tarkkana kolumbuksen laskun kanssa!

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja masaco70, 15/12/04.

 1. masaco70

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/9/02
  Viestit:
  169
  Tykkäykset:
  0
  Vaihdoin kolumbukselta numeroni toiselle operaattorille marraskuun puolenvälin tienoilla. Liittymä oli ollut tyypiltään puhepaketti (P1)-tyyppinen sisältäen tekstiviestipaketin

  Nyt tuli kolumbukselta loppulasku, jossa oli veloitettu ensin ihan oikein laskutuskauden kuluneilta päiviltä puhepaketin perusmaksu sekä tekstiviestipakettimaksu. Mutta sen lisäksi laskussa näkyi kokonaisuudessaan *uudelleen* täysi 19,90(puheaika) ja 2,94 (tekstiviesti) pakettimaksut. Eli ~ 23 euroa laskutettu liikaa.

  Onneksi huomasin tarkistaa laskun ja puhelinsoitto kolumbukselle lopulta selvitti asian ja summa hyvitetään, tosin riitelyn kautta (aspan henkilö väitti kiven kovaan, että joudun maksamaan laskussa näkyvät täydet pakettimaksut). Uskomatonta... ja tietysti ainakin 15 min jonotusta, tosin onneksi Elisan liittymällä jolla soitettuna nyt viimeisen tiedon mukaan puhelu kolumbuksen aspaan pitäisi olla ilmainen.

  Lisäksi homma meni läpi tyyliin: "saat nyt tämän kerran laskuusi hyvityksen, mutta päivitämme sivuillemme käyttöehtoihin tämän porsaanreijän".

  Kaiken kukkuraksi saman lafkan toinen aspahenkilö vastasi aiemmin jättämään soittopyyntööni ja lupasi heti hyvityksen ilman nikoitteluja. Eli samasta asiasta kahdenlaista tulkintaa.

  Kannattaa olla tarkkana kolumbuksen laskujen kanssa.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tavailin vähän Kolumbuksen yleisiä sopimusehtoja, niissä mainittiin kahdenviikon irtisamosaika jos irtisanominen tehdään asiakkaan puolelta, joten sen suhteen kuukauden yli laskutus on vähän pitkän oloinen.

  P1:n osalta ehdot ovat irtisanomis tapauskessa vähän epäselvät, kuitenkin puhutaan mm. siitä että laskutus kausi on se mikä laskutetaan jos luopuu tuosta hinnoittelumallista, mikä on varsin ymmärettävää. sama siis tekstari paketissa.

  Eli ymmärsin että sinua olis laskutettu täysilaskutuskausi siiltä ajalta jona olit irtisanonut liittymän ja olit aivan oikein asiaan tyytyväinen? ja tämä seuraavan laskutuskauden osalta lasku oli siis riidanalainen, joka taitaa olla kyllä aika kinkkinen, kertomastasi ei ilmennyt meneekä tämä irtisanomisaika seuraavalle laskutus kaudelle? voisin arvailla että tähän tämä ylimääräinen kuukausi perustuu, toinen asia sitten onko perusteltu laskuttaa näistä lisäpakteista, koska niissä ilmeisesti irtisanomisaika on laskutuskauden loppuun.
   
 3. masaco70

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/9/02
  Viestit:
  169
  Tykkäykset:
  0
  ei ihan noin vaan laskussa oli mielestäni OK täysistä pakettimaksuista laskutusjaksolle osuvien päivien mukaan laskettu osuus (siis vähemmän kuin täydet pakettimaksut), ajankohtaan liittymän siirtyminen toiselle operaattorille asti, mutta kun niiden lisäksi sinne oli vielä lyöty toiseen kertaan pakettimaksut, tällä kertaa täysimääräiset!

  Myönsivätpähän itsekin että näin sen pitää olla (siis siten että minulle kuuluu hyvittää nämä viimeksimainitut)
   
 4. bestis

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/10/03
  Viestit:
  145
  Tykkäykset:
  0

  Tämä on myös ihmeellista en ainakaan muilla operaatoreila olisi huomannut tällästä
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kieltämättä vähän epäselvästi laskutettu, mutta hinnaston ja ehtojen mukaan, operaattori voi laskuttaa koko laskutuskauden niin puuhesta kuin SMS paketistakin, mikä nyt olisikin varsin ymmärrettävää. Sopimusehdoissa on myös että liittymän irtisanomisaika on kaksiviikkoa.

  Mutta ei se lasku kuitenkaan aivan selkeä ole ollut, mutta jos sait täyden kauden laskun puhuttua pois ja siis jäljelle jäi vain maksettavaa ne päivät (suhteessa) mitä laskutus kautta olit käyttänyt niin sait vähän hyvitystä epäselvästä laskusta.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mitähän tuo [Viestin vastaanottaminen on kotimaassa ilmaista. 0,98€/viesti] nyt oikein tarkoittaa? Sitäkö että ilmainen vastaanottaminen maksaa 0,98e? vai että ulkomaille lähettäminen (ulkolaisiin liitymiin) maksaa tuon vajaan euron? jos jälkimmäinen niin muistaakseni ei ole vain Kolumbuksen liittymien ominaisuus.
  Myös MMS viestin vastaanottaminen ulkomailla maksaa usealla operaattorilla.
   

Jaa tämä viestiketju