Mobiili.fi Tarkempi katsaus: näin toimivat Snapchatin videokamera-aurinkolasit

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 25/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2173
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Snapin Spectacles-lasit sisältävät kuvassa vasemmassa kulmassa kameran ja oikealla videotallennuksesta kertovat LED-valot. Videot voi siirtää laseista Snapchat-sovelluksen Muistot-osioon.


  Snapchatin eli nykyisin yrityksenä vain Snapin juuri julkistamista uusista videota tallentavista Spectacles-aurinkolaseista on saatu lisätietoa.

  Spectacles-lasit tallentavat yhdellä kamerallaan 115 asteen laajakulmanäkymän videota pyöreässä muodossa, jolloin älypuhelimella videot näkyvät täyden ruudun kokoisina sekä pysty- että vaakatilassa.

  https://storage.googleapis.com/spectacles/77475a70-2882-4cc8-9b55-a6e70f4a0838_white.webm

  Lasien vasemmassa yläkulmassa lähellä sangan saranakohtaa on lasien ainoa painike, josta videon tallentaminen aloitetaan. Painamalla kerran tallennetaan seuraavat 10 sekuntia videota, mutta halutessaan painiketta voi painaa myös toisen tai kolmannenkin kerran, jolloin videota tallennetaan vastaavasti joko 20 tai 30 sekuntia, mikä on laseilla tallennettavan videon enimmäispituus.

  [​IMG]
  Snap Spectacles -lasit eri värivaihtoehtoinaan.


  Pian 129 dollarin hintaan kolmena eri värivaihtoehtona yhdessä koossa myyntiin tulevat lasit yhdistyvät älypuhelimeen Androidin osalta Wi-Fi- ja iPhonen osalta sekä Wi-Fi- että Bluetooth-yhteyksin. Videot ovat siirrettävissä laseista älypuhelimeen Snapchat-sovelluksen Muistot-osioon, josta ne ovat julkaistavissa Snapchatissa muiden nähtäväksi. Laseissa on vielä hämärän peitossa oleva määrä muistia, joten älypuhelinta ei tarvitse pitää mukana laseja videoimiseen käyttääkseen.

  Kun lasit kuvaavat videota, kertovat siitä sekä käyttäjälle näkyvä merkkivalo että ulospäin lasien toisen linssin vieressä ympyrän muodossa loistavat LED-valot. Kun LED-valojen kohdalta napauttaa kahdesti, kertovat ne akun varaustason.

  [​IMG]
  Ympyrän muodossa loistavat LED-valot kertovat Spectacles-lasien tallentavan videota.


  Spectacles-lasit ladataan niiden kantokotelossa, joka täyteen ladattuna voi täyttää lasien akun neljästi. Spectacles-lasien tarkka toiminta-aika ei ole tiedossa, mutta Snapin mukaan täyden latauksen pitäisi riittää yhden päivän tallennukseen tyypillisellä käyttömäärällä.

  [​IMG]
  Spectacles-lasit latautuvat kotelossaan, jonka akkuvirta riittää lataamaan lasien akun täyteen neljästi.


  Tarkan toiminta-ajan lisäksi vielä toistaiseksi lasien teknisistä yksityiskohdista ei tiedetä myöskään esimerkiksi niiden tallentaman videon tarkkuutta. Avoinna on myös lasien mahdollisen vedenkestävyyden taso.

  Spectacles-lasit ovat tulossa myyntiin vielä tänä vuonna. Tarkempi saatavuusaikataulu, myynnin laajuus ja ostopaikat ovat toistaiseksi suurimpia kysymysmerkkejä laseista. Ilmeisesti Snapin tarkoitus on myydä laseja ainakin vielä tänä vuonna varsin rajoitetuissa määrin.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju