communicaattori, tai P800...
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En käytä luurinkameraa Digi/filmi kameran korvikkeena. Ennen tuli käytettyä digikameraa + commua kamerakännykän korvikkaana.
  Ja ehkä on ollut jo vuosia tapana räpsiä tilanne/tapahtuma ym sontaa ja pistää meneen kuvat heti jollekin sopivalle kohteelle, joka on ne vilassu ja pistänyt roskiin, mutta on niistä parhaita nauranut kuukaisinkin päästä. Usein niiden idea on piilenyt hetkessä.
  "Työ" reissuilla mihkä ei joku ole päässyt on pois jäänet pidetty ajantasalla netti kallerian välityksellä. On niistä jostain kuvista ollut ihan hyötyäkin.
  On tuossa myös monta kilometria säästynyt ajamatta , kun toisesta päässä on tullut kuva (vaikka ei mikään laatukuva) jota vastapuoli ei kyllä muuten moneen tuntiin olis saanut lähetettyä jos sittenkään.

  Olen monien kanssa samaa mieltä että jos _kuvataan_ niin se tehdään kameralla ei luurilla.
  Hyvinkin 5v sitten monipuolisessa luurissa oli 1Mt nyt Symbia koneissa kymmeniä mekoja, ens vuonna jos muistikortti lasketaan niin melkein mitä vaan. niin 4 vuodenpäästä perus teini lärpättimessä hyvinkin tuo on.
   
 12. Hiisty

  Hiisty Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/9/02
  Viestit:
  1495
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia 9500 Saunalahti
  itse pidän kamera kännykkää hyvänä, se takii et mulla on nyt aina kamera mukana. Kuvanlaatu on huono, eikä missään tapauksessa korvaa "oikeeta" kameraa. Toisaalta joku on ehdottanut että 7650 hinnalla olisin saanu kohtalaisen digikameran ja puhelimen, mutta mutta tuossa on juuri se ongelma et jos esim menisin duuniin digikamera kaulassa voisi joku epäillä minua turistiksi.

  Ja sitten vielä IMO "kamera känny" on huono kuvaus esim 7650:lle, totta on että kamera on siinä näkyvin extra, mutta ei ainakaan minulle se tärkein.

  Tärkeimmät ominaisuudet tällähetkellä ovat:

  Iso ja hyvä värinäyttö
  Java-tuki
  Kalenteri
  Sähköposti

  tulevaisuudessa (luultavasti):
  GPRS
  BLUETOOTH
   
 13. Jollemi

  Jollemi Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  13/8/02
  Viestit:
  10518
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Kaikenlaisia kapuloita
  Itsellä ei oo kameraa kännykäs eikä muutenkaan kun en oikeastaan tarvi. Mutta en voi sanoa etteikö se olisi kätevä kännykässä. Kyllä on ollu sellaisia tilanteita että "voi kun olis nyt kamera". Kännykkä on luonnollisesti joka paikas...
   
 14. Thelmi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3054
  Tykkäykset:
  1
  No enpä nyt tiedä. Tietysti tavalliset digikamerat ovat vielä parempia, mutta mielestäni puhelin jossa on kamera ajaa asian pikkaisen paremmin. Viehättää kyllä hieman sellainen luuri, missä on kamera, mutta toistaiseksi en ainakaan ole ostamassa sellaista, missä on integroituna se kamera.
   
 15. USIM

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  497
  Tykkäykset:
  0
  Samaa mieltä, jos ajatellaan nykyhetkeä. En oikein jaksa kuvata itselleni "arkistoon" ja koska MMS ei ole vielä yleinen, kuvia ei voi lähettää kavereille kuin s-postiin kellä sellainen on. Mutta sitten kun MMS yleistyy, tilanne muuttuu täysin. Tilannekuvia olisi kiva lähettää. Käytössä olleet: 7250, 6650, T68, 9210.
   
 16. Canis lupus

  Canis lupus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/7/02
  Viestit:
  2945
  Tykkäykset:
  0
  Vaihdoin kännyä kun tuli kamerapuhelin ja on kyllä hyvä juttu.
  Käytän sitä keskimäärin joka toinen päivä.Kaikille leluille on käyttöä jos mielikuvitusta niiden hyödyntämiseen.Eikä kyse ole niinkään yksilöiden eroista vaan mihin kukin mielikuvituksensa suuntaa.
   
 17. Jace

  Jace Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4513
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  N95, iPhone 5, V3, 7610, 8850...
  Välillä vähän hiljaisempaa 7650:n kameran kanssa, mutta tänäänkin olin käymässä entisessä koulussa, jossa paikat muuttuneet mukavasti niin tuli kymmenkunta kuvaa otettua, jotta on mitä näyttää tutuille, jotka muistaa vanhan "lookin" paikasta.
   
  1 henkilö tykkää tästä
 18. getta48

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/10/02
  Viestit:
  181
  Tykkäykset:
  0
  Olen aika paljolti samaa mieltä muiden kanssa, ostohetkellä kameran integraatiolla (7650) oli vaikutusta hankintaan, mutta jälkikäteen soveltaminen on pätkinyt. Kuitenkin käyttämäni mallin muut ominaisuudet, vievät kirkkaasti erävoiton 10-0 edellisestä puhelimesta. Mm. suuri värinäyttö, Java ohjelmien asennusmahdollisuus (esim. MobileGL rajapinta, pelit!), käytännöllinen kalenteri, POP3/IMAP4 sähköposti, sekä Bluetooth ja IRDA yhdistettynä GPRS datasiirtoon. Tämän listan jälkeen kamera on vain lisuke, jolle on toki käyttöä satunnaisesti, mutta ei tarpeeksi oikeuttamaan hankintaan sen takia.
   
 19. Highlands

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  96
  Tykkäykset:
  0
  On se varmaan mukavaa, että kännykässä on kamera mutta omiin ostokriteereihini se tule koskaan kuulumaan sillä omistan Minolta Dimage 7i:n, ja kestää vielä muutama kymmenen vuotta (ties kuinka monta) ennenkuin kännykällä saa yhtä hyviä kuvia. Eikä se kuvan laatukaan ole se juttu sillä kännykkä on puhelin ja digikamera on kamera. Näin.

  PS. En vielä sitä Minoltaa omista mutta kovaa vauhtia se on tulossa.

  Edit: Piru vie kun on mennyt sanat sekasin.
   
 20. Whig

  Whig Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/6/02
  Viestit:
  959
  Tykkäykset:
  268
  Puhelinmalli:
  170.275 MHz transmitter
  En näe kamerakännykälle mitään käyttöä.
  Kukaan tuskin välttämättä haluaa tuhruisia postimerkki kuvia.
  Harvoin (Lue: Lähes ei koskaan) on tullut tarvetta kameralla ennalta arvaamatta.
  Jos jotain on tarvetta kuvata niin mukanani kulkee kaksi Canonia... + niihin tarvittavat lisähilppeet.
   

Jaa tämä viestiketju