Tarinaa jälleen kosteusvaurioista.

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja underground, 10/10/07.

 1. underground Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/11/04
  Viestit:
  203
  Tykkäykset:
  1
  2v sitten ostettu luuri rupesi temppuilemaan noin vuoden ikäisenä, kiikutin puhelimen huoltoon ja toivoin parasta. Noh kun sain puhelimen niin hyvinhän tuo toimi muutaman kuukauden jonka jälkeen rupesi esiintymään erinnäisiä softapuoleen viittaavia vikoja. Noh uudestaahan se oli huoltoon laitettava, mutta taas sama juttu, ei toimi täysin vaan jumituksia ym.. ja kuoret olivat rikkoneet huollossa ja puhelin ei pysynyt päällä. Noh siinä sitten taisin viedä neljännen kerran huoltoon, jossa vaihdettiin uudet kuoret ja korjattiin löysäksi jääneet liitokset, jotka aiheuttivat sammumisen. Noh laitoin puhelimen viidennen kerran huoltoon kun ajattelin, että kun tuo takuu on loppumassa juuri, niin jos puhelimen saisi viimeinkin kuntoo, taikka hyvällä tuurilla vaihdettaisiin uuteen. Tällä kertaa puhelimella olis siis ongelmia gprs-yhteyden kanssa.

  Noh 3vk siinä kului ja siinä välissä sanoin kaverillekkin, että voisin löydä vaikka vetoa, että puhelimelle ei tehdä mitään, vaan tulee takaisin kosteusvaurion kanssa. Niinhän siinä sitten kävi kuten olin ennustanu, että kosteutta on luurissa, eikä takuu korvaa. Ymmärrä kyllä tämän jos siellä olisi sitä kosteutta ollut, mutta puhelin on tosiaan ollut suurimman osan läppärille modeemina ja varaluurina. Sain mukaan oikein hienon printin missä on kuvattu kyseinen kosteus. Avasin sitten itse kyseisen puhelimen ja vertasin puhelinta toiseen samanlaiseen, joka minulla on... Piirilevyissä en näe todellakaan mitään eroavaisuutta, taikka merkkejä kosteudesta. Sinänäsä koko tapaus ei harmita, ainakaan taloudellisesti, kun kyse on ollut noin 30e luurista.. Mutta periaatteena kyllä kun tuntuu, että asiakasta on taas tavalla tai toisella vedätetty. Ja toinen mikä harmittaa myös on 20e tappio, että sain luurin ulos huollosta. Tarkoitus on viedä piirilevy toiseen huoltoliikkeeseen arviotavaksi ja katsoa mitä mieltä he ovat kyseisestä vauriosta. Se myös mikä tekee asiasta mielenkiintoisen, on että toiseksi viimeisimmän ja tämän viimeisimmän huollon välissä ollut aika on maks 2kk ja juuri tuon ajan puhelin ollut todella vähällä käytöllä.

  Laitoin vielä linkiksi kuvat jos niistä joku enemmän näihin ongelmiin perehtynyt osaisi sanoa jotain.. Tosin nuo kuvat eivät ole kummoisia kun tuosta kamerasta loppuu ominaisuudet kesken. Ensimmäinen kuva on huollon ottama ja toinen minun. Tuo kyseinen kohta muutenkin puhelimessa on aika avoin, joten siihen kyllä varmasti ilmankosteutta ym.. voi tiivistyä, mutta samanlainen rakenne on esim. ikivanhassa 1100 puhelimessa, joka on kyllä valehtematta uinut vaikka missä ja hyvin toimii..


  Kuva1
  kuva2
   
 2. -harri- Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/1/03
  Viestit:
  265
  Tykkäykset:
  8
  Puhelinmalli:
  LG G6 Astro Black
  Joo ihan perussettiä, aikoinaan huollatin Siemens C55:sta joka oli modeemina, noh tulihan se kuntoon 70€ laskun kanssa, "kosteusvaurio takuu ei korvaa".
   
 3. samumanu Vieras

  0   0   0

  Kyllä toi valitettavasti on jotain kosteutta mikä siellä yläkulmassa on, tarkemmin tutkimatta hankala sanoa mitä. Nimimerkillä satoja noita nähnä..
   
 4. underground Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/11/04
  Viestit:
  203
  Tykkäykset:
  1
  Kyllähän siinä varmaan on jonkinnäköistä ollut joo, mitä ei paljaalla silmällä näe, eikä vaikuta mitenkään laitteen toimintaan. On vain hyvä syy olla vaihtamatta luuria uuten kun eivät sitä lukuisista kerroista huolimatta ole saaneet kuntoon. Siitä olen aivan varma että tuo sama kosteus on siellä ollut myös edellisillä kerroilla kun on huollossa olleet ja olisivat siitä sanoneet jos olisi hälyyttävää.
   
 5. samumanu Vieras

  0   0   0

  Kyl mä nään paljaalla silmällä vaikka kuinka pienentää kuvan normaalikokoon tahi pienemmäksikin. Siihen mikä on oikein mikä ei en ota tässä kantaa.
   
 6. kimmo Vieras

  0   0   0

  Ja itseni kyllä tekisi mieli sanoa, että jos viittilöidään tuohon kulmassa olevaan kosteusjälkeen, niin en mitenkään ymmärrä miten se olisi voinut puhelimelle mitään vahinkoa aiheuttaa. Tuossa kohtaa mitään piirejä/komponentteja ole, eikä jännitteitä.
   
 7. underground Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/11/04
  Viestit:
  203
  Tykkäykset:
  1
  Tuskinpa se mitään vaikuttaakaan, mutta hyvä syy olla korjaamatta jo alunperin "viallista" puhelinta. Ilmeisesti nokia ohjeistaa, niin että jos jotain kosteuteen viittaavaakin on niin takuu evätään. Onhan tässä itselläkin vaikka mitä teorioita miten asiat on menneet, kun puhelin huollossakin oli 3vk ja takuu sinä aikana mennyt umpeen. Periaatteen takia olisikin tarkoitus saada yhden puolitutun korjaajan arvio laitteen "viasta" ja siitä että mikä olisi oikein ja mikä väärin. Toinen juttu on sitten mitä iso ja paha nokia käskee...Voisi ajankuluksi sitten tekaista jonkun reklamaation huoltoliikkeeseen, jos jaksaa..
   
 8. bsod

  bsod Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/4/05
  Viestit:
  2854
  Tykkäykset:
  406
  Puhelinmalli:
  SGS8
  Jos laitetta joudutaan korjaamaan kaksi kertaa saman vian takia, niin asiakkaalla on oikeus vaatia kaupan purkua tai hinnan alennusta.
   
 9. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29270
  Tykkäykset:
  7525
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Linkki/lainaus?
   
 10. underground Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/11/04
  Viestit:
  203
  Tykkäykset:
  1
  Niinhän tuo vissiin on jossain ohjeistuksissa sanottu? 3 kerran jälkeen laite pitäisi vaihtaa uuten, jos vikaa ei saada korjattua. Näin ainakin muistelisin asian olleen.. Tuo kaupan purku olisi vaatinut neuvotteluja puhelimen myyneen liikkeen kanssa ja kun olen itse ostanut puhelimen käytettynä ja myyjäliike on pohjoisessa ja minä asun etälässä, niin enpä ole jaksanut vaivautua...
   
 11. Universumin Keisari

  Universumin Keisari

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/9/04
  Viestit:
  207
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Desire Z / Elisa
  Ainakaan eräs P:llä alkava ja L:ään päättyvä huoltoliike ei jaksa reagoida reklamaatioihin yhtään mitenkään... Ei ainakaan niinä kahtena kertana kun olen itse sellaisen huollosta tehnyt...
   
 12. underground Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/11/04
  Viestit:
  203
  Tykkäykset:
  1
  No joo siellähän tämäkin on ollut huollossa..
   
 13. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Arvio kuva 1

  Miten tuossa oleva kosteus vaikuttaa puhelimen sammumiseen?
  Syy-yhteys epäselvä. Puhelimessa on normaalistikin hapettumaa piirilevyissä havaittavissa ilman mitään "kostuttamista" missään. Juttu on tuulesta temmattua paskaa. Sanoisin huollolle kyllä terveisiä, opetelkaa kertomaan syy-yhteys ja näkemään todelliset veden tms. nesteen aiheuttamat haitat. Kyseinen materiaali on heikkolaatuista ja ilman kanssa herkästi reagoivaa, aivan normaalia että kahdessa vuodessa menee tuollaiseksi mitä nyt puhelimia olen availlut satoja. Jotkut puhelimen materiaalit vaan on perseestä tai paremmin suojattuna. Toisessa vvaikkapa pöly kulkeutuu sisälle ja toisissa ei. Mulla on ollu n. 20kpl mm. 6110 joista 2 oli ihan täysin hapettuneet sisältä... Samoihin aikoihin tehtyä, muut ei lähellekään siinä tilassa. Ei kasteltu. On ollu vaikka mitä muitakin luureja... Nytkin 2v. käytössä 1100, ei vikaa... piirilevy hapettunu kylläkin, eikä kasteltu. Mut kun putsaa, se siitä. Putsaamista pitäs harjoittaa ennenkuin oikosulkuja alkaa tulemaan. Pahimmillaan kiteitten yli loikkivat virrat saattaa hajottaa piirejä ja niitä ei viitsitä korjata kalleuden takia. On helpompi uunottaa ihmisiä, tässäkin tapauksessa sitä yritettiin, mutta aika huonolla menestyksellä..

  Ehdotus, pitäisi pyyhkiä vaan pois ja putsata juuri tuosta kohtaa, jos ei auta, ja puhelin sammuilee, syy ei ole siellä. Eikä voida osoittaa varmasti, onko ollutkaan. Kyllä sen tietää kun puhelimen oikeasti tutkii läpi, mikä sielä on vialla. Ja edelleen älliä käyttämällä voidaan tehdä päätelmä, mistä se on aiheutunu.
   
 14. underground Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/11/04
  Viestit:
  203
  Tykkäykset:
  1
  Totta. Puhelin kyllä toimii muuten hyvin, jos ei oteta lukuun noita ongelmia mitä tuossa olen kuvannut. Resetoinnilla niistäkin on tosin selvinnyt.. Mitään sammumisia ei ole esiintynyt sen jälkeen kun lähetin huoltoon takaisin puhelimen, kun olivat edellisellä kerralla ryssineet kuoret rikki ja puhelin ei pysynyt päällä. Vaihtoivat kuoret uusiin ja kiristivät löysäksi jääneet liitokset?...
   
 15. samumanu Vieras

  0   0   0

  Sanoisin itse ne terveiset nokialle eikä huollolle. Mitä luulet jos huolto toimii vastoin nokian ohjeita ja jäävät siitä kiinni tuleeko enää leipää pöytään? Nokialla on jotenki niin kova valta tässä maassa et en usko huoltojen lähetevän isoonkaan kapinaan sitä vastaan.. Ja en ota kantaa taaskaan mikä oikein mikä väärin.
   
 16. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Mjoo... jos ohjeistukset on antanu Nokia, ei siinä sitte mitään. Nokia on epäsuora antaja. Silti pitäs olla se älli päässä eikä pelätä et se hirmuhallinto ottaa vielä oikeudet veke kun ei "tuota" tarpeeksi vähän tappiota. Asiakkaille on pystyttävä sanomaan totuus kaikessa. Huoltohan vois penätä asiakkaan oikeuksia ja pahotella ettei voi huoltaa kun Nokia on kieltäny. Ei huoltajakaan ilmaseksi voi tehdä. Ei se huoltajan vika ole, ennenkuin se silmä päässä seisoen on mukana juonessa. Nokiallehan se kaikki paska sitten menee. Totuus on se kuitenkin, että heikkolaatusta kamaa on liikkeellä ja ei haluta tappiota. Huoltaja tekee väärin mun mielestä silloin jos se on tosissan mukana Nokian puolesta tuommosessa.

  Mä en voisi tehdä semmosta työtä missä ihmiset tulisivat kuuntelemaan valheita ja pettymään. Onhan se kiusallista kävellä jo kaupassa kun kaikki tietää, et tuo ja tuo valehtelee.

  On paljon firmoja jotka pyytää soittamaan ja valehtelemaan lehtiä tai joku syöpäjärjestökin... suoraan päin asiakkaan naamaa. Ei jukulauta, se olisi myyjän vika. Eihän lakia vastaan voi töitä tehdä. Kyllä pitäs se vastuu ymmärtää työntekijänkin. Ei työnantaja ole lain yläpuolella.

  Jos firma tilaa toiselta firmalta lainvastasen palvelun, on sitä mietittävä, kannattaako se.

  Nyt tilanne on se, että todella moni on puhunu tuota samaa kosteusasiaa, olisi aika kerätä ryhmäkanne asiasta vaikkapa kuluttajaneuvojan kautta. Kukas kävisi keskustelemassa omasta jutustaan ja ehdottaisi ryhmäkannetta ja keräisi vaikka listaa täältä, kenellä ongelmia on? Se olisi MPF:lle mannaa omallatavalla kuitenkin ja samalla täälä samoista asioista purnaaville.
   
 17. samumanu Vieras

  0   0   0

  Tossa vaan on se pointti et kun kuluttajavalittajat ovat tarkastuttaneet laitteita riitatapauksissa jollain omalla "asiantuntijalla" niin hän on ollut huollon puolella niissä asioissa. Eli jos huolto löytänyt kosteutta on myös tää asiantuntija saman todennut. Näin siis ainakin kuningaskuluttajan ohjelmassa kerrottiin ja sama asia oli myös niitten nettisivuilla.
   
 18. underground Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/11/04
  Viestit:
  203
  Tykkäykset:
  1
  Totta tämäkin. En väitä että omassa puhelimessa ei olisi ollut "kosteutta" kun huolto sen on avannut, vaan se että miten vaikuttaa puhelimen toimintaan on hyvin ristiriitainen. Ja toisekseen kuten tuossa ylempänä on todettu, se mahdollinen kosteus on ollut sormin pyyhittävissä pois.. Jos minulta kysytään niin normaalia käytöstä johtuvaa, "kulumista" Jos puhelimille myönnetään 2v takuu, pitäisi myös kantaa se vastuu siitä sen 2v ajan, eikä sysätä vikaa kuluttajille. Tietenkin jokainen ketä puhelimen on huoltoon vieneet, eivät ole puhelinta omien sanojen mukaan kastelleet. Mutta varmasti löytyy vikaa kummastakin päästä. Aikoinaan korjasivat ericsonin takuuseen, vaikka akkuliittimet olivat hapettuneet hieman, eikä puhelin oikein pysynyt päällä. Huoltomies vain sanoi, että tätä tää teettää kun ruvetaan käyttämään halvempia materiaaleja tjsp.. Missään tuotakaan en ollut tietoisesti missään kastellut...
   
 19. säätäjä86 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  29/11/05
  Viestit:
  1920
  Tykkäykset:
  6
  Kyseinen liike ei enään edes huolla kännyköitä vaan anglo hoitaa kyseisen paikan puhelinkorjaukset.

  Powermill CE Service Oy ja Oy Anglo-Service Ab ovat solmineet sopimukset, joilla Powermill myy matkapuhelinten huoltoliiketoimintansa Anglo-Servicelle.

  Vastavuoroisesti Anglo-Service myy kameroiden huoltoliiketoiminnan Powermillille.
   
 20. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Hapettuminen ei ole samaa kuin tuotetta olisi kasteltu. Hapettuminen on patinoitumista, ruostumista ym... Nyt on kyse siitä, ei hemmetti nesteitten kanssa tartte mitenkään olla kosketuksissa edes. Se nyt on niin helppo tottakai väittää huoltomiehen mitä vaan. Jos semmosta ei tunnusta tehneen, niin ei ne voi väittää tapahtuneenkaan ellei siitä ole pitävää näyttöä. Kiistanalasessa asiassa, jossa ei suoraan pystytä asiaa sanomaan etteikö asia olisi niinkuin kuluttaja väittää, eli päinvastoin, se kuuluisi mennä kuluttajan eduksi. Muutoinhan on mennään gestapon mukaan kokoajan. Yksi määrää kaiken. Tehkääpä rikosilmotus asiasta johon ei ole näyttöä, silloin mihin ei ole näyttöä, kääntyy syytetyn eduksi. On kauheen kiistanalasta syyttää asiakasta kosteussyistä. Tehkööt semmosista materiaaleista ettei näin käy, jos se siitä johtuu, mutta syy-yhteys on löydyttävä.
   

Jaa tämä viestiketju