Tarina eBaysta, P800:sta ja tyhmistä käyttäjistä

Keskustelu osiossa 'Sony', aloittaja kurdt, 12/5/04.

 1. kurdt

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/11/02
  Viestit:
  63
  Tykkäykset:
  0
  Ajattelin kertoa teille tarinan. Tarina saattaa sisältää hieman värikästä kielenkäyttöä ja alle 18-vuotiaiden on hyvä hakea vanhemmat lukemaan tarina ennen.

  Ajattelin hankkia P800:n. Katselin Suomen hintatasoa ja se oli käytetyissä noin 300-400 euroa. Vähän turhan kallis eli suuntana eBay. eBayssä noita olikin kiitettävästi tarjolla ja hintahaitari meni 230-400 euroa. Huusin sieltä sitten itselleni P800:n mukavaan 240 euron hintaan. Tarkistin moneen kertaan, että puhelin ei ollut operaattori lukittu tai sim-kortti lukittu, koska tuollaisellahan ei Suomessa tee yhtikäs mitään. Myyjä vastasi noin päivän päästä voitosta ja halusi rahat tililleen. Noh, ei siinä mitään. PayPal olisi ollut nopeampi, mutta kyllä se tuolla EU-maksullakin ilmaiseksi menee. Siinä sitten odoteltiin noin viikko, että kaveri sai rahat. Myyjän enklannin taito oli hieman ruosteessa, koska en tajunnut aluksi mitä mies tarkoitti sanalla 'Konto' englannin kielisen tekstin seassa. Se paljastui tarkoittamaan tiliä. Okei..

  Myyjä pisti kännykän tulemaan postiin ja antoi seurantanumeron. Kännykkä lähti siis Itävallasta tänne päin. Itävallan postilla on ilmeisesti jonkin verran päivittämistä noissa pakettien seuranta systeemeissään, koska näköjään edelleen pakettini on siellä konttorin käsittelyssä ;) Sain paketin kuitenkin noin 5 päivää myöhemmin. Innolla räpläsin paketin auki ja tungin SIM-korttini sisään. "Väärä SIM-kortti" ilmoitus näpsähti ruutuun Saksaksi. Mitä helvettiä.. Ajattelin sitten, että varmaan suojakoodi jäänyt sällillä päälle ja mailasin hänelle että suojakoodi kiitos. Seuraavana päivänä tuli mailia, että hänellä ei ole mitään suojakoodia käytössä. Jaahas, ei muuta kun Maifoneen talsimaan että purkavat tuon. Maifon otti sitten hieman epäröillen kännykän ja se kuulemma lähti huoltoon Helsinkiin.

  Pari tuntia myöhemmin tuli soitto Maifonesta, että oli kaveri koittanut sitä härvätä siellä Tampereen liikkeessä ja selvisi että kyseessä on operaattori lukko. Hieno homma! Hain kännykän pois ja pistin entiselle omistajalle mailia. Ei hän tiennyt mitään mistään operaattori lukoista. Selitin tilanteen ja annoin kaksi vaihtoa, joko rahat tilille takaisin + postikulut minulta hänelle tai sitten soitto operaattorille ja hankkii unlock koodin. Hän kertoi soittavansa operaattorilleen. Ihan hyvä systeemi jos käyttäjille ei Itävallassa tiedoteta tuollaisesta asiasta. Tai sitten Itävallassa on harvinaisen "tyhmiä" ihmisiä jos eivät tajua, että 100 eurolla ei välttämättä saa uutta P800:sta tai mitä nuo liittymätarjous kännykät nyt maksavatkaan.

  Näin. Helevetin hieno homma. Tarkistin vielä moneen kertaan ilmoituksesta, että kyseessä nimenomaan EI OLE lukitettu puhelin koska noiden purkaminen on Suomessa hiukka hankalaa. Maifon ei sitä suostu tekemään. He eivät sitä kuulemma pysty tekemään, mutta jostain syystä epäilen, koska sen voi tehdä monella harrastelija softallakin kunhan omistaa oikean USB donglen.

  Mitä tästä opimme? Jos ostat eBaystä luurin niin kysy myyjältä että onko se lukossa. Jos myyjä vastaa että ei ole, kysy uudestaan ja käske testata eri operaattorin kortilla. Harvinaisen vittumainen säkä kävi kyllä, mutta kyllä tämä tästä. Kerron sitten joskus, että miten kävi..
   
 2. Jeppe !

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/10/02
  Viestit:
  896
  Tykkäykset:
  0
  paska mäihä . ai ai ...
   
 3. kurdt

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/11/02
  Viestit:
  63
  Tykkäykset:
  0
  Jos jollakin foorumilaisella on käytössä SE Fighter tai joku muu vastaava softa jolla voisi tuon operaattori lukon purkaa niin voi ottaa PM:llä yhteyttä. Tuo lukituksen purku ei muuten Suomessa ole laitonta, koska en ole sopimuksen tekijä. Ajattelin vaan sanoa ennenkuin joku kerkeää pätemään :)
   
 4. Micxu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  9/1/04
  Viestit:
  208
  Tykkäykset:
  5
 5. Xaeron

  Xaeron Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2505
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 4S
  Millainen on tarinan loppu?

  Muistelen jostain lukeneeni, että kurdt möi p800:n pois ja osti p900:n tilalle. Näinkö siinä kävi? No onneksi olkoon :) 9500:tta odotellessa..
   
 6. kurdt

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/11/02
  Viestit:
  63
  Tykkäykset:
  0
  Aah, eli tarina loppui niin, että sain P800:n auki kun potkin sitä myyjää tarpeeksi ja hän hommasi sen koodin. Näytin V-Rallyä eräällä sällille, hän ihastui puhelimeen ja tarjosi siitä 450 euroa (buaha). Paskana jätkänä tietysti myin hänelle kännyn ja ostin P900:n tilalle kun sain kaverilta vihiä pienestä esittelypuhelin erästä joka heille tulee liikkeeseen. Hintaa en viitsi paljastaa, mutta sanotaanko että kaikkien kikkailujen jälkeen maksoin P900:sta about 400 euroa kun lasketaan mukaan nuo myyntivoitot sun muut ;)
   
 7. oopee

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/7/02
  Viestit:
  272
  Tykkäykset:
  0
  Riippuu operaattorista onko luuri lukossa vai ei. Ostin Eplussan(saksa) luurin ja siellä homma menee niin, että puhelin auki kaikille simmeille, mutta liittymän ottaja "naimissa" operaattorin kanssa 2 vuotta. Tuosta liitosta pääsee eroon vain muuttamalla maasta...
   

Jaa tämä viestiketju