Mobiili.fi Talibanin propagandasovellus katosi Googlen sovelluskaupasta – vihapuhe vai tekniset...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 4/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2153
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Ääriliike Taliban julkaisi viime viikolla Android-sovelluksen, joka kuitenkin katosi nopeasti Googlen Play-sovelluskaupasta. Kertomukset sovelluksen katoamisen syistä ovat ristiriitaisia.

  Talibanin sovelluksen oli virallisesti määrä saada lisää maailmanlaajuista yleisöä Talibanille. Sovellus näytti käyttäjilleen järjestön lausuntoja ja videoita. Vain päivä julkaisunsa jälkeen propagandasovellus kuitenkin katosi sovelluskaupasta. Talibanin edustajan mukaan sovellus kärsi teknisistä vaikeuksista, ja sen on määrä palata Play-kauppaan pian.

  Googlen edustaja ei ole ollut kovinkaan puhelias asiassa. Sen verran yhtiöstä kuitenkin kerrottiin, että sovellus rikkoi Play-kaupan vihapuhetta koskevia sääntöjä. Nähtäväksi jää, onnistuuko Taliban palauttamaan sovelluksen kauppaan, jahka ”tekniset vaikeudet” on selätetty.

  Ääriliike Taliban hallitsi aikoinaan valtaosaa Afganistanista, mutta kärsi isot tappiot vuonna 2001 tapahtuneen World Trade Centerin 9/11-iskun jälkeen, kun Yhdysvallat liittolaisineen aloittivat isot sotatoimet Talibania vastaan. Järjestö on sittemmin aktivoitunut uudelleen, ja on edelleen toiminnassa. Arvioiden mukaan Taliban olisi sovelluksellaan lähtenyt kisaamaan suosiosta toisen äärijärjestön, ISISin, kanssa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju