Tärkeä tieto: näin uudet Nokia-älypuhelimet kestävät vettä

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
10477
Reaktiopisteet
37

Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6.


Nokian uudet älypuhelimet Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6 eivät ole käytännössä vedenkestäviä. Puhelinten suojausluokitus on IP52, on Nokia Mobile -tili Twitterissä nyt kertonut.

Yleisesti käytetyn IP-luokituksen ensimmäinen numero kertoo pölynkestävyydestä. Tältä osin Nokia-älypuhelimet vastaavat muiden modernien älypuhelinten hyvää vähimmäistasoa, eli ovat suojattuja pölyltä mutta pölyä voi kuitenkin päästä laitteen sisään. Luokitustaso 5:n pitäisi viestiä myös, ettei laitteen sisään mahdollisesti pääsevällä pölyllä ole kuitenkaan vaikutusta sen toimintaan.

Nokia-älypuhelinten vedenkestävyyden taso 2 on varsin matala. Käytännössä kyse on perustason suojasta vesipisaroilta, johon lähes kaikki älypuhelimet nykypäivänä yltävät. IP-luokituksen 2-taso testataan pitämällä puhelinta 15 asteen kulmassa neljässä eri asennossa kussakin 2,5 minuutin ajan, yhteensä siis 10 minuuttia. Vesimäärä vastaa 3 millimetrin sadetta minuutissa. Testin läpäistääkseen vedellä ei saa olla vaikutusta laitteen toimivuuteen.

Uudet Nokia-älypuhelimet eivät IP-luokituksensa perusteella kestä upotusta veteen tai varsinaista veden roiskumista saati ruiskuttamista niitä kohti. Uusien ensimmäisten Nokia-älypuhelinten 150-300 euron hintaluokassa vielä varsin harvat älypuhelimet ovat vedenkestäviä, joten Nokia-puhelimet eivät ole varsinaisesti alakynnessä tältä osin.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom